Apple TV
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Conakry, Guinea.
Macuser din: 22.08.11

iMac-ul cumparat mi-a deschis pofta de achizitii in domeniu.
As vrea sa imi iau un Apple TV dar nu stiu exact ce mai trebuie cumparat pe linga produsul respectiv (cabluri, etc).
Il pot folosi doar sa vad pe ecran TV ce am pe tableta, iphone sau iMac?
Are si alte chestii?

Multam de raspunsuri, scuze de formulare, dar sint pe fuga.

PS. Pe pagina oficiala vad ca e 99$, la noi e 640 de RON….oare chiar nu avem bun simt??

Semnătură 

iMac, iPhone, iPad, iPod…..

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.04.11

Da, il poti folosi doar pentru sincronizare cu iphone-ul, ipad-ul si ipodul.

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/apple_tv

Este totul scris aici.

Ai nevoie de un cablu HDMI capabil de minim 720p si internet ( wi-fi sau cablu )

Problema e ca nu te poti bucura de iTunes fiindca traiesti in minunata tara Romania ce nu conteaza pentru Apple.

Practic vorbind, poti decat vedea filme, fotografi, asculta muzica de pe ipod, iphone, ipad si atat.

Exista varinata sa folosesti un cont de itunes inregistrat pe US, sa folosesti gift card-uri cumparate de la ” baieti ” si sa le platesti spectacolele, filmele, etc.. evident fara niciun suport in lb romana ( subtitrare de exemplu )

Spune mai multe despre ce vrei sa faci cu dispozitiv Apple legat de Tv, mai ramane varinata sa legi un miniMac de TV prin HDMI, Iar macul Legat prin Wi-fi de internet. Practic ai avea un centru multimedia potent legat de tv + internet fara nicio restrictie.  Iar la audio ai putea sa ii legi un sistem audio prin fibra optica ( + adaptor )  si ai avea un home cinema de toata frumusetea.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Da, il poti folosi doar pentru sincronizare cu iphone-ul, ipad-ul si ipodul.

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/apple_tv

Este totul scris aici.

Ai nevoie de un cablu HDMI capabil de minim 720p si internet ( wi-fi sau cablu )

Problema e ca nu te poti bucura de iTunes fiindca traiesti in minunata tara Romania ce nu conteaza pentru Apple.

Practic vorbind, poti decat vedea filme, fotografi, asculta muzica de pe ipod, iphone, ipad si atat.

Exista varinata sa folosesti un cont de itunes inregistrat pe US, sa folosesti gift card-uri cumparate de la ” baieti ” si sa le platesti spectacolele, filmele, etc.. evident fara niciun suport in lb romana ( subtitrare de exemplu )

Spune mai multe despre ce vrei sa faci cu dispozitiv Apple legat de Tv, mai ramane varinata sa legi un miniMac de TV prin HDMI, Iar macul Legat prin Wi-fi de internet. Practic ai avea un centru multimedia potent legat de tv + internet fara nicio restrictie.  Iar la audio ai putea sa ii legi un sistem audio prin fibra optica ( + adaptor )  si ai avea un home cinema de toata frumusetea.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Conakry, Guinea.
Macuser din: 22.08.11

multam de raspuns
asta ma termina psihic…ca nu pot cumpara datorita faptului ca sint din romania…

de pret ce zici?
aproape dublu…

Semnătură 

iMac, iPhone, iPad, iPod…..

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

pretul e cam de 6 ori mai mare daca ai lua macmini in loc de apple tv insa din cate observ, posibilitatile tale sunt cu mult mai mari.

Acum depinde ce vrei sa faci cu el. Totul sta in detalii. Depinde ce TV ai, depinde ce vrei sa rulezi. Daca vrei calitate blu-ray si iti cumeri filme, automat ai nevoie de un player ca lumea + sistem audio ( daca esti pasionat si de sunet ). Daca ai de gand sa piratezi dar sa si cumperi un blu-ray iti poti cauta un player ce citeste blu-ray + poate citi un Hard extern. Daca doar piratezi minimacul sau playerul ajung.

Lasa-mi un link cu modelul tv-ului de care vrei sa legi aparatura. Totul depinde de ce ai prin casa, buget si cat de mult iti foloseste ce cumperi.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Asa e. Conteaza ce vreinsa obtii, pentru a alege ce cumperi.

Si eu imi doream un Mac Mini pt plasma Panasonic 50VT20 3D, dar am renuntat (amanat) si am luat un AppleTV pe care am instalat atvflash si pot sa vad filmele pe care le stochez pe hardul din Time Capsule, pe care l-am upgradat la 2TB

Apple TV-ul foloseste XBMC care arata superb odata configurat. Eu inca nu m-am lamurit dc 1080p este vazut la fullHD sau este redus la 720p. Nu pot sa imi dau seama. Cand vad acelasi film 1080p de pe ATV sau direct de pe MacBook legat la TV, calitatea pare identica

Desi stiu ca ATV nu stie decat 720p, am instalat un soft care ar face un fel de upscale la 1080p

Am luat ATV-ul mai mult pt airplay, dar recunosc ca nu prea il folosesc pt video, iar pt audio am Airport Express

In viitor o sa vand AppleTV-ul si il voi inlocui cu un MacMini. De ce? Pt ca vreau 2 display-uri. Unul sa fie plasma (langa care va sta si Mini-ul), si al doi-lea sa fie un tv secundar din dormitor, prin Hdmi (pe care l-am tras prin pereti).

Astfel, folosind iPad-ul ca remote, prin aplicatia Rowmote Pro care e f tare (e si pt iPhone) voi controla Mini-ul prin wi-fi, indiferent la care din cele 2 Tv -uri as fi

Momentan, cu iPad-ul, prin Rowmote controlez si AppleTV-ul, si MacBook-ul pe care il tin conectat la plasma.

Principalul avantaj pentru mine, in afara de dublu display, este faptul ca la Mini (sau MacBook) pot sa vad si seriale de pe Vplay, cu tot cu subtitrare. Pe AppleTV nu merge subtitrarea

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Deci Apple TV se merita, dar uita de faptul ca nu poti inchiria filme. Cine ar da 1$ pe episod, pt a fi disponibil pt vizionare doar 24h, cand poti da 6€ si ai abonament jumate de an la siteuri cu sute de seriale, care au si subtitrare in romana?

Ce e ok pe ATV sunt podcasturile video, la care ai acces oricum.

Deci cu Jailbreak se merita. Fara, e risipa de bani. Pt un player e f bun, cu o interfata superba atat Plex cat mai ales Xbmc

Totusi, intotdeauna as alege un mini peste un atv dc as avea banii pt inca un mac in plus. Din pacate acum Mini-ul nu mai are unitate optica, ceea ce pt un home theatre e o mare porcarie si te obliga sa cumperi unitatea prin usb. Dar dc ai un PS3, atunci problema e rezolvata

Eu mai tin Apple TV-ul anul asta, dupa care il vand, cu tot cu atvflash pe care l-am platit pt 3 ani, si poate imi iau Mini. Mai intai imi iau viitorul MacBook Pro si pastrez MacBook-ul ca htpc, pana il voi inlocui cu Mini. Nu e nici o graba. Pana atunci am AppleTV-ul pt filme si laptopul pt seriale

Momentan ma pregatesc sa arunc cu bani pe iPhone (doar dc va fi 5 si nu 4s) si MacBook pro,cand se va lansa noua generatie de anul viitor

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 24.01.12

Apple TV face airplay si pentru muzica? Adica cu o conexiune in boxe?. Prin ce cabluri se face asta daca ai doar jack?. Am vazut ca apple TV are iesire de sunet “optical audio”

Semnătură 

Iphone 7 plus

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Da, face și doar la sunet - ieșirea este doar digitală (Optic sau HDMI).
Pt AirPlay la sunet cu ieșire analogică - Airport Express sau un linux mic cu shairport

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
psergiu - 08 Februarie 2012 02:37 PM

Da, face și doar la sunet - ieșirea este doar digitală (Optic sau HDMI).
Pt AirPlay la sunet cu ieșire analogică - Airport Express sau un linux mic cu shairport

Am vazut undeva adaptor “digital to analog”, adica un device cu mufa optical audio pe-o parte iar pe cealalta jack normal de 3.5 mm. Credeti ca merge?, are cineva asa ceva?

Mersi

Semnătură 

Iphone 7 plus

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nope - ăla e tot optic - necesar pentru a conecta un cablu optic TosLink la ieșirea optic+analogic de la un Mac.
Pentru digital ai nevoie de un receiver care să decodeze 5.1 (7.1, DTS, Dolby ...)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
psergiu - 08 Februarie 2012 03:48 PM

Nope - ăla e tot optic - necesar pentru a conecta un cablu optic TosLink la ieșirea optic+analogic de la un Mac.
Pentru digital ai nevoie de un receiver care să decodeze 5.1 (7.1, DTS, Dolby ...)

Acum am vazut si ma tin de cap pentru ca se pare ca exista un decodor “DAC” pentru digital-analog. Eu am un sistem simplu 2.1 si imi pun problema cum scot sunet din Apple TV in boxe (cu jack normal)...greu parcurs…

Semnătură 

Iphone 7 plus

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
catamorariu - 08 Februarie 2012 03:58 PM

Acum am vazut si ma tin de cap pentru ca se pare ca exista un decodor “DAC” pentru digital-analog.

Da - în limbaj popular “risivăr dă cinci plus unu”
Care costă Mult. Dar nu pentru că ar avea cine știe ce piese înăuntru ci pentru că costă mult licențele algoritmilor Dolby & DTS pentru decodarea semnalului digital în analogic.
AppleTV este atât de ieftin deoarece nu face acea decodare - el dă sunetul digital așa cum vine către HDMI sau ieșirea optică - are nevoie doar de licențele de decodare MP3, h.263 și h.264.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Da - în limbaj popular “risivăr dă cinci plus unu”

Dar daca nu scot sunetul din apple TV? si bag jack-ul in TV sau in laptop (asta daca il folosesc ca hard extern pentru apple tv), oare merge?

Semnătură 

Iphone 7 plus

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

(ma bag si eu p-aici)
Voi ăștia cu Apple TV: maine e live stream Paul McCartney.