diagnosticare auto cu mac osx
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Nu stiu daca va folositi mac-urile la asa ceva, eu il mai folosesc.
Exista destul de multe solutii elegante pentru MAC si chiar pentru iPhone   pentru masini cu OBD II, si functioneaza foarte bine, se pot chiar urmarii parametri de functionare a motorului live pe iPhone,  dar din pacate eu am o masina cu OBD I/ADS.
Am cautat destul de mult dar nu am gasit mai nimic, dar ma gandesc ca poate stie cineva o solutie si pentru interfata OBD I.
Chiar daca pun windows pe el, nu ma ajuta, deoarece adaptoarele COM->USB nu functioneaza bine si daca nu gasesc o solutie practic mai imi trebuie un laptop cu port serial nativ sau macar cu un slot de PCMCIA card, dar as prefera sa pot folosi macbook-pro care il am.
Daca aveti o sugestie… ar fi de mare ajutor.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Wow! Mi-ar placea si mie sa vad pe iPhone 4 parametrii de functionare live la Volvo S40 din 2003. Are OBD II din cate stiu. Ai tu un asemenea soft, sau interfata pentru iPhone?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

pai sunt destule si nu sunt scumpe.  Gasesti pe amazon cu 30-40 de euro sunt si site-uri romanesti care vand asa ceva. 
iti trebuie o interfata OBD II   cu BT la care te conectezi cu telefonul si un app sa o accesezi, daca dai un search pe google gasesti o groaza.
Poti reseta intervalele de service, sterge erori etc.. cred ca cu vreo 2-3 mil gasesti ce ai nevoie.
Oricum daca nu stii ce faci cel mai safe e doar sa stergi erori cel mult.. altfel risti sa strici una alta pe la masina…
Si griffin era vorba sa scoata una special pentru iPhone cu tot cu softuletul care o acceseaza anul asta, dar nu o vad inca la ei in store.
Pentru Android sunt ceva mai multe aplicatii si mai bine dezvoltate, iti permit ceva mia multe chestii din cate stiu, dar poate ma insel, nu m-a interesat foarte mult subiectul accesarii de pe telefon.
uite aici un app, am inteles ca e cam cel mai dezvoltat in momentul asta pentru iphone.
http://www.devtoaster.com/products/rev/

E foarte folositor pentru cei care nu au masini cu BC, iti poate urniza toate statisticile primare gen consum mediu/viteza medie etc…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Multumesc, leeloo. Foarte interesant. Voi cumpara o interfata hardware compatibila cu masina mea. Acum caut.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

daca mergi pe site-ul ala, da click pe hardware si ai o gama de interfete compatibile si testate cu cu app-ul asta, kiwi e cel mai cunoscut si folosit,  desi e un pic piperat…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.10.11

Din intamplare am dat de : http://xxxxx.com/topic/143955-automotive-obd-scan-programs/ , poate te ajuta la ceva

fara piraterie!!!

[ Modificat: 26 Octombrie 2011 07:13 PM de Administrator ]

‹‹ Textmate v2.0      SOPCAST pentru mac ? ››