dupa ce instalez winowsu si driverele merge calcu cateva ore si apoi se strica si imi apare un ecran albastru cu un scris alb dar dispare intr-o sec si se restarteaza calcu.Inttra din nou pe win si imi face acelasi lucru. Ce as putea sa ii fac?
1. tine apasat F8 la boot si o sa ai un meniu. Selecteaza LastKnownGoodConfiguration. Daca nu merge treci la pasul 2.
2. intra in safe mode si dezinstaleaza ultimele aplicatii /drivere instalate. Tot in safe mode ar trebui sa te uiti in SysLog sa vezi ce anume a dat BSOD (blue sceen of death). Incearca sa remediezi problema (pune pe forum eroarea exacta, poate ii dam de cap). Daca nu merge treci la pasul 3.
3. incearca sa bootezi de pe CD cu Windows si sa ii dai un repair (cand ajungi la partitionare, selectezi partitia pe care era Windows instalat si ar trebui sa iti apara Repair).
Daca nu merge->pasul 4.
4. reinstall cu un CD Windows XP SP2!!! din alta sursa.
Daca nici asa nu merge, renunta la Windows. Acum ai okazia, motivul si pretextul, ce mai astepti?
In Windows. Mergi in Control Panel, in System. Acolo mergi la tab-ul Advanced si la categoria Startup and Recovery ai butonul Settings. La System Failure asigura-te ca ai bifata casuta Write an event to the system log si de asemenea la Write debugging information selecteaza Small memory dump (64k).
Daca se mai intampla revino, imi poti trimite crash dump-ul si-ti voi spune ce a cauzat eroarea.
Fisierul il gasesti in \Windows\Minidump
Am o nelamurire: e posibil, in oricare fel, ca instalarea Windows-ului pe Mac sa afecteze negativ OS X sau HDD_ul?
Not a chance. In cel mai rau caz sa-ti fi dat sistemul peste cap software-wise, nu hardware-wise.
Ai avut ghinion si instalarea XP-ului a fost o coincidenta. Speculez ca hard disk-ul era pe duca iar un proces intensiv de scriere/citire precum instalarea unui OS a fost picatura care a umplut paharul.