ok, am ajuns și eu în rândul celor ce nu mai poate funcționa în paradigma rds & apple:
se dă o conexiune fiberlink, la casă, înainte era pe cablu coaxial, mergea netul încetuț, dar drăguț, acum doar răruț.
Am intrat în lumea bună, am internet prin fibră optică... uneori.
Am înțeles că e ceva voodoo și routerul wireless se mai deconectează de la ISP și nu dă mai departe internet, deși în panoul de administrare îmi apare ca și conectat, cu IP asignat, mă rog… n-am înțeles care-i baiul, dar e o mare doză de „așa face toate”, adică li s-a întâmplat și altora, se remediază ba cu un reset, ba de la sine după ceva vreme… ideea e că în momentele când nu pot aștepta să-și revină, soluția e să mă contectex „pe direct”, direct cu cablul de rețea la ONT. Aici e frustrarea mare… de pe un PC cu Win7 merge, de pe iMac-ul cu OSX 10.6.8 nu vrea nicicum…, zice: „Cannot find a PPPoE server”.
Deci problema mea, rezumând, e dublă:
care e baiul că, pe fiberlink, routerul wireless (linsys) funcționează ireproșabil în ce privește rețeaua locală, dar uneori nu-mi oferă și accesul la Internet pentru intervale de timp neregulate? (pe cablelink nu aveam nicio problemă)
care e treaba cu conectarea wired PPPoE direct la ONT-ul primit de la rds, de pe Win7 merge, iar pe OSX nu… sunt ceva bife pe care doar inițiații le nimeresc?
help me obi wan kenobi…
Salut,
Am avut si eu probleme cu routerul linksys pe rds. Al meu e modelul wrt54gl. La intervale neregulate de timp, pica. Apaream conectat, aveam ip, dar nu puteam sa ies pe net. Singura solutie a fost sa schimb firmware-ul cu dd-wrt. Cauza blocarii era folosirea torentilor, ocupandu-mi toate porturile libere. Din cate imi dau seama pe firmware-ul standard erau foarte putine, si nici posibilitati de marire a numarului de porturi. Cu dd-wrt by default e 4096. Mi-a mers fara sa se mai blocheze de vreo 4 ani.
mulțumesc pentru input…, dar nu e nici vorbă de torenți sau altele, pur și simplu uneori cade netul chiar dacă nu e ceva conectat activ… și nu știu de unde să o apuc…
routerul e linksys WRT54G, făcut update de firmware la v4.21.4. totul e super ok, văd că sunt conectat, am IP, am DNS1, am DNS2, doar că nu vrea să dea internet…
și accesat de pe iPhone, văd DNS-urile la caracteristicile rețelei… dar nu am internet nici acolo…
am tot dat restarturi, resetări, dat au agheazmă... fără succes…
ce mă enervează e că nu știu nici de ce pe direct, cu cablul de rețea în ONT, se poate lega doar PC-ul cu Win7…, așa că mă chinui pe iMac cu internet pe stick și mă enervez…, iar laptopul cu Win7 se leagă pe direct și merge…
nervi dubli…
nu stiu cat de on or off topic sunt dar:
rds-ul functioneaza de minune cu Time Capsule. cel putin asta e experienta mea.
lucuiam intr-un apartament unde niciun fel de router nu primea sau dadea net prin wifi, am incercat mult si bine dar fara succes sau progres.
cum mi-am luat Time Capsule, totul a fost la 2-3 clickuri de rezolvare..
da, și la mine era tuttok când aveam intenetul DHCP, acum, fiind prin fibră optică și PPPoE, am hiba asta ce nici măcar nu știu de unde să o apuc, pentru că nefuncționarea routerului e aleatorie, iar conectarea ethernet din iMac în ONT nu mă prind de ce nu-mi reușește…
pai ai incercat sa incerci sa vezi ce se intampla cand nu merge?
are log-uri routerul? daca da, e ceva in ele? poti sa dai ping catre un ip (ip nu hostname, pt ca sa vedem daca nu cumva pica dns-ul) ?
Si eu am router linksys WRT54G, updatat cu dd-wrt. Am patit si eu chestia asta de care va plangeti, aleator. La inceput am conectat Macul direct la cablu (fara router) si a mers, l-am conectat din nou la router si s-a desfundat si atunci. Dar in timp il trezesc la viata re-clonand Adresa Mac a Mac-ului si isi revine. Vreau sa spun ca mi s-a intamplat sa se blocheze routerul doar de 3 ori in 2 ani. Oricum trebuie sa spun in curand Bye acestui router, ca nu stie ipv6.
are log-uri routerul? daca da, e ceva in ele? poti sa dai ping catre un ip (ip nu hostname, pt ca sa vedem daca nu cumva pica dns-ul) ?
acuma sunt ca cel cu dureri de măsele dus la dentist… nu-l mai doare…
de o săptămână nu mai face fițe, să văd în week-end, deci după ce anume să mă uit? o sugestie de un ip anume după care să dau ping?
din ce m-am uitat după log-uri, nu am găsit nimic, nici incoming nici outgoing…
firmware-ul e ultimul oficial, nu sunt atât de priceput încât să pun ceva cooked.
mulțumesc tuturor pentru sfaturi și sugestii.
incearca cu 8.8.8.8 ca e usor de tinut minte (e dns-ul public facut de google, in caz ca merge ping ip da’ nu merg hostname-urile, poti sa-ti pui dns-ul asta si sa incerci din nou).
Recent mi s-a înlocuit și mie tipul de conexiune prin RDS și mi s-a montat un modem ZTE ZXA10 F62X. Înainte aveam cablelink, iar routerul îmi era un Airport Extreme Base Station 802.11.n. După înlocuirea parolei și a tipului de conectare PPPoE, ne-am trezit că routerul nu vrea sub nicio formă să se conecteze. Dacă era pus pe conexiune Ethernet în mod Bridge, nu era nicio problemă, însă acest lucru însemna că doar un calculator putea beneficia de net.
După care am conectat un Airport Express, i-am specificat tipul de conexiune, utilizator, parolă și a funcționat. Inițial mă gândeam că firmware-ul Base Stationului cum nu era la zi, putea fi învinuit. Am trecut, deci de la 7.6 la 7.6.1. Cu toate astea, nu am reușit să-l resuscitez nicicum. Ar mai exista vreun artificiu de care n-am habar? Am căutat pe net, însă referințele erau destul de puține.