Carte pentru persoane cu dizabilitati de vedere
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am de facut o carte pentru persoane cu vedere monoculara. Este un ghid pentru cei care si-au pierdut un ochi si care trebuie sa se adapteze la noua conditie. Ati mai facut careva asa ceva? Care ar fi conditiile din punct de vedere al tehnoredactarii care ar trebui sa le indeplineasca cartea? Dupa cateva incercari de a citi o carte tinand un ochi inchis cred ca fonturile rotunde si mari ar fi un prim aspect. Ce altceva mai sugerati? Cred ca iasa din discutie folosirea de gradienturi, tonuri de gri, umbre.

Orice idee ar fi binevenita.

Multumesc anticipat,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

salut
dacă nu ai niște cerințe specifice, nu schimba regulile
fonturile rotunde sunt greu de citit… iar creierul e obișnuit deja cu un format al literelor
totul depinde de exercițiu, mai ales la persoanele care au acest handicap de puțin timp
dacă faci o carte altfel decât celelalte, atunci sigur va fi greu de citit smile
uite, citește aici niște idei și aici sunt niște sfaturi pentru cei în cauză

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Multumesc frumos pentru ajutor. Am ajuns sa scriu pe forumuri din afara. Aici in Romania nu am gasit nimic asemanator. Poate nu am cautat suficient de mult. Oricum, vazand site-ul al doilea ma gandesc ca totusi cred ca nu e facut pentru cei cu astfel de probleme. Fontul e foarte mic si inghesuit. Ca idee, cartea este pentru autorul din cel de-al doilea site.

Multumesc pentru ajutor.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.