Airport Express + RDS = not love
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Salutari. Suntem 3 baieti studenti in Cluj, unul are PC, altul are un laptop PC, iar eu un Macbook.
Astazi au venit baietii de la RDS si ne-au instalat internetul, adica au bagat cablul care intra in apartament in PC-ul colegului, au facut acolo o conexiune noua (PPPoE cred) cu user si pass, la care trebuie sa dai connect de fiecare data cand vrei sa intri pe net (in Windows).

Buun. Noi avem un switch si un Airport Express. Cablul RDS intra in switch, iar din switch iese catre PC si Airport. Daca de pe PC se da connect, iar Airport-ul e setat pe Bridge Connection, totul merge brici.
DAR daca PC-ul e inchis, moarte clinica pentru noi, astia cu laptop-urile.

Cu alte cuvinte cred ca trebuie setat PPPoE direct din switch. Am incercat, am bagat username si parola de la RDS acolo in Airport Utility, dat restart la switch dar apoi saracu’ zice ca nu gaseste server PPPoE.

Ce-i de facut ? Cu ce-am gresit ?

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

din cate imi aduc aminte la RDS la conexiunile PPPoE exista o asociere intre username si mac-ul calculatorului. Cea mai buna solutie sunat la RDS sa le spuneti ca ati schimbat calculatorul si ii dai mac-ul de la AirportExpress

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Ok, deci am rezolvat problema, oarecum.

Dupa ce am inchis PC-ul colegului, un simplu reset la router, bagat iar setarile la PPPoE si merge.
Nu stiu daca mai merge pe PC, dar asta o sa vedem dimineata. Teoretic, te poti conecta din 2 locuri folosind acelasi user / pass? :-s

Semnătură 

Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

imporrant este sa ne dai si noua un print screen cu fereastra de config din Airport Utility sa ne putem da seama unde este greseala. Cea mai frecventa greseala este aceea cind se trece RDS la Service Name - acolo trebuie sa fir blank. Tu nu trebuie sa folosesti decat User si parola (case sensitive). Cu MAC-ul sunt povesti - am configurat multe airporturi si merg foarte bine si cu RDS-ul.

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Ai gresit avand un AP si un switch. Daca aveai un router cu iesire si ethernet si wireless atunci impacai si pc-ul si laptopul. RDS nu are treaba cu detalii de calculator, ce ti-ai schimbat tu, ci doar cu user si pass. Nu poti folosi 2 in acelasi timp, evident (sau cel putin nici mie nu imi merge).

Solutia la ce ai acum: pui wireless si pe pc ~30 lei sau iei un router ce stie si eth si wifi.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Varianta nr 2 este sa lasi airportul setat si dintr-un laptop sa plece un cablu la pc (ceea ce sux).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Păi este o greșeală de gândire a unei topologii de rețea acolo la voi. Teoretic tu ai o conexiune de Internet(cablul de la RDS) și dorești să partajezi acea conexiune de internet cu mai multe calculatoare. În cazul ăsta Airport Expess-ul nu te ajută decât dacă ai toate calculatoarele cu placa de rețea wireless. Asta din cauză că acel router are o singură conexiune pe mufă RJ45(mufa de rețea de date) și acea conexiune e cea de intrare. Express-ul nu știe să transmită mai departe decât pe wireless. Cum în cazul vostru este și un desktop PC care, bănuiesc, nu are decât placă de rețea pe cablu vă trebuie un router cu măcar o ieșire pe cablu(deci o intrare - pentru cablul de la RDS și o ieșire către switch). Cum majoritatea routerelor care se găsesc în comerț au minim 4 porturi de ieșire, switch-ul este momentan în plus. Soluția la care aș apela eu ar fi să se cumpere un router wireless(D-Link de preferat) în care să faci setările pppoe de la rds și la care să cuplezi pe fir desktopul și wireless celelalte două laptop-uri.

Referitor la titlul pus de tine, să știi că Airport Express+RDS =love dacă știi să configurezi o rețea și înțelegi cum trebuie să arate acea rețea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

La mine este Love at first sight si nu si-au mai revenit de ani de zile. Decat atunci cand umbla cate un bezmetic pe la cutiuta de pe scara…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Eu nu ma plang de calitatea internetului, cel putin pe laptop-uri merge foarte bine. Doar ca nu stiu cum o sa facem sa avem toti 3 internet…
Din moment ce merge, router-ul (cred ca) e setat bine (vezi attachment).

Nu stiu ce sa zic, ma indoiam si eu de PPPoE login din 2 locuri (router + pc), dar chiar nu exista vreo cale de a face router-ul sa si “dea” prin ethernet, nu doar sa “primeasca”?

Semnătură 

Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
tudorgafiuc - 19 Octombrie 2011 12:38 PM

dar chiar nu exista vreo cale de a face router-ul sa si “dea” prin ethernet, nu doar sa “primeasca”?

Nu. Uite un Dir-600 nici nu e scump.

Ca să înțelegi mai bine de ce răspunsul la întrebarea ta e nu, uită-te aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Mda. Ar fi absurd sa luam alt router wireless, cu 100 lei, in loc sa luam un adaptor wireless cu 40. Daca alta solutie nu e…

Semnătură 

Google Nexus 5