Cum recunosti un iPhone Neverlocked?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: b u c u r e s t i
Macuser din: 06.03.08

Salut salut. Pentru ca am impresia ca toate drumurile duc la iPhone, in final, pentru un Macuser (desi l-am evitat atata timp pentru ca vorbesc mult la tel si am nevoie de baterie buna), o sa-mi cumpar un iPhone 4 in curand, adica dupa ce va fi anuntat 5-ul, sau 4S, sau cum s-o numi, e evident de ce.
Intrebarea mea este: cum recunosti un iPhone 4 neverlocked?
Uitandu-ma eu pe diferite site-uri unde se vand iPhone-uri (nu magazinele mari care il vand la preturi prea mari, inca), am observat ca cele neverlocked sunt cele mai scumpe si, cum nu vreau sa-mi fac probleme cu decodari sau sa-mi umble cineva in el sau sa am treaba cu gevey sim, as vrea sa iau unul neverlocked.
Problema e ca am citit recent povestea unui tip care a crezu ca a luat un iPhone 4 neverlocked dar avea baseband de iPad, sau asa ceva, recunosc ca nu ma pricep, cert e ca ii facuse ceva (cred ca restore) si nu-l mai putea folosi.
Ideea e ca nu vreau sa fiu in aceeasi situatie. Am de gand sa-mi iau un iPhone 4 (sigilat daca se poate) nou, neverlocked, sa bag micro sim de cosmote in el si sa mearga smile
Pe scurt, cum fac sa nu-mi iau teapa? smile

Mersi.

Semnătură 

MacBook White/iPod shuffle/iPod Touch/iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Păi cred că cel mai simplu este să faci un restore în iTunes,așa vezi și dacă este original și dacă este neverlocked. Testează-l și cu mai multe simuri dacă ai.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.04.09
vance - 19 Septembrie 2011 11:15 AM

Salut salut. Pentru ca am impresia ca toate drumurile duc la iPhone, in final, pentru un Macuser (desi l-am evitat atata timp pentru ca vorbesc mult la tel si am nevoie de baterie buna), o sa-mi cumpar un iPhone 4 in curand, adica dupa ce va fi anuntat 5-ul, sau 4S, sau cum s-o numi, e evident de ce.
Intrebarea mea este: cum recunosti un iPhone 4 neverlocked?
Uitandu-ma eu pe diferite site-uri unde se vand iPhone-uri (nu magazinele mari care il vand la preturi prea mari, inca), am observat ca cele neverlocked sunt cele mai scumpe si, cum nu vreau sa-mi fac probleme cu decodari sau sa-mi umble cineva in el sau sa am treaba cu gevey sim, as vrea sa iau unul neverlocked.
Problema e ca am citit recent povestea unui tip care a crezu ca a luat un iPhone 4 neverlocked dar avea baseband de iPad, sau asa ceva, recunosc ca nu ma pricep, cert e ca ii facuse ceva (cred ca restore) si nu-l mai putea folosi.
Ideea e ca nu vreau sa fiu in aceeasi situatie. Am de gand sa-mi iau un iPhone 4 (sigilat daca se poate) nou, neverlocked, sa bag micro sim de cosmote in el si sa mearga smile
Pe scurt, cum fac sa nu-mi iau teapa? smile

Mersi.

Daca il verifici cu mai multe simuri nu rezolvi nimic daca este decodat soft, el o sa vada orice sim, verifici sa fie updatat la ultima versiune de soft, sa fie si versiunea de firmware aferenta ultimului soft, si sa nu aibe cindya instalata. eventual un restore cu iTunes.

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Subscriu. Am luat recent un 3GS si un 4 “neverlocked”. 4-le a fost Ok, cu 3GS-ul mi-am luat teapa. Din vina mea, evident, pentru ca m-am grabit si l-am luat de pe Okazii de la cineva care parea “de incredere”.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Dragos Salageanu - 19 Septembrie 2011 01:33 PM

Subscriu. Am luat recent un 3GS si un 4 “neverlocked”. 4-le a fost Ok, cu 3GS-ul mi-am luat teapa. Din vina mea, evident, pentru ca m-am grabit si l-am luat de pe Okazii de la cineva care parea “de incredere”.

Dragos, acum ce faci cu 3GS-ul? Nu mai poate fi folosit in vreun fel?

Inteleg din raspunsurile de mai sus ca cel mai bine e sa fac un restore de fata cu vanzatorul si apoi sa bag cartela, iar daca totul e ok, inseamna ca e neverlocked? Daca e decodat cu Gevey sim si fac restore, ce se intampla?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Nu prinzi semnal.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Dacă are un Gevey sim în el e clar de la bun început că nu e neverlocked, zic și io ...
Gevey sim încă funcționează pe iOS 4.3.5, deci nu se întâmplă nimic, în sensul că merge ca și până la restore.
De la iOS 5 beta 2 însă că Gevey nu mai merge, așa că nu vă bazați pe soluția asta.

Eu zic că pentru doritorii de iDevice neverlocked cea mai bună veste este cea cum că următorul iPod Touch va avea slot pentru un sim de date, întocmai ca iPad-ul.
Întocmai ca iPad-ul, nu va fi blocat în vreo rețea.
Eu unul mă văd peste vreo 2 ani cu un telefon Nokia de până un milion de lei tramvai și iPod Touch.
Rezolvat și problema cu durata bateriei la molecular.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Maclean - 19 Septembrie 2011 02:24 PM

Dacă are un Gevey sim în el e clar de la bun început că nu e neverlocked, zic și io ...
Gevey sim încă funcționează pe iOS 4.3.5, deci nu se întâmplă nimic, în sensul că merge ca și până la restore.
De la iOS 5 beta 2 însă că Gevey nu mai merge, așa că nu vă bazați pe soluția asta.

Eu zic că pentru doritorii de iDevice neverlocked cea mai bună veste este cea cum că următorul iPod Touch va avea slot pentru un sim de date, întocmai ca iPad-ul.
Întocmai ca iPad-ul, nu va fi blocat în vreo rețea.
Eu unul mă văd peste vreo 2 ani cu un telefon Nokia de până un milion de lei tramvai și iPod Touch.
Rezolvat și problema cu durata bateriei la molecular.

Maclean, eu am prima generatie de iPod Touch, cumparat chiar in urma cu 5 ani, cand a aparut pentru prima oara. Cum te vezi tu peste 2 ani, asa am fost eu pana acum, adica telefon (qwerty de obicei) plus iPod Touch pentru wi-fi. Iar acum am nevoie de 3G, de-aici trecerea pe iPhone. Si da, stiu de zvonul cum ca iPod Touch cel nou s-ar putea sa fie 3G, ar fi o varianta buna. Doar ca m-am cam saturat sa am mereu grija a doua device-uri. Pe de alta parte, n-am avut probleme cu bateria in 5 ani. Am ascultat muzica, m-am jucat si am stat pe net cat am vrut pe iPod, iar in acelasi timp am putut sa vorbesc ore intregi intr-o zi la telefon…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Să nu uităm de argumentul preț.
Un iPhone neverlocked la lansare (să zicem iPhone 5 în sezonul toamnă-iarnă 2011) depășește binișor ce aș considera eu acceptabil ca bani de dat pe iJucărie, chiar dacă o schimb o dată la 3 ani.

Prefer să mă organizez un pic să am la îndemână 2 gadgeturi, telefonul simplu și jucăria de date.
Sau poate apare totuși iPhone-ul ăla eftin, 4S sau cum i-o mai zice.

Și ca să revin ontopic, da, singura metodă de a afla cu certitudine că un anumit iPhone este neverlocked este restore în iTunes la ultimul iOS urmat de testarea a 2 sim-uri de la operatori diferiți.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Maclean - 19 Septembrie 2011 02:24 PM

Ahem .. cu condiția să poți să-l activezi, desigur.
Care condiție presupune să ai un sim din rețeaua în care e (eventual) blocat telefonul.
Care sim evident că n-o să-l ai, tu presupunând că telefonul ar fi neverlocked.
Așa că nu fă chestia cu restore decât de față cu vânzătorul, pe răspunderea lui.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.04.11

http://www.idevice.ro/tabel-jailbreak-si-decodare/

Daca are baseband 04.10.01 si iti functioneaza sunt sanse mari sa fie neverlocked.
Daca are baseband 06.xx.xx are baseband de iPad si uita-l.

Cel mai sigur e atunci cand il cumperi, sa ii faci update sau restore si la activare ii bagi cartela ta ( vodafone,orange,cosmote), daca se activeaza e OK. Recomandabil ar fi ca dua ce l-ai activat cu cartela respectiva, sa bagi alta de la un alt operator ca sa fi sigur ca nu e blocat in una din cele 3.

Atata timp cat din recovery mode iese cand ii bagi o cartela romaneasca si iti functioneaza si a 2-a, e neverlocked. Ai mare grija sa nu aiba baseband 06.xx.xx !

Pe orice site unde scrie iphone DECODAT, e telefon cu JB, decodat software. Unde vezi NEVERLOCKED e safe oarecum.

Cel mai bine alegi una din 2 variante:
Magazin fizic unde il vezi cum ti-l desigileaza ( istyle,emag etc ) ori SH-uri de pe okazii unde poti face cele enumerate mai sus.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
vance - 19 Septembrie 2011 01:38 PM
Dragos Salageanu - 19 Septembrie 2011 01:33 PM

Dragos, acum ce faci cu 3GS-ul? Nu mai poate fi folosit in vreun fel?

Inteleg din raspunsurile de mai sus ca cel mai bine e sa fac un restore de fata cu vanzatorul si apoi sa bag cartela, iar daca totul e ok, inseamna ca e neverlocked? Daca e decodat cu Gevey sim si fac restore, ce se intampla?

Ba da, poate fi (fara GPS, obviously, datorita BB-ului de iPad). Eu l-am bagat cu toata increderea in iTunes si i-am dat un restore, chestie care l-a brick-uit instant. Dupa o noapte nedormita am reusit sa-l readuc in starea in care a fost cand l-am luat (JB cu redsn0w si un 4.2.1 custom). Merge Ok, face update-uri, etc. Dupa ce apare iOS5 poate o sa apara vreo modalitate de downgrade de la 6.15.00…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)