Conexiune internet
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.09.11

Salutare tuturor,

Nu de foarte multă vreme am trecut la mac și sunt cât se poate de entuziasmat. Toate problemele pe care le-am întâmpinat până acum le-am rezolvat citind soluții propuse pe diverse forumuri, deși tot timpul funcționează Onyx, repair permissions și restart in safe mode.

Totuși, de vreo săptămână am cumpărat un router wireless pe care, după ce i-am făcut setările de pe un calc cu Windows, am reușit să-l fac să meargă. Totuși, deși routerul funcționează (pot acccesa majoritatea paginilor de net, iar la download/ upload nu am nicio problemă), cu o serie de pagini (mai ales en.wikipedia) am mari probleme pentru că se încarcă ocazional, sau se încarcă foarte greu, sau se încarcă fără imagini. Am mai găsit problema aceasta dând searchuri pe google, dar nu am găsit nicio soluție. În plus, sunt complet neștiutor în ceea ce privește partea de networking și mi se pare extrem de greu să pricep toate cifrele, setările și prescurtările aferente.

M-am gândit să contactez ISP-ul, dar tare mi-e teamă că-mi va da o explicație cum că mac-ul e de vină și asta tare nu m-ar mulțumi. Așa că sper să primesc niște lămuriri de aici.

Merci

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 01.04.09
ebondalici - 17 Septembrie 2011 09:22 PM

Salutare tuturor,

Nu de foarte multă vreme am trecut la mac și sunt cât se poate de entuziasmat. Toate problemele pe care le-am întâmpinat până acum le-am rezolvat citind soluții propuse pe diverse forumuri, deși tot timpul funcționează Onyx, repair permissions și restart in safe mode.

Totuși, de vreo săptămână am cumpărat un router wireless pe care, după ce i-am făcut setările de pe un calc cu Windows, am reușit să-l fac să meargă. Totuși, deși routerul funcționează (pot acccesa majoritatea paginilor de net, iar la download/ upload nu am nicio problemă), cu o serie de pagini (mai ales en.wikipedia) am mari probleme pentru că se încarcă ocazional, sau se încarcă foarte greu, sau se încarcă fără imagini. Am mai găsit problema aceasta dând searchuri pe google, dar nu am găsit nicio soluție. În plus, sunt complet neștiutor în ceea ce privește partea de networking și mi se pare extrem de greu să pricep toate cifrele, setările și prescurtările aferente.

M-am gândit să contactez ISP-ul, dar tare mi-e teamă că-mi va da o explicație cum că mac-ul e de vină și asta tare nu m-ar mulțumi. Așa că sper să primesc niște lămuriri de aici.

Merci

Nu este macul vinovat pentru toate astea, este routerul, eu foloseam niste routere D-link, si la fel prob de genu, apoi am facut share la net de la un mac mini, am aruncat rouerele si am cumparat un AirPort Extreme si au disparut problemele. routerele astea chinezesti nu sunt 100% compatibile cu mac.

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Problema pare să fie de la router.
Spune-ne ce model este.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 28.04.11

http://www.speedtest.net/  fa si un test aici. Inchide toate aplicatile ( in special cele ce se conecteaza la internet ) si dai un test pe Bucuresti + new york. Repeta operatiunea daca ai pe langa tine un PC / laptop si punele aici.

Am avut parte de un d-link dir-600. Probleme mari la viteza pe wireless, cand se incalzea ma rugam sa mai ma tina. La fel si cu siteurile, unele functionau perfect, altele functionau dupa 30 de refresh-uri.  Pe b/g/n poti prinde maxim 50-60 mbps/ 5-6 MB. Poti avea net de la UPC cu 120 mbps si sa ai viteza respectiva, tie tot 50-60 mbps iti vine in mac. Cum a spus si @Gaceanu un AirPort Extreme si ai scapat de griji; il bagi pe 5 GHz si aia e smile

Viteze pe mac prin airport extreme ( 5 Ghz) cu toate aplicatile deschise.

http://www.speedtest.net/result/1488976362.png
http://www.speedtest.net/result/1488979215.png

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

E un TP-link (TL-WR740). Nu pot să zic că e o problemă uriașă, având în vedere că îl folosesc doar când sunt în vizită la părinții mei, dar mi s-a părut ciudat că pe laptopul (cu Windows) al tatălui meu nu pare să aibă probleme - drept că nici n-am stat să verific mai mult de 5 min.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

WR740 sau WR740N ?
Dacă e WR740N, Rev 1.0, 2.0 sau 2.1 merge pus DD-WRT pe el și ai scăpat de problemă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

WR 740N smile e versiunea 2.5, dar o să încerc să downloadez ce e la 2.0 și sper să fie bine. Mulțumesc mult.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Uau, nu m-am gândit că e ceva atât de greu și n-am luat în considerare faptul că n-am nicio treabă cu setările de net. Momentan stau în fața calculatorului cu windows, care e singurul care vede wirelessul și se conectează la net. Am încercat să revind la firmwareul inițial, dar dd-wrt nu mă lasă și nici nu mă pot loga în pagina routerului decât după ce scot din priză modemul. Altfel, deși tot încerc să introduc user și parolă (root/ admin), pe care le-am setat să fie ca-n fabrică, tot nu mă lasă să intru.

Dacă mă puteți ajuta să-mi explicați ce setări se fac vă sunt recunoscător. Dacă nu, cred că renunț la ăsta și voi lua un airport express.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Stai, stai stai să înțeleg - tu ai WR740N v2.5 și ai pus pe el un firmware incompatibil (pentru 2.0) ? smile

Fă un 30/30/30 reset și refă setările.

De curiozitate - din ce țară este mac-ul tău cumpărat ? Canalele de wireless cam diferă de la țară la țară.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

E din Rou luat (e air și de aia trebuie să-mi fac setările din Windows). Am fost atent la setările canalelor tocmai pentru că citesem pe forumul ăsta o astfel de discuție, cu mult înainte să am mac. Citisem pe forumul de la DD-WRT că merge v2.0 chiar dacă eu am v2.5. Cu 30/30/30 nu merge să revin la setările inițiale pentru că firmware-ul e definitiv. Am reușit în cele din urmă să revin la firmware-ul original, asta după ce am săpat adânc pe multe forumuri (cu un nou firmware update de pe siteul producătorului), dar mai nou se pare că am conexiunea bine realizată, dar primesc un DNS Server Error. Din nou am căutat tot felul de soluții, până mi-am pierdut răbdarea și am pus routerul în cutie și-l duc înapoi pentru că nici măcar pe windows nu-mi mai merge.