Am observat că foarte multă lume este încă nedumerită în ceea ce privește posibilitatea deblocării terminalului iphone 4 pe iOS 5 folosind o cartelă Gevey.
Ei bine, în cele ce urmează o să vă explic tot ceea ce trebuie să știți despre Gevey SIM și iOS 5 pentru a nu mai exista dubii pentru nimeni.
După cum bine știți deja, Apple urmează în cursul zilei de astăzi să lanseze versiunea finală a iOS 5 și cu siguranță foarte multă lume va dori să instaleze acest nou sistem de operare. Problema intervine bineînțeles, ca la orice update de iOS, pentru cei care au nevoie de unlock mai ales pentru cei care folosesc o cartelă GEVEY pentru a-și debloca terminalul iPhone 4.
În acest sens trebuie să știți că veți putea folosi cartela GEVEY și pe iOS 5 însă DOAR dacă vă păstrați baseband-ul actual (maxim 4.10.01) pentru că altfel nu va funcționa. Dacă faceți update la iOS 5 din iTunes sau folosind un fișier .ipsw default de la Apple, atunci veți face și update de baseband, astfel încât cartela Gevey NU va mai funcționa.
Pentru a evita acest lucru, vom avea nevoie de programul lui iH8sn0w, Sn0wbreeze (pentru Windows) sau PwnageTool (pentru Mac OS X), ca să putem crea un custom firmware de iOS 5 (eventual și cu jailbreak tethered pentru început) și să trecem la noul sistem de operare cu păstrarea baseband-ului intact astfel încât vom putea folosi în continuare și cartela GEVEY pentru a ne putea debloca terminalele iPhone 4.
Deocamdată acestea sunt toate informațiile legate de posibilitatea deblocării unui iPhone 4 folosind o cartelă GEVEY pe iOS 5, iar dacă mai apar altele, cu siguranță le voi trece aici, așa că, să fiți prin preajmă, mai ales când va fi lansat iOS 5.
Sursa : iphone365.eu / Costin Gheonea
Am postat asta pentru utilizatorii forumului care poate viziteaza doar aceasta sursa de informare.Mi se pare ceva destul de important.