În aplicația Mementouri observă jos indicatorul de pagini multiple - vreo trei puncte pe orizontală.
Cu swipe orizontal parcurgi cele 3 pagini: Finalizate, Tasks și Mementouri.
Tasks - sunt taskurile din Exchange, poți pune doar reminder de timp, la o anumită oră. Apar doar dacă ai cont de Exchange configurat. Este disponibile doar remindere de timp.
Mementouri - hopa, sunt disponibile și remindere de locație. Mementourile sunt sincronizate cu iCloud, evident apar doar dacă ai ales opțiunea respectivă din Settings -> iCloud.
De ce limitarea asta?
Explicația pe care o găsesc eu este: ca să-ți dea alerta de locație ar trebui să monitorizeze coordonatele, consum suplimentar de baterie.
Dar iCloud știe deja unde ești - Find my iPhone, localizare cu antene gsm / retele wifi. Dintr-un foc (aceeași interogare de locație pe telefon) rezolvă și Find my iPhone și alerta de locație la Mementouri.
Ce nu mi-e clar este ce se întâmplă dacă:
Am iPhone și iPad, că-mi dă mâna. Cele două sincronizează Mementouri prin iCloud. Zilnic plec la servici doar cu iPhone-ul în buzunar, că mi-e lene să car și iPad-ul, care rămâne acasă.
La servici, pe la ora trei și jumătate, bag un Memento pe iPhone: “Să verific cutia de scrisori când ajung acasă, aștept înștiințarea de la poștă pentru un colet de pe macuser.ro”. iPad-ul este acasă.
Îmi sună iPhone-ul în secunda doi să verific cutia poșală ?