Probleme Trackpad Macbook - nu mai face CLICK
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.12.06

Salutare,

Ca de obicei scriu cand am vreo problema… Asadar: trackpad-ul de pe macbook-ul meu, model 2009, aluminiu, nu mai face “click” cand il apas. Fizic…face, se aude, dar actiunea nu mai exista.

Am vazut pe net ca una din probleme ar fi bateria umflata (cand e pe “duca”), dar in cazul meu trackpad-ul nu merge nici daca scot bateria de tot.

Poate s-a mai confruntat cineva cu problema asta si imi da si mie un sfat…

Multumesc,

Marse

Semnătură 

fara reclama in semnatura

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08
marse - 03 Octombrie 2011 05:08 PM

Salutare,

Ca de obicei scriu cand am vreo problema… Asadar: trackpad-ul de pe macbook-ul meu, model 2009, aluminiu, nu mai face “click” cand il apas. Fizic…face, se aude, dar actiunea nu mai exista.

Am vazut pe net ca una din probleme ar fi bateria umflata (cand e pe “duca”), dar in cazul meu trackpad-ul nu merge nici daca scot bateria de tot.

Multumesc,

Marse

Exact aceeasi problema o am si eu; deschide dispozitivul scoate bateria si vezi ca vei avea un surub care se strange si se destrange cu o surubelnita in stea in spatele trackpadului. Incearca sa mai strangi de el dar cu mare grija si cu precizie, in acelasi timp apasa si click-urile ca sa nu ramana blocate. La mine nu s-a rezolvat problema iar daca nici la tine nu se rezolva consirera ca trebuie schimbat trackpad-ul. Daca nu te descurci ai AICI un video

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/Ploiesti
Macuser din: 29.12.10

Ai grija ca suruburile de la baterie sunt 3 wing si iti trebuie o surubelnita speciala.

Am incercat si eu sa strang surubul acela de la trackpad pe vechiul MBP, a functionat o vreme, dupa care a revenit la vechile obiceiuri, am incercat mai multe “fix-uri” printre care si o vizita la noumax care au facut acelasi lucru ca si mine (au stras surubul) si a tinut inca vreo 2 saptamani, singurul lucru care a functionat (si stiu ca e un pic neortodox si nedemn pentru MAC-urile noastre) si functioneaza si acum dupa aproximativ 1 an (mac-ul este inca in familie) a fost sa pun o bucata de powertape (scotch argintiu) impaturita in 2 pe lungime (astfel incat sa nu se lipeasca) pe partea de jos (peste surub) si sa o presez cu bateria.

Fix-ul cel mai bun ar fi un trackpad nou, dar daca nu vreti sa cheltuiti banii pe el este si asta o metoda.

Semnătură 

 Macbook Pro / . / 8GB RAM / SSD 128GB / HDD 500GB / nVIDIA 320M / OSX Mavericks
 Macbook Air / . / 2GB RAM / HDD 80GB / Intel X3100 / OSX SL
 PowerMac G5 / PowerPC . / 512MB RAM / HDD 160GB / gForce 5200 FX / OSX Leopard
 TV 3rd Gen
 iPhone 5s Space Gray / 16GB / iOS 7
 iPod Classic 5.5 Generation / 30GB, Wolfson DAC

Technology is at it’s very best, at it’s most empowering, when it simply disappears.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
marse - 03 Octombrie 2011 05:08 PM

Salutare,

Multumesc,

Marse

Se aude “clicul” cand apesi pe trackpad?

1.Strange surubul de care zicea colegul de mai sus
2.Incearca sa desfaci surubul de tot si sa torni o picatura de alcol izopropilic dupa care montezi surubul la loc si faci pentru cateva minute clicuri(uneori ajuta)

Semnătură 

...prin livada cu mere…