Merge excel spreadsheet in Indesign
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

A trebuit sa fac anuntul mai scurt. Iata despre ce este vorba.

Am de facut un catalog de vreo 556 pagini in Indesign CS4. Layoutul este gata. Clientul este multumit. Acum vine partea interesanta. Este un fel de anuar. O sa am un fel de template care va contine: Nume si prenume, Adresa, webaddress, email, poza si un scurt bio. CLientul mi-a furnizat toate datele intr-un excel. Toate bune si frumoase. Am citit despre cum se face Merge from Excel to IND si e OK. Totusi:

1. Desi eu am setat masterul facing pages, eu cand dau comanda “merge data” el imi genereaza doar paginile de stanga, daca am pus template-ul pe pagina de stanga, sau invers. Acum, am vazut ca daca iau fiecare pagina si o mut mai sus imi apare facing pages. Dar cum sa fac asta automat, din moment ce eu am 556 de pagini? Sa le iau la mana nu e o solutie.

2. In prima faza am pus pozele persoanelor in partea stanga. Acum clientul ar vrea ca persoanele de pe pagina de stanga sa aiba pozele in stanga, iar cele de pe pagina de dreapta sa le aiba in dreapta. Cum sa fac asta automat din comanda Merge?

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Nu cred ca este pe undeva o varianta pentru ceea ce vrei tu din pacate.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De fapt am gasit doua solutii.

Prima. A mea. Am creat doua documente care au o singura pagina la master. Si am generat un document in care imaginile sunt aliniate la stanga si unul in care imaginile sunt aliniate la dreapta. Acum, in schimb, am o mare problema cum dau Merge la cele doua documente intr-unul singur. De prisos sa spun ca am avut grija ca la generarea fisierelor am tinut grija ca inregistrarile de genul (1-3, 7-9, 13-15 etc.) vor fi cele de pe pagina de dreapta, iar cele de genul (4-6, 10-12, 16-18 etc.) vor fi de stanga.

Deci, in aceasta situatie, cum fac ca sa unesc cele doua documente intr-unul singur si sa pot si alinia automata paginile cum trebuie?

A doua varrianta a venit de la cineva de la Adobe.

It might work if you make the photo an anchored object with text wrap (put the anchor in a separate paragraph with 0 leading above the head) and then use alignemnts and object positioning relative to spine.

(looks like pete beat me to it… oh well)

ah ok.
this can be done with anchored objects and aligning type to a spine.
start off with by creating a new document which does NOT have facing pages on, although we want it to appear to be a RIGHT HAND page with one text box and one picture frame which will be an anchored object to the text frame. make sure that the type uses the “align away from spine”. put all of the background/master pages in later.
make the merge have multiple records and run about 20 or so records to test. once the new merged file is created, go to document setup and make the document facing pages. the type should now line up like the sample posted previously but it may take a while for the anchored object frames to appear like you have them there, which is why i recommend running about 20 or so records to test, so there is some trial and error.
once the records are as they need to appear, put the backgrounds in by loading them from a master page created elsewhere.
is that more accurate?

Am incercat-o, dar are o mica problema. Imi apare imaginea pe fiecare pagina, doar la prima inregistrare. Toatele celelalte inregistrari de pe pagina nu mai contin nici macar boxul de imagine. Aceasta in conditiile in care imaginea mea era un box separat de text, ancorat la primul camp (Nume si Prenume). Deci, cum spuneam, imi apare pe toate paginile generate, dar doar la prima persoana de pe pagina. Partea frumoasa este ca intr-adevar s-a aliniat frumos stanga-dreapta pe paginile de stanga, respectiv pe paginile de dreapta.

Asa ca am incercat si a o alta varianta la cea descrisa mai sus, respectiv sa creez un frame de text in care am ancorat un frame de poza. Am generat, dar rezultatul nu a fost deloc cel asteptat. Adica, mi-a generat documentul, toate inregistrarile au frameul de poza, dar aliniat la stanga. Acest rezultat l-as fi obtinut fara probleme in forma in care e la ora actuala documentul, adica cu un frame de poza separat, aliniat la stanga paginii, cu wrap around.

Am 662 de inregistrari, cate trei pe o pagina, adica 6 pe un spread, deci o sa am 110 spreaduri de aliniat manual pozele pe paginile de dreapta. Nu e o solutie.

Asa ca revin la prima optiunea, cea gasita de mine. Cum unesc/combin/merge cele doua documente generate de mine asa incat noul document sa tina cont de paginile de stanga si de dreapta deja generate. Adica, sa inceapa cu pagina de dreapta in care am inregistrarile de la 1 la 3, apoi pagina de stanga 4-6, apoi dreapta 7-9 etc. cred ca ati prins ideea.

Multumesc frumos.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am gasit si linkul de pe Adobe legat de acest subiect si acolo aveti si o poza cum arat documentul. In principiu, al meu arata la fel, doar ca am mai multe campuri.

http://forums.adobe.com/message/2968768#2968768

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu am inteles prea mult din explicatia ta dar nu stiu sa poti uni 2 documente. Daca reusesti sa exporti pagini de stanga 1 pdf si pagini de dreapta alt pdf atunci se poate ca cele 2 pdf-uri sa fie intercalate. Adica la final sa ai 1 din stanga urmata de 1 din dreapta,, apoi 2 st-2 dr si tot asa. Quite imposer pro face asta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

Revin cu noutati. Am rezolvat. Iata pe scurt ce am facut. Poate altii se vor izbi de aceeasi situatie.

Am creat un document facing pages. Merge de minune asa. Pe pagina de dreapta (nu pe master) am stabilit formatul dorit (camp pentru nume si prenume, adrese, biografie etc.). Peste toate acestea, pe latimea oglinzii paginii am creat un frame de text unde am ancorat un frame pentru imagine cu dimensiunile dorite de mine si efectele care le-am dorit. Optiunile pentru ancorare au fost: Inline or Above line - Am selectat Above line, la Alignment am selectat Away from Spine, iar la Space before and after am lasat 0 caci nu era nevoi in cazul meu.

Apoi am generat documentul cu toate inregistrarile. Asa cum era de asteptat, InDesign a generat un document nou cu pagini de dreapta. Am setat sa puna paginile facing pages moment in care toate pozele di paginile de stanga s-au aliniat la stanga, departe de cotor. Restul a fost floare la ureche. Pe masterul de stanga am generat trei frame-uri care coincideau cu cele trei poze de pe paginile de stanga si le-am dat Wrap around doar pe latura de dreapta caci altfel, pozele imi ascundeau textul.

Et voila.

Nu spun ca este cea mai infailibila metoda, dar a dat rezultate. Vedeti imaginea din atasament.

Succes.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Scuzati micile greseli de ortografie si de pronuntie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, uite așa învățăm chestii noi smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Legat de data merge si eu am dat de o problema ce nu am stiut exact cum sa o rezolv decat cu find & replace.

Este vorba despre un fisier excell venit de la client cu diacritice de toate culorile si cu caractere speciale in limba maghiara. Ce nu am reusit sa fac a fost sa import fisierul in indesign asa cum este in excell.
Cum se face corect?

Concret, in excell scrie László iar in indesign eu am adus László. Cert aici este ca á si ó au fost inlocuite. Sigur fac ceva gresit, cum fac corect?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Reinvii topicul, am de facut plicuri. Totusi, nu importa nimeni cu data merge fisiere cu diacritice? si cum fac exportul/importul pt ca mie nu imi pastreaza, imi scrimba diacriticele…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szhoul - 06 Aprilie 2012 01:02 PM

Reinvii topicul, am de facut plicuri. Totusi, nu importa nimeni cu data merge fisiere cu diacritice? si cum fac exportul/importul pt ca mie nu imi pastreaza, imi scrimba diacriticele…

S-a rezolvat.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szhoul - 06 Aprilie 2012 01:51 PM
szhoul - 06 Aprilie 2012 01:02 PM

S-a rezolvat.

Cum?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din open office la save .csv, Character set - in loc de default Unicode (utf-8) schimb pe Unicode. Atat.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Super. Poate facem un mc wiki pe tema aceasta. Cine stie. Si altii vor avea nevoie de ajutor.

Semnătură