De fapt am gasit doua solutii.
Prima. A mea. Am creat doua documente care au o singura pagina la master. Si am generat un document in care imaginile sunt aliniate la stanga si unul in care imaginile sunt aliniate la dreapta. Acum, in schimb, am o mare problema cum dau Merge la cele doua documente intr-unul singur. De prisos sa spun ca am avut grija ca la generarea fisierelor am tinut grija ca inregistrarile de genul (1-3, 7-9, 13-15 etc.) vor fi cele de pe pagina de dreapta, iar cele de genul (4-6, 10-12, 16-18 etc.) vor fi de stanga.
Deci, in aceasta situatie, cum fac ca sa unesc cele doua documente intr-unul singur si sa pot si alinia automata paginile cum trebuie?
A doua varrianta a venit de la cineva de la Adobe.
It might work if you make the photo an anchored object with text wrap (put the anchor in a separate paragraph with 0 leading above the head) and then use alignemnts and object positioning relative to spine.
(looks like pete beat me to it… oh well)
ah ok.
this can be done with anchored objects and aligning type to a spine.
start off with by creating a new document which does NOT have facing pages on, although we want it to appear to be a RIGHT HAND page with one text box and one picture frame which will be an anchored object to the text frame. make sure that the type uses the “align away from spine”. put all of the background/master pages in later.
make the merge have multiple records and run about 20 or so records to test. once the new merged file is created, go to document setup and make the document facing pages. the type should now line up like the sample posted previously but it may take a while for the anchored object frames to appear like you have them there, which is why i recommend running about 20 or so records to test, so there is some trial and error.
once the records are as they need to appear, put the backgrounds in by loading them from a master page created elsewhere.
is that more accurate?
Am incercat-o, dar are o mica problema. Imi apare imaginea pe fiecare pagina, doar la prima inregistrare. Toatele celelalte inregistrari de pe pagina nu mai contin nici macar boxul de imagine. Aceasta in conditiile in care imaginea mea era un box separat de text, ancorat la primul camp (Nume si Prenume). Deci, cum spuneam, imi apare pe toate paginile generate, dar doar la prima persoana de pe pagina. Partea frumoasa este ca intr-adevar s-a aliniat frumos stanga-dreapta pe paginile de stanga, respectiv pe paginile de dreapta.
Asa ca am incercat si a o alta varianta la cea descrisa mai sus, respectiv sa creez un frame de text in care am ancorat un frame de poza. Am generat, dar rezultatul nu a fost deloc cel asteptat. Adica, mi-a generat documentul, toate inregistrarile au frameul de poza, dar aliniat la stanga. Acest rezultat l-as fi obtinut fara probleme in forma in care e la ora actuala documentul, adica cu un frame de poza separat, aliniat la stanga paginii, cu wrap around.
Am 662 de inregistrari, cate trei pe o pagina, adica 6 pe un spread, deci o sa am 110 spreaduri de aliniat manual pozele pe paginile de dreapta. Nu e o solutie.
Asa ca revin la prima optiunea, cea gasita de mine. Cum unesc/combin/merge cele doua documente generate de mine asa incat noul document sa tina cont de paginile de stanga si de dreapta deja generate. Adica, sa inceapa cu pagina de dreapta in care am inregistrarile de la 1 la 3, apoi pagina de stanga 4-6, apoi dreapta 7-9 etc. cred ca ati prins ideea.
Multumesc frumos.
Sebastian