Insa cu numarul IMEI poti face mai multe. De exemplu daca cineva iti fura telefonul, poti sa ceri operatorului retelei de telefonie mobila sa blocheze telefonul, astfel nu se va mai putea folosi telefonul in nicio retea cu nicio cartela (nu stiu cum este la iPhone, asta e valabil la telefoane mobile “standard”). Dar oricum ii complicat procesul de blocare a telefonului, ai nevoie de actele de cumparare unde este si IMEI-ul trecut si in Romania nici nu stiu daca fac asa ceva firmele de telefonie mobila.
Nu ai sa vezi asa ceva in Romania! Am fost in aceasta situatie iar cei de la Orange au spus ca este imposibil desi stiu foarte bine ca exista acea “black list” unde sint trecute IMEI-urile telefoanelor furate si imposibilitatea folosirii lor indiferent de retea.
Eu ma gandeam ca in Romania probabil nu se face asa ceva, dar daca ai merge la Orange cu hartie de la politie ca ti s-a furat telefonul cu IMEI-ul respectiv, poate ca ei tot o sa faca ceva… Cel putin aici in Germania se poate cere asa ceva, e dreptul tau sa ceri blocarea telefonului cumparat de tine, in cazul in care a fost furat.