@neasuciu, ceva probleme cu curentul de la prize, folositi ups? am avut vreo 30 de harddiskuri la viata mea, singurul cu care am patit-o s-a stricat din cauza curentului (mici intreruperi, o fractiune de secunda la 2-3 zile).
De atunci (se intampla prin 2006) am pus UPSuri si sunt bine.
Altă întrebare - se fumează lângă mac ? Microfiltrele de aer de la HDD (aflate sub acele “Do not cover this hole”) sunt un adevărat magnet pentru gudronul din fumul de țigară. Și se înfundă, și HDD-ul moare mai repede. Statistic confirmat de către prieteni care au lucrat/lucrează la firme de depanări PC-uri - la fumători crapă mai des, și când faci HDD-ul bucăți, filtrele alea sunt galbene.
Referitor la curent: de cand am achizitionat imac-ul am schimbat locuinta de 2 ori. Pana in august am folosit un prelungitor cu protectie de fluctuatii de curent. Din 1 august este introdus in priza. Nu am observat nicio fluctuatie de curent insa la nicio casa in care am locuit. deci nu cred ca aici e problema.
Referitor la fumat: nici eu si nici sotia nu fumam. Prietenii cand vin pe la noi fumeaza in bucatarie sau pe balcon. Deci nici fumatul nu poate fi trecut la cauza.
Imac-ul sta intr-un birou cu rafturi si chiar deasupra lui la vreo 5 cm este un raft. La fel si in spatele lui, este o polita. De asemenea in ultimele 2 zone in care am locuit a fost foarte mult praf.
Parerea mea personala este ca lipsa aerisirii precum si praful excesiv au determinat detactare a doua hard-disk-uri. Voi ce spuneti?
Nu neaparat. Am avut un “blue” care a murit deodata dupa 2 luni de utilizare intr-un imac G4. Pur si simplu nu se mai rotea. Baietii de la service (schimbat pe garantie) mi-au confirmat ca a fost o serie proasta.
Oricum, m-am gandit ca, o data la 2-3 ani, sa schimb preventiv HDD-urile. Mai bine niste bani in plus decat nervii si stressul de a le schimba cand mor ele. Murphy este omniprezent - vor crapa exact atunci cand ai mai mare nevoie de computer.
Hard nou. Din păcate, sînt făcute la kilogram sau la tonă.
Mare parte a HDD-urilor consumer vin deja din fabrică cu câteva sectoare proaste (a scăpat unul în fabrică șurubelnița pe jos ? A călcat mai apăsat ? Bang ! sectoare proaste pe toate platanele de HDD-uri din cuptor) dar care sunt “ascunse” de acea zonă de rezervă.
PSergiu- daca eu am folosit hardurile (mentionez ca am 2 buc acelasi model puse in RAID 0) pana in termenul de 36 luni cat ar fi garantia, fara sa scanez de la inceput cand le-am luat cu SMART Utility dar acum observ ca am o remapare vezi imaginile crezi ca ma rezolva garantia cu alte noi HDD-uri in stadiul actual? - multumesc!
Imagini atașate
Apasă pe icoană ca să vezi imaginea la dimensiunie originale
Go planet - si tine-te tare: “e status Failing, schimbati-l” - ca e posibil sa incerce sa te vrajeasca ca “cu are inca nici un sector prost, doar realocate”.
Go planet - si tine-te tare: “e status Failing, schimbati-l” - ca e posibil sa incerce sa te vrajeasca ca “cu are inca nici un sector prost, doar realocate”.
salut am si eu problema cu beach ball-ul la un imac 20 din 2008 si anume cu eroarea asta in urma scanarii
” 8480 hours uncorrectable error read fpdma queued”
va multumesc daca ma puteti ajuta