De curand am intrat in posesia unui MBP de care sunt foarte multumit. Cat am fost acasa a mers pe Wi-Fi ca uns, fara niciun fel de probleme, insa, de cca. 3 saptamani sunt intr-un hotel care, cica, ar oferi Wi-Fi - si de aici au inceput problemele…
Cand si cand - destul de des - imi cade conexiunea la net. Fie ca deschiderea unei pagini dureaza o vesnicie (si tot nu se incarca), fie ca primesc un mesaj de genul ‘You are not connected to the internet’
Mergand pe Network Diagnostics (sau right-click pe Wi-Fi si alegand Open Network Preferences) aleg, ‘Assist me’ -> Diagnostics, iar la Network Status, in stanga, vad ISP/Internet/Server fie pe galben sau chiar pe rosu (Failed). Aleg Wi-Fi si Continue, selectez reteaua hotelului, Continue, si, dupa un timp, fie primesc un mesaj ‘Your Internet connection appears to be working correctly’, fie apare o noua fereastra in care scrie ceva de genul ‘Your network configuration has changed’. Apoi netul merge iar un timp, dupa care trebuie sa o iau de la capat.
Din pacate instructiunile hotelului sunt pentru Windows iar cand am vazut marul au ridicat din umeri si imi cam dau de inteles ca laptopul meu e de vina. In limba engleza (traducere din germana ?!?) instructiunile suna cam asa:
- Choose network and DFÜ connections
- Choose attribute of internet record
- Mark the field automatically refer of IP-Adress
- Mark de field automatically refer of DNS-serveradress
OK, configuratia mea este:
TCP/IP
Configure IPv4: Using DHCP
Configure IPv6: Automatically
La DNS, apareau doua adrese in gri (neaccesibile). Am incercat sa folosesc cele doua DNS-uri ale lui Google (8.8.8.8 si 8.8.8.4) insa tot fara succes.
Ma ucide chestia asta, pentr ca am nevoie de net si nu pot sa trec prin diagnostics de zece ori intr- ora.
HEEELP! Orice idee este binevenita.
Multumesc pentru ajutor,
Laurentiu