Probleme cu sunetul pe un MBPro 1,1
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Am un MacBook Pro 1,1 pe Leopard și pe care sunetul a dispărut brusc de ca și cum nu ar mai avea boxe încorporate. Boxele nu se regăsesc în nici o setare pe care am putut eu să o accesez. Problema se prezintă ca în imaginile atașate. Știe cineva care ar fi cauza? Există vreo setare care să readucă boxele interne le viață? Este foarte bizar ce se întâmplă pentru că a apărut astăzi brusc, din nimic. Precizez că pe căști funcționează dar cum le scot, rămân fără sunet.

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

S-a defectat un pic mufa.
Incearcă să răsucești un pic jack-ul de la căști în mufă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am încercat. Nu s-a schimbat nimic. Nu prea înțeleg de ce în loc de “internal speakers” îmi apare “digital out” și mai ales de ce spune că nu are “output controls”.

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.04.09
AlexBurda - 11 Octombrie 2011 10:10 AM

Am un MacBook Pro 1,1 pe Leopard și pe care sunetul a dispărut brusc de ca și cum nu ar mai avea boxe încorporate. Boxele nu se regăsesc în nici o setare pe care am putut eu să o accesez. Problema se prezintă ca în imaginile atașate. Știe cineva care ar fi cauza? Există vreo setare care să readucă boxele interne le viață? Este foarte bizar ce se întâmplă pentru că a apărut astăzi brusc, din nimic. Precizez că pe căști funcționează dar cum le scot, rămân fără sunet.

Reinstaleaza sistemul la fel am patit si eu cu MBP 2.2 am ramas doar cu o boxa, si am crezut ca a murit 1, dar am avut si alte probleme cu sistemul si dupa reinstal merg ambele boxe…

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

M-am gândit și la soluția asta. Sincer vorbind nu mă încântă prea mult. Poate o las ca ultimă soluție…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

NU REINSTALA !!!
gaceanu_23 - nu mai da sfaturi aiurea.

Mufa de casti de la mac este si Optical Out. Are un mic contact acolo care simte cand a fost introdus un jack de Optical (care e un pic mai lung si mai lat la varf dacat un jack audio normal) care comuta pe sunetul de pe analog pe digital. Tu ai introdus vre-o mufa de casti mai stramba sau mai chinezeasca si ai blocat contactul ala pe deschis.

Uita-te in mufa - se vede o luminita rosie ? Daca da, inseamna ca e comutatorul blocat. Ia o mufa jac si bag-o si scoate-o de cateva ori sau umbla usor cu o scobitoare de lemn pana se stinge ledul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Sergiule ai dreptate. Ești genial. Și nu este o luminiță, este ditamai semaforul.  cheese Să vedem dacă reușesc să o remediez. Mulțumesc foarte mult.  LOL

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Gata. S-a remediat. A funcționat mai bine cu un chibrit. Oricum, este clar. Numai căști Apple de acum încolo. Muțumesc încă odată Sergiu.  grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07
psergiu - 11 Octombrie 2011 12:08 PM

NU REINSTALA !!!
gaceanu_23 - nu mai da sfaturi aiurea.

Mufa de casti de la mac este si Optical Out. Are un mic contact acolo care simte cand a fost introdus un jack de Optical (care e un pic mai lung si mai lat la varf dacat un jack audio normal) care comuta pe sunetul de pe analog pe digital. Tu ai introdus vre-o mufa de casti mai stramba sau mai chinezeasca si ai blocat contactul ala pe deschis.

Uita-te in mufa - se vede o luminita rosie ? Daca da, inseamna ca e comutatorul blocat. Ia o mufa jac si bag-o si scoate-o de cateva ori sau umbla usor cu o scobitoare de lemn pana se stinge ledul.

Hey….buna treaba smile....bravo…..*aplauze* (PS: nu fac caterik)

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
AlexBurda - 11 Octombrie 2011 12:45 PM

Gata. S-a remediat. A funcționat mai bine cu un chibrit. Oricum, este clar. Numai căști Apple de acum încolo. Muțumesc încă odată Sergiu.  grin

Ma bucur ca te-a ajutat sfatul meu smile
Si nu “numai casti Apple” ci “numai casti bune”.
Mersi Chucky smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Acum esti eroul lui….si nu vreau sa ma bag sau ceva…dar cred ca imi miroase a premiu sau o cinste ceva smile)

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Da, așa este. Trebuie să-i fac cinste acum lui Sergiu. Și văd Chucky că ești vecin cu mine pe Iancului. Și nici Sergiu nu este prea departe de noi.  cheese Așa că...  smirk

Semnătură