13 din 15
13
iPhone 4S
  [ Ignoră ]   [ # 181 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

De acord, as face la fel. Dar, spune-mi cum demonstrezi tu ca e refurbished pentru ca ei sa fie obligati sa ti-l inlocuiasca? Nu ai cum, pentru ca nu exista un “etalon” la care sa raportezi anumite defecte ale iphone-urilor refurbished si sa-l incadrezi pe cel primit acolo. Problema mare nu este ca telefonul e refurbished, ci posibilitatea ca el sa aiba defecte mecanice (gen buton apasat mai mult/putin, vibratii aiurea etc) sau chiar sa cedeze hardware in viitor (ca practic asta inseamna refurbished, terminale carora le-au cedat anumite componente hardware si care (componente) au fost inlocuite cu unele noi de catre apple si pe care apple garanteaza).

Si ifonul meu are tipica problema la home button (apas si nu se intampla nimic, decat la a doua a treia apasare, nu totdeauna), dar refuz sa ma duc cu el la garantie exact de teama ca nu voi primi altceva decat unul refurbished, caruia poate ii functioneaza butonul perfect, dar care are o alta problema smile

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 182 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.05

L-am cumparat sambata si am facut duminica sesizare telefonica la Serviciu Clienti. Astazi m-au sunat de la magazin sa ma duc la service pentru inlocuire. Ce s-a intamplat mai departe, am scris un pic mai sus.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 183 ]
RankRankRank
Member

Telefon nou e acela care vine sigilat in cutie si ti-l desfaci tu de fata cu ei. Pe restu nu poti fi sigur ca sunt noi, trust me wink nu vreau sa par negativist, dar cam asta e adevarul…

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 184 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 27.08.11

asa e, de aceea eu am specificat pe garantie ca doresc inlocuirea cu unul nou, sigilat sau banii inapoi. Mi-au adus unul sigilat dar de Anglia, si a trebuit sa iau un adaptor. Cel mai bine e sa vorbesti cu Apple si sa le explici situatia. Oricum ei au o politica anume despre inlocuirea produselor in garantie. Uite o discutie deschisa de mine despre produse Apple refurbished. Acolo o sa gasesti si partea cu politica de inlocuire. Dar sfatul meu e sa suni la ei si sa-i bati la cap pana rezolva situatia. Eu asa am procedat si se pare ca pana la urma se rezolva. Nimeni nu ia nici o decizie fara acordul lor.

[ Ignoră ]   [ # 185 ]
RankRank
Jr. Member

Scuze, am uitat sa pun link-ul http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/35887/

[ Ignoră ]   [ # 186 ]
RankRankRank
Member

Dupa seria telefonului schimbat apare asta:

Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple’s Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: December 4, 2012

Iar cel pe care l-am avut defect:

Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple’s Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: December 2, 2012

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 187 ]
RankRank
Jr. Member

Asta e perioada garantiei acordata, dar nu inseamna ca produsul nu e refurbished. Si la mine bateriile erau refurbished cu 0 cicluri de incarcare. Cu ce numar incepe seria tel?

[ Ignoră ]   [ # 188 ]
RankRankRank
Member

C39GMUxxxxx - cel primit acum

DNQGNTxxxxx - cel cumparat

Nu prea imi dau seama acum, in afara de lifetime si feelingul pe care mi-l lasa butonul Home, cum demonstrez ca este refurbished.

Am gasit un site care imi arata ceva date dupa serie:

Serial number: DNQGNTxxxxx
Name: iPhone 4S
Model: iphone_4S
Group1: iPhone
Group2:
Generation: 6
ModelCode: iphone_4S
Machine Model: iPhone4,1
Model introduced: 2011
Production year: 2011
Production week: 45 (November)
introduced test: GOED
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 3.5 inch
Screen resolution: 960x640 pixels
Colour: White
Capacity: 16GB
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

———————-

Serial number: C39GMUxxxxx
Name: iPhone 4S
Model: iphone_4S
Group1: iPhone
Group2:
Generation: 6
ModelCode: iphone_4S
Machine Model: iPhone4,1
Model introduced: 2011
Production year: 2011
Production week: 44 (November)
introduced test: GOED
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 3.5 inch
Screen resolution: 960x640 pixels
Colour: White
Capacity: 16GB
Factory: C3 (China)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 189 ]
RankRankRank
Member

95% e refurbished, daca apple are trecuta treaba asta in conditiile garantiei si ei practica in locuirea produselor defecte cu unele refurbished, crezi ca romanasii nostri iti ofera unul nou? Eu am mari dubii cu privire la acest aspect. Daca sunt trecute si clauzele alea in garantie e clar ca sunt acoperiti smile

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 190 ]
RankRankRank
Member

Garantia primita de la Orange nu contine un paragraf in care sa stipulez acest lucru. In fine, cred ca am dreptul sa refuz un aparat folosit atata timp cat al meu era nou. Apropo, zicea cineva ca are un zgomot in partea dreapta cand il loveste usor. Acelasi lucru se intampla si cu acest telefon.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 191 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08
Doc - 08 Decembrie 2011 10:44 AM

Garantia primita de la Orange nu contine un paragraf in care sa stipulez acest lucru. In fine, cred ca am dreptul sa refuz un aparat folosit atata timp cat al meu era nou. Apropo, zicea cineva ca are un zgomot in partea dreapta cand il loveste usor. Acelasi lucru se intampla si cu acest telefon.

Buna,
Poti sa ne dai si noua link-ul unde ai verificat datatele telefonului dupa serial number? Sunt curios si eu dupa o schimbare de acest gen.
Multam smile

Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells

[ Ignoră ]   [ # 192 ]
RankRankRank
Member
Doc - 08 Decembrie 2011 10:44 AM

Ai dreptul justificat sa faci treaba asta, bineinteles. Insa eu mi-as mai pune o intrebare. Stii ca apple garanteaza 12 luni pentru produsele sale. Primele 12 luni produsele se trateaza in garantie conform politicilor apple, dupa expirarea celor 12 luni intra in “vigoare” garantia operatorului, care e extinsa cu inca 12 luni datorita reglementarilor impuse de UE, reglementari care nu afecteaza teritoriul SUA. Nu stiu in ce masura prefera orange sa cheltuiasca pe un telefon nou sa ti-l ofere tie, atata timp cat tu esti in primele 12 luni afectat de conditiile garantiei apple. Ei vor trata problemele de garantie conform clauzelor apple inainte de expirarea primelor 12 luni, cu un minim de costuri.

Am lucrat in domeniu si stiu cum se procedeaza “in spatele biroului”. Ai perfecta dreptate, insa trebuie sa te documentezi bine inainte sa-i tragi la raspundere, pentru a evita dezamagiri pe viitor. Eu iti doresc bafta!

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 193 ]
RankRankRank
Member

Am mai spus, daca telefonul meu era folosit cateva luni, nu ma deranja sa fie refurbished. Insa iPhone 4S cumparat era defect de cand l-am luat si mi s-a promis un telefon nou. Daca pentru ei nou inseamna refurbished, atunci Orange m-a mintit si acest lucru ma deranjeaza.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 194 ]
RankRankRank
Member

Du-te cu OPC-ul pe ei si fa scandal. Doar asa vei primit un 4s nou wink pentru ca nivelul de nesimtire la operatori (nu doar la orange) e unul foarte ridicat…

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 195 ]
RankRankRank
Member

Nu trebuie sa faci scandal, asa nu se rezolva nimic. Am la service-ul Orange si toate telefoanele ce vin pentru inlocuire sunt refurbished. Mi-au mai desfacut un telefon dintr-o cutie neagra si m-am uitat atent la suruburi. Prezentau urme de surubelnita si imediat l-am refuzat. Le-am spus sa nu-mi mai arate ca nu e loterie, ori primesc telefon nou ori anulam contractul si imi dau banii inapoi. Intr-un final am rezolvat la Orange Shop, de unde am cumparat telefonul. Service-ul m-a trimis la ei sa inlocuiesc telefonul cumparat cu unul nou, inclusiv foliile de protectie. Revin un pic mai incolo cu detalii.

Semnătură 

13 din 15
13