Airport Express - de ce variaza viteza?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

Tot cautand pe forumuri sa vad de ce imi scade viteza atunci cand introduc in ecuatie un Airport Express, am observat ca o solutie frecventa este schimbarea canalului.

De fiecare data cand schimb canalul se observa o imbunatatire considerabila a vitezei de acces, dupa care la scurt timp aceasta incepe sa scada, in condtiile in care nu mai este nicio alta aplicatie care foloseste internetul. Graficul meu arata cam asa (iar motivul pentru care se vad v-urile la sfarsit este pentru ca atunci am schimbat canalul frecvent si nu am mai facut incercari dupa). Are cineva idee de ce?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Interfetențe.
Care pot apare datorită:
- Vecinilor care au wireless pe același canal sau ±2 canale în sus/jos pe o rază de 50-100m
- Cuptoarelor cu microunde de pe o rază de 50-100m
- Dispozitivelor BlueTooth pe o rază de ~10m
- Telefoanelor cordless care merg pe 2.4Ghz pe o rază de ~50m
și multe altor chestii.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

La asta m-am gandit si eu, dar asta nu explica de ce:
1. comportamentul este intodeauna acelasi - imediat dupa ce activez noul canal (momentan le-am epuizat pe cele de la 1 la 6) viteza este maxima (14-15 Mbps), la 10 secunde dupa scade pe la 4-5 si la 20 de secunde dupa scade la 1, maxim 2 Mbps. Si asta invariabil de timp.
2. inainte de Airport Express am folosit un router Wi-Fi Huawei. Teoretic si el al trebui sa fie influentat de aceleasi interferente, insa cand il foloseam viteza era mai mult decat OK.

O sa incerc sa mai nvestighez si sa mai schimb canalele… dar altfel ce solutii as mai putea avea?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Sa duci AirPort-ul la garantie. Poate e hardware problema.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.04.11

Pe 5 GHz face la fel ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nu cred ca are, este modelul mai vechi cu a si g. Oricum, am schimbat canalele si pare sa functioneze acum. Mai trebuie doar sa ma dumiresc cum functioneaza chestia cu port forwarding.

‹‹ RDS & Apple      Apple Mail "badge" (Lion) ››