problema este urmatoarea. dupa un timp imac-ul efectiv pierde reteau. spune ca cablu de retea nu este introdusa. am incercat sa schimb cablu de reatea dar tot pierdea reteau. sunt cazuri cand dispar toate setarile din system preference - network. mac-ul este inca in garantie asa ca am vb cu cei de la care am cumparat, sa nu trimit pana la ei si in fond problema sa fie minora, ei au sugerat ca este o problema de retea, dar si daca era legata direct la modem dupa un timp spunea ca nu are cablu de retea, nici chiar dupa o restartare. am incercat cu resetare de epram, nimik. cu alt router. nimik. am verificat permisiunile. nimik. in rest merge bine, fara erori, fara kernel panic. nu stiu ce sa mai fac. poate ma ajuta cineva.
Dar ce-ar fi daca ai face o curatare de cache mai energica? Sau o verificare generala mai “adinca”?
Foloseste OnyX “Automation” cu toate rubricile bifate.
Dar, inainte de asta, un single user boot (command+S imediat dupa restart), apoi ruleaza fsck -fy (exact asa, adica cu pauza) si enter.
Daca dupa comanda zice: the system was modified, da-i: exit sau reboot si enter
Am avut si noi la servici unu care a facut asa - încearca cu un cablu direct in alt mac care are gigabit si daca tot nu apare link-ul ca lumea du-l la garantie ca e o problema hardware.
Dar ce-ar fi daca ai face o curatare de cache mai energica? Sau o verificare generala mai “adinca”?
Foloseste OnyX “Automation” cu toate rubricile bifate.
Dar, inainte de asta, un single user boot (command+S imediat dupa restart), apoi ruleaza fsck -fy (exact asa, adica cu pauza) si enter.
Daca dupa comanda zice: the system was modified, da-i: exit sau reboot si enter
Atunci e o chestie mecanica. Repede la service. gata. asta e. Ma, a naibii treaba, am avut si eu, acum un an kernel panic peste kernek panic. O luna, de eram gata sa ma duc sa-l schimb. De 9 luni, gata. Ce sa fie?
Atunci e o chestie mecanica. Repede la service. gata. asta e. Ma, a naibii treaba, am avut si eu, acum un an kernel panic peste kernek panic. O luna, de eram gata sa ma duc sa-l schimb. De 9 luni, gata. Ce sa fie?
intereseant chestia cu kernel panic. acas pe g4 am avut-o si eu. 10.4 nu avrut nici cum sa se instaleze din nou, in schimb os 9 da. si rula fara nici o prb. dupa 3 zile si 10.4 a binevoit sa se in staleze asa din senin. nici acum nu stiu care era sau a fost cauza.
deci. problema pare rezolvata. azi am facut update la firmware EF 1.1 sau ce serie o fi avut ca nu mai retin si uite nu se mai deconcteaza de la reata. cel putin pana la ora actuala.