Cineva este utilizator de Filemaker?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.10.11

Daca folositi Filemaker, cum vi se pare? E usor de folosit? Dar de programat?Sint persoane care sa-l cunoasca bine?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iași
Macuser din: 16.03.09

L-am folosit eu acum vreun an și ceva; mi s-a părut ușor de învățat și de folosit, intuitiv… Am găsit și pe net destulă documentație; sunt și niște tutoriale video care se pot cumpăra și par a fi destul de bune. Programele făcute cu el se pot exporta într-o oarecare măsură și ca aplicații web, astfel încât să poată fi accesibile dintr-un browser, ceea ce mi s-a părut destul de util. Din păcate la serviciu n-am convins pe nimeni că ar fi mai util decât ce avem, iar pentru nevoile personale Bento îmi este suficient smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Bento am si eu, dar as vrea mai multe. O sa incerc sa dezvolt ceva. Exista si alte forumuri cu topic Filemaker sau Mac?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.09.08

Ce anume doresti de la filemaker? Eu il folosesc zi de zi de vreo 2 ani, poate te pot ajuta.

Semnătură 

Drgos

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Dacă utilizezi BENTO, cred ca este similar lui FileMaker, deoarece este același producător.

M-am uitat peste BENTO, și este o aplicație care seamănă foarte mult cu FileMaker, dar este cu funcționalități limitate.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
dragosdima - 10 Octombrie 2011 07:10 AM

Ce anume doresti de la filemaker? Eu il folosesc zi de zi de vreo 2 ani, poate te pot ajuta.

Multumesc. Cineva m-a intrebat daca pot sa-i fac o aplicatie cu Filemaker si am vrut sa ma interesez mai inainte sa-i dau un raspuns. Vroiam sa stiu daca e greu de programat, cum functioneaza…etc.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.09.08

este usor de folosit, te pot ajuta cu tutoriale video daca vrei

Semnătură 

Drgos

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc pentro oferta de ajutor. Cum pot sa am tutorialele? Iti trimit adresa de mail? Te contactez pe adresa ta personala? Tu programezi in Filemaker?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Filemaker este cea mai sor de folosit baza de date din Univers. Inclusiv versiunea demo vine cu manualul complet in .pdf. Timp sa ai sa il citesti. Trebuie totusi sa te documentezi bine si sa intelegi ceea ce vrei si cum sa pui in baza de date. Pentru a crea aplicatii ai nevoie de FileMaker Pro Advanced, care iti transforma baza de date intr-o aplicatie ce poate rula si pe computere fara FileMaker instalat. Evident, cu FMA pt Mac creezi aplicatii pentru Mac, iar cu FMA pentru Windows creezi doar aplicatii pentru Windows. In schimb baza de date pe care o creezi, ca si baza de date, adica fisier .fp7 il poti deschide cu FileMaker pe orice platforma.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5