software pt publicare carti
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

salut!

caut de ceva vreme un soft care sa-mi permita sa scriu o “carte”. despre ce e vorba? trebuie sa fac niste “fituici” pentru studenti mate/fizica, insa neaparat trebuie facute pe calculator. am nevoie de un program care sa-mi permita sa prelucrez text, imagini si formule matematice + exportare pdf/print. word si pages nu sunt o optiune pentru ca pentru formule matematice nu sunt unelte decente. m-am uitat la un program tex, insa dezavantajul este ca trebuie sa inveti sintaxa si eu nu sunt scriitor profesionist/technoredactor.

http://img692.imageshack.us/img692/7896/exemplu.png

in imagine puteti vedea ce am nevoie, astfel de documente vreau sa generez, insa e important sa mearga cat de cat repede si organizat posibil. iar cerinta cea mai importanta ar fi sa pot edita formulele, astfel incat daca vreau sa schimb o cifra, sa nu trebuiasca sa scriu totul de la inceput.

exista asa ceva?

multumesc

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.09

Ceea mai buna solutie este Latex: MacTex + editor (de ex. Texmaker gratuit, Latexian pe bani). Nu-i chiar asa greu cu sintaxa. Oricum, o simpla cautare pe Google si gasesti documentatie pentru orice vrei sa faci.
O solutie de mijloc (cu care eu nu m-am impacat bine) ar fi utilizarea unui editor in care se scrie direct, ca in Word, dar in spate este defapt Tex. Programul se numeste LyX (gratuit, lyx.org).
Pt. formule, Mathtype stie sa exporte in format tex.