Cum impac AI cu pixelii de web
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Salut!

Intrebare pt cei care fac design pentru web: cum fac sa dau afara fisierele in mod corect din illustrator (rezolutii, setari) ca sa poata fi folosite mai departe pentru Web?

Daca fac ceva in illustrator imi este cerut un fisier cu care sa se poata juca in photoshop sau pe unde mai ajunge si din ce am observat AI nu se intelege cu pixelii.
Cum se rezolva problema asta?

Mersi!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Pai nici nu trebuie sa se inteleaga (desi el se intelege de minune). Exporta fisierul AI sau PDF, si ei cand il importa in photoshop, pot seta rezolutia(72dpi pentru web/ecran, de obicei)  si dimensiunile.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

La file ai optiune save for web and devices.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si la Open

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sau mai bine zis “New Document”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Este posibil sa fie de ajuns save for web&devices;. Mersi boboc, am ochelari de distanta dar cred ca am nevoie si de apropiere ca nu am vazut butonul ala la ai…

Stef… daca deja am un document cmyk care si el trebuie sa ajunga pe web, nu este de ajuns sa ii dau un save for web&devices; si bye?
Cu ce ma ajuta setarile de inceput in afara faptului ca sunt mai rapide decat as parcurge eu pasii: units:pixels, mode:rgb, dimensiune pagina?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Daca folosesti Illustrator pentru web sa te uiti si la Transform Panel ai o optiune “allign to pixel grid” care s-ar putea sa iti fie folositoare.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szhoul - 19 Octombrie 2011 08:39 PM

Este posibil sa fie de ajuns save for web&devices;. Mersi boboc, am ochelari de distanta dar cred ca am nevoie si de apropiere ca nu am vazut butonul ala la ai…

Stef… daca deja am un document cmyk care si el trebuie sa ajunga pe web, nu este de ajuns sa ii dau un save for web&devices; si bye?
Cu ce ma ajuta setarile de inceput in afara faptului ca sunt mai rapide decat as parcurge eu pasii: units:pixels, mode:rgb, dimensiune pagina?

Pai te plangeai ca illustratorul nu se intelege cu pixelii.
Eu am vrut sa-ti arat ca se intelege f bine, lafel cum se intelege cu printul, chiar de cand deschizi un document nou.
Ba mai mult, ai in View si un Pixel Priview ca sa vezi cum va arata pe o pagina de web asa cum ai si Overprint Priview pentru print.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vezi, daca nu comentam nu realizam nici de butonul de pixel preview wink mersi. Multumesc la toti, mi-au fost de ajutor raspunsurile.