Oare unei ditamai firme ii e asa de greu/costisitor sa invete cativa oameni Mac OS X?
Telefon la RDS:
EU: Buna dimineata, ma numesc…..locuiesc….bla,bla,bla
RDS:Buna ziua, bla, bla, bla…cu ce va putem ajuta?
E: De aprox 3 ore nu-mi functioneaza internetul si telefonul
R: Bun, ce eroare va da cand incercati sa va conectati?
E: Doamna, foloesc Mac OS X, 10.7.1 Lion, nu primesc vreo eroare ca la Windows
R: Ne pare rau, nu oferim suport pt Mac…
E: Serios? In contract scrie ca trebuie sa ai un sistem de operate licentiat, nu e specificat ce sistem
R: Haideti sa refacem conexiunea! Ce va apare in dreapta jos langa cele 2 calculatoare? Un X?
E: Doamna…foloesc un sistem de operare de la Apple…se numeste Mac OS X…..nu imi apare asa ceva…
R: OK…haideti sa refacem conexiunea. mergeti in control panel, bla, bla
E: Aloooo….nu foloesc Windows, nu exista asa ceva
R: Bun, dar langa cele 2 calculatoare din dreapta-jos, va apare un X?
E: E asa de greu sa intelgeti ca nu folosesc Windows ca sistem de operare?
R: Va inteleg, haideti sa refaceti conexiunea. Mergeti la Start, apoi Control Panel…
E: Va inteleg si eu…habar nu aveti….o zi buna!
Telefon 2:
E:Buna ziua…..bla,bla,bla
R:Buna ziua, bla, bla, bla…. cu ce va putem ajuta?
E: Am un stick de internet mobil si nu imi functioneaza
R: Pai de ce nu va functioneaza?
E: ) Buna intrebare, la asta ar trebuii sa imi raspundeti dumneavoastra….Butonul de “connect” innactiv
R: Mergeti la, bla, bla, bla
E: Foloesc Mac OS X, nu am asa ceva
R: Ne pare rau, nu oferim suport pt Mac OS X
E: Bine, cautati in protocoale daca oferiti suport pt Macintosh…
R: Aaaaa…Macintosh…stati sa cautam….
R: indicatii, indicatii, etc, no result -> o sa trimitem pe cineva cu un PC la dumneavoastra
E: daca trimiteti pe cineva cu un Window PC, trimiteti degeaba, eu vreau pe cineva cu acelasi sitem de operare
R: Va multumim ca ati apelat RDS- RCS….
Eu am ramas placut surprins sincer de o ipoztaza. Scuze ca e cam offtopic.
Pe un batran clamshell am fost nevoit sa ma leg la net printr-un modem USB de la gigimobil. A mers perfect modemul usb chiar bagat intr-un hub usb pasiv. S-a legat perfect la retea si a mers acceptabil… cat poate sa mearga de bine asa ceva. Telefonistii de la cam toate firmele sunt niste boi. Daca ma asez la povesti cu cati cretini si dobitoci si discutii similare cu cea de mai sus am avut si eu, ma doare capul.
Nu e vorba ca le e greu, e vorba de costuri - training= bani in plus, osx= bani in plus, mac= bani in plus. Pentru cati utilizatori osx sunt in reteaua lor nu este rentabil. Eu incerc sa imi refac toti pasii care ii zic ei la telefon (dupa scenariu) - adica sa refac conexiunea, restart la router/calculator, vazut daca am ton pe telefon (ca daca nu am e clar cazut routerul de pe scara blocului care da si telefonie). Apoi daca nu reusesc si trebuie sa sun la ei le zic ca am mac osx si incerc sa fac ce zic ei dar “tradusi” pe osx. Le zic ca deja am facut pasii cu refacutul conexiunii (ca asta e primul pas care il zic) iar apoi daca zic deschideti command prompt (sau cum se numeste pe windows ca am uitat ) eu deschid terminal. In rest trebuie doar sa stii comenzile din unix: ifconfig -a este echivalentul lui ipconfig, ping e ping si cam atat imi vine in minte acum..
Stiu, ar fi frumos sa avem suport pt osx dar cum am zis, deocamdata nu este rentabil pentru ei asa ca pana nu o sa fie muult mai multe cereri de suport pt osx nu cred ca o sa implementeze.
Nu este vorba numai de os x , in general serviciul de suport tehnic RDS este de tot rahatul . Am gasit nenumarate topicuri pe diferite forumuri din Romania unde oamenii se plang de acest lucru si de multe altele venite din partea RDS . Eu personal am avut numai experiente negative cu ei si cu windows ca sa nu mai zic de os x.
Eu am internet de la ei de 7 ani din care de 3 ori a picat in anii astia deoarece au avut probleme cu un vecin.
Nu am fost nevoit sa sun la ei, insa si cand suni..stai cu orele.
Internetul este foarte bun, nu neg asta, insa helpdesk-ul lor e la pamant.
Eu am avut doar o problema o singura data in 2 ani de cand am RDS a picat net-ul, am sunat, era seara, si a venit a doua zi un tip de la ei si a umlat la router-ul de pe casa scarii. Nu fac reclama, inteleg cum e prin alte parti, dar dupa mega-esecul numit UPC, ma simt confortabil cu RDS. E drept ca si cand trebuie sa platesc, cozile sunt interminabile, uneori un singur om face si inscriere si plati, dar asta mi se intampla totusi o data pe luna.
Suport găsești pe forum. Nu am regăsit topic-ul unde am scris despre probleme similare.
Tipa/tipul de la callcenter, poate tocmai l-ai deranjat din vizionarea ultimei telenovele. N-are timp de chestii gen Mac OS X.
Așa că mai bine întreabă punctual despre a ta problema pe forum, și cred că mai repede te descurci.
?! Abia am scapat de un cont la BRD. Aveam 0 lei in el, dar am platit comisioane pentru mentenanta. Nu vad un avantaj sa imi fac un cont, cand iau salariul cash. S-ar putea sa gresesc. Convingeti-ma.
Sunt multe de zis pro si contra conturilor bancare - va rog deschideti un alt thread la discutii generale despre asta si lasati thread-ul asta pentru “RDS & Apple”
ok, am ajuns și eu în rândul celor ce nu mai poate funcționa în paradigma rds & apple:
se dă o conexiune fiberlink, la casă, înainte era pe cablu coaxial, mergea netul încetuț, dar drăguț, acum doar răruț.
Am intrat în lumea bună, am internet prin fibră optică... uneori.
Am înțeles că e ceva voodoo și routerul wireless se mai deconectează de la ISP și nu dă mai departe internet, deși în panoul de administrare îmi apare ca și conectat, cu IP asignat, mă rog… n-am înțeles care-i baiul, dar e o mare doză de „așa face toate”, adică li s-a întâmplat și altora, se remediază ba cu un reset, ba de la sine după ceva vreme… ideea e că în momentele când nu pot aștepta să-și revină, soluția e să mă contectex „pe direct”, direct cu cablul de rețea la ONT. Aici e frustrarea mare… de pe un PC cu Win7 merge, de pe iMac-ul cu OSX 10.6.8 nu vrea nicicum…, zice: „Cannot find a PPPoE server”.
Deci problema mea, rezumând, e dublă:
care e baiul că, pe fiberlink, routerul wireless (linsys) funcționează ireproșabil în ce privește rețeaua locală, dar uneori nu-mi oferă și accesul la Internet pentru intervale de timp neregulate? (pe cablelink nu aveam nicio problemă)
care e treaba cu conectarea wired PPPoE direct la ONT-ul primit de la rds, de pe Win7 merge, iar pe OSX nu… sunt ceva bife pe care doar inițiații le nimeresc?