instalare windows 7 pe un HDD extern la un iMac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.10.11

buna ziua,

in cateva saptamani voi fi posesorul unui iMac 27” quad-core i7 hdd 1TB, fiind primul meu mac.
nu am decat cateva cunostinte elementare despre sistemul de operare OSX si voi avea nevoie si de windows 7, ca dual boot. (si pentru jocuri (rar), dar nu numai.)

nu as vrea sa partitionez HDD intern si, pentru mine, ideal ar fi sa pot instala win7 pe un HDD extern, (cu bootcamp?), daca acest lucru este posibil. din cate stiu, win7 nu permite instalarea (sau boot-area) de pe un hard disk extern, dar din cautarile pe google am inteles sunt persoane care au reusit sa faca acest lucru.

vreau sa stiu daca este posibil (indiferent de dificultatea procesului) sa bootez de pe un imac, un windows instalat pe un hdd extern, ce hdd (si ce conexiune) ar fi recomandate pentru a putea rula aplicatii solicitante de pe el (jocuri / photoshop) in conditii asemanatoare cu cele ale unui HDD intern.

sunt incepator in acest domeniu.
va multumesc.

Semnătură 

iMac 27’ (mid-2011, i7 @3.4 GHz, 16GB RAM, Radeon HD 6970M 2GB, 1TB HDD, 256GB SSD)
Macbook Pro 13’ (Retina, late-2013, i5 @2.6GHz, 16GB RAM, 256GB SSD)
Time Capsule 2TB (2013)
iPhone 5S

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Pe un hard extern daca e instalat va merge mai lent decat pe interfata Sata3 think about….

Recomand masina virtuala pentru un 7 ...oricum incet incet te vei lasa de windows cand vei vedea diferenta mare intre aceste sisteme de operare…jocuri beton sunt deja de mult timp si pe Mac

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Windows-ul nu cred ca merge instalat pe hdd extern,doar OS X si Linux.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 18.02.08

Oficial Windows 7 nu se poate instala pe hdd extern. Neoficial exista niste hack-uri, dar extrem de nefiabile si cu muuuuulte probleme.
Marea problema este ca si cazul in care reusesti, va merge incredibil de prost, nici o sansa sa rulesi jocuri etc.
Pentru a rula Windows la viteze native, bootcamp e singura solutie.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Care e faza atunci sa iei un iMac si sa te chinui sa rulezi Windows nu cam sado-maso?

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-