Situatia este urmatoarea
Am configurat Airport-ul Express cu password-ul si username-ul de la rds, ia-mi spus ca vreau sa se conecteze prin pppoe si totul a decurs normal in timpul instalarii. Functioneaza reteaua de acasa, dar in ceea ce priveste legatura cu rdsu’ nu se intampla nimic. Adica imi afiseaza in continuu in menu bar looking for pppoe host si nu se conecteaza. Inainte sa folosesc Airport, ma legam pur si simplu cu cablul de retea in computer si folosind aceleasi setari ma conectam fara probleme…
Folosește adresa MAC (Ethernet ID) a calculatorului care a funcționat la internet înainte de Airport pentru a configura Airport Ethernet ID manual.
Ethernet ID îl gasești în Sistem Preferences - Network - Ethernet.
Succes!
Te conectezi la Airport Express cu AirPort Admin Utility, in tab-ul Internet ai WAN Ethernet Port: Automatic, treci pe Manual și ar trebui să te lase sa introduci Ethernet ID de la celălalt computer. Daca nu reușești, comunică Ethernet ID Airport Express (tipărit pe etichetă) celor de la RDS. Uneori, (de fapt destul de des), când se face o conexiune PPPoE, adresa MAC(Ethernet ID) a calculatorului rămâne în serverul providerului și folosește la autentificare alături de username și password.
Am sunat la RDS in ideea sa le comunic MAC-ul… Mi s-a raspus sec citit de pe o foaie cu raspunsuri standardizate pentru astfel de situatii ca o data ce eu ma conectez prin Router Wireless ca eu nu beneficiez de suport tehnic… ?!
Asa ca mai citind pe diverse forum-uri despre aceasta problema , am descoperit inca o posibila rezolvare… Am atribuit Comp-ului MAC address-ul de la Airport Express si m-am conectat la internet fara nici o problema, ca mai apoi sa schimb inapoi adresele si sa incerc sa ma conectez prin router… Ghinion nu a mers in continuare… nush’ ce sa mai fac…
PS: astia de la RDS chiar au dreptate cu suportul tehnic de kkt… sau ar trebui sa sun la OPC ?
Te conectezi la Airport Express cu AirPort Admin Utility, in tab-ul Internet ai WAN Ethernet Port: Automatic, treci pe Manual și ar trebui să te lase sa introduci Ethernet ID de la celălalt computer.
Te inseli. Nu te lasa sa faci asta. Nu are functia de clonare de MAC address.
@rtud reseteaza airportul express ca la carte ca scos din cutie. Intra de pe mac pe wireless cu Airport Admin Utility si pune in tabul internet setarile RDS (tu n-ai modem? de ce te conectezi cu PPPoE?). Da-i OK si apoi asteapta sa se reseteze. Nu modifica nimic altceva. Pe calculatorul tau lasa totul prin DHCP. Nu uita sa pui un server DNS pe fiecare calculator (cel dat de RDS sau 193.231.236.17 sau 193.231.236.25 - s-ar putea ca doar asta sa fie problema ta)
Suna la RDS suport si citeste-le mesajul:
“Sunt [numele abonatului/tau aici] si am conectat alt computer in modem. Va rog verificati daca raspunde la ping modemul si resetati mac addressul din baza dv. pentru computerul conectat! [asteapta pentru indeplinire sau insista sa-ti indeplineasca cerinta] E totul OK acum? Multumesc. Puteti verifica si comunica MAC addressul conectat. [aici verifica daca ce-ti citeste e ce scrie pe cutie]. E bine, multumesc!”
Daca nu vad device-ul infipt in modem, iti sugerez setarea WAN Ethernet Port pe 10Mbps/Halh Duplex (mie doar asa imi merge).
Iti atasez si un model de configurare in poze. Nu zic sa pui setarile de acolo sau sa lasi asa securitatea, dar pentru inceput ar trebui sa te orienteze. Daca ai vrut tu dintr-un acces windozist sa configurezi totul, cum am facut eu prima oara, n-o sa0ti mearga.
Exact asa fac si eu, ca si huk, cand vorbesc cu idiotii. Nu le spuneti la idioti ca aveti Macuri, sau routere: doar ca MAC address-ul este urmatorul, sa binevoiasca sa-l bage in baza lor de date.
Din pacate nu e asa cum zici tu… Acum vreo 3-4 luni a venit rdsu’ la mine sa-mi schimbe Internetul (gratis) de la Cable Link la Fiber Link… asta inseamna ca nu mai trec printr-un modem care imi executa el singur toate miscarile, ci ma conectez direct cu cablu UTP in computer care la randul lui formeaza o conexiune pppoe. Aici intervine partea enervanta… ca viteza e clar mai mare… dar ma lovesc de prostii de-astea pt conectare. Cu ceva vrem in urma avusesem si o masina pe linux care mi-a luat ceva timp sa o dibuiesc pt a functiona corect. Raspunsul celor de la RDS a fost acelasi mereu… nu acordam suport decat pt windows… in cazul in care ma riscam sa explic putin mai tehnic ce aveam nevoie de la ei mi se raspundea pe un ton confuz si speriat ca nu sunt apt pentru Suport Tehnic…
Ok, PPPoE si chiar asa, ce ai pe comp. pui pe airport. Suni si zici sa-ti reseteze mac adressul cu mesajul de mai sus. Ar trebui sa fie de ajuns. N-are de ce sa nu fie.
Din pacate nu e asa cum zici tu… Acum vreo 3-4 luni a venit rdsu’ la mine sa-mi schimbe Internetul (gratis) de la Cable Link la Fiber Link… asta inseamna ca nu mai trec printr-un modem care imi executa el singur toate miscarile, ci ma conectez direct cu cablu UTP in computer care la randul lui formeaza o conexiune pppoe. Aici intervine partea enervanta… ca viteza e clar mai mare… dar ma lovesc de prostii de-astea pt conectare. Cu ceva vrem in urma avusesem si o masina pe linux care mi-a luat ceva timp sa o dibuiesc pt a functiona corect. Raspunsul celor de la RDS a fost acelasi mereu… nu acordam suport decat pt windows… in cazul in care ma riscam sa explic putin mai tehnic ce aveam nevoie de la ei mi se raspundea pe un ton confuz si speriat ca nu sunt apt pentru Suport Tehnic…
Asa ca… alte idei?
Mersi fain!
Dacă ai nervi și dor de ceartă, spune-le că nu menționează nicăieri că au suport DOAR pt Windows. Dacă insistă, cheamă OPC. Ca să rezolvi repede, fă cum te-au sfătuit ceilalți, nu le spune că ai mac, ci doar să introducă în baza de date noul MAC address, spune-le că ți-ai shimbat placa și gata.
Situatia nu s-a schimbat cu nic. Am sunat. Am spus propozitia exact asa cum zicea huk… Am luat-o cu frumuselul si le-am explicat ca am schimbat placa de retea si ca vreau sa mi se inregistreze noul MAC Address. Mi s-a spus ca nu este nevoie sa o inregistreze ei pentru ca se inregistreaza ea automat atunci cand initializezi legatura. Faza la care le-am spus ca incerc sa ma conectez de pe un comp cu Mac OS X si ca asta este singurul mod in care se poate realiza conexiunea si ca vreau sa fiu servit. Faza la care ei, evident, mi-au raspuns ca nu ofera suport decat pentru Windows 95,98,NT,Me,2000,XP,2003 si ca daca am nevoie de suport pentru Mac sa sun la producator. Aici deja vedeam rosu in fata ochilor si am recurs la “The Dark Side” le-am spus ca am citit contractul si eu si tatal meu care este avocat [ ) ]si nu se face nicaieri mentionare in contractul pe care l-am semnat ca serviciul de internet si suportul tehnic este predestinat Windows si ca ei sunt obligati sa-mi ofere Suport si ca in caz contrar as fi mai mult decat bucuros sa sun la OPC si sa-i reclam. La acest punct mi s-a spus sa astept. Stau pe Hold vreo 7-8min si apoi imi raspunde ca ei nu au cum sa ma ajute cu problema mea pentru ca de la Departametul Suport Tehnic nu se poate lucra la nivelul asta si ca ei nu acces la MAC Address-urile clientilor (?! De ce se numeste Suport Tehnic?????), si ca sa depun plangere la Sediul Central RDS daca cred ca este necesar… Si *CLANG* telefonul.
SO?! Now what? Deja incep sa devin irascibil cu jucaria care credeam ca imi va usura viata si ma va bucura, si in ceea ce ii priveste pe ERDESH-isti chiar nu stiu ce fel se poate rezolva ceva cu “ajutorul” lor…
[...]
SO?! Now what? Deja incep sa devin irascibil cu jucaria care credeam ca imi va usura viata si ma va bucura, si in ceea ce ii priveste pe ERDESH-isti chiar nu stiu ce fel se poate rezolva ceva cu “ajutorul” lor…
Păi ai scos sabia. Eu, cînd vociferam la Zapp și la mitocănia lor și unu’ din forum mi-a zis că sînt tare nervos (eram acum 3 ani)... habar n -au.
Uite, eu aici, în frumosul cartier Balta Albă, am „rețea de cartier”, au venit băieții, i-am imnpresionat cu Apple Airport, s-au uitat, au admirat… De ieri, nu aveam internet, i-am sunat, m-am prezentat, m-au recunoscut („a, dv. aveți acel router airport, ia puneți alternativa….), a mers. Depinde cu cine vorbești. Ăștia sînt niște „copii de cartier” care vor să-și satisfacă un client, cu cît urci la firme mai mari, cu atît sînt mai arongați (am experiența mea și cu Zapp, și cu fostul Astral, niște idioți). Copiii ăștia „din zonă” rezolvă mult mai repede, n-au idei preconcepute. Nici n-au milioane de euro în spate, învață, dacă vor. Dacă suni la babani precum Zapp, RDS etc. ori ești cuminte, ori scoți sabia ori te descurci fără ei. Eu m-am descurcat (cu Zapp și cu Astral) fără ei. Acuma vezi ce faci. Dacă ai scos sabia, ori îi belești, ori te cumințești, eu m-am cumințit… Dar cei mai tineri, poate, au alte idei. Dacă îi dai în judecată, vei pierde, sînt prea puternici și nu ai șanse.
That’s life.
Mie-mi miroase a airport prost configurat, ceva, o virgula, o cifra e schimbata si nu o vezi. Cea mai buna metoda in cazul asta e sa dai reset si sa le pui din nou de la zero.
Nu despera cu RDSul, suna din nou, fiii calm si politicos, pune aceleasi intrebari, aceleasi rugaminti si o sa ai alt raspuns, poate. Cei de la RDS nu retin problemele semnalate, nu o sa te intampine cu “Parca ne dadeai in judecata sau te duceai la OPC…”.
Ei au un algoritm in fata, aud MAC si e casuta de WAY OUT, au dreptul sa-ti inchida telefonul, nu mai pomeni de asta.
P.S. Evident ca vad mac addressul clientilor, asa previn furturile de IP, sau fac alocarile dinamice, ce naiba. Intreaba daca nu pot sa-ti dea IP-ul fix, sau ia-l de pe PC/MACul conectat direct si merge si pune-l in airport.
P.P.S. Incearca sa dai pinguri in airport, in gateway/router, in k.ro si sun.com . Scrie si tu apoi ce mesaj de eroare iti da, cred o sa pot identifica mai bine care e problema ta.
Inca o data, NU LE MAI SPUNE CA AI MAC. Nu faci decat sa-i blochezi in “nu oferim suport…”. Sunt idioti, dar ori te pisi pe ei, ori incerci sa-ti faci treaba.
Spune-le sa-ti dea toate datele necesare unei conexiuni, noteaza-le si daca nu te descurci, intreaba aici cum sa le pui exact.
huk pare ca stie cum e cu PPPoE, si mai sunt si altii. Contacteaza-i pe privat, da-le toate datele si sigur te vor ajuta, fara sa ai probleme dupa aia ca iti intra in retea, sau mai stiu eu ce.
Nu-ti fa griji, ai toate sansele sa dai peste alt individ la urmatorul telefon. Si oricum, ce-ti pasa tie?
Eu te inteleg ca ai draci pe ei; si eu sunt la fel, am reclamat Astralu’ la OPC si pentru net si pentru TV. Li se rupe, cat timp au monopol: li se rupe! Sper sa-i beleasca regulamentele astea europene, dar mai dureaza. Mama lor de comunisti!
Vesti noi!
Am fost azi la sediul central Rds de pe Nicolaie Staicovici. Dupa ce am asteptat vreo 45min sa ma bage cineva in seama, a aparut un tip care ar trebui sa fie supervisor pe-acolo sau ceva de genul, caruia i-am exlicat problema, i-am spus ce s-a intamplat la telefon cu Suportul Tehnic si l-am intrebat ce parere are. Mi-a spus ca intradevar nu este valabil raspunsul cu “Nu acordam suport decat pentru Windows”, si ca i se pare si lui jenant. Dupa care mi-a explicat foarte degajat cum ca atata vreme cat calculatorul mi se conecteaza la internet, deci se formeaza legatura la ei, nu mai este problema lor, si ca ar putea sa trimita o echipa care sa imi configureze router-ul dar ca ma costa intre 100 si 150 euro ora de asistenta la domiciliu. Eu am ramas masca si l-am intrebat, exasperat fiind de toata povestea asta. daca macar plata se face atunci cand imi functioneaza serviciul; moment in care tipul s-a enervat brusc si mi-a zis ca daca se gandeste mai bine nu o sa-mi trimita echipa care sa ma ajute pentru ca ei sunt prea ocupati cu alte probleme mai importante. Nervos fiind l-am intrebat ce parere ar avea opc-ul despre ceea ce a zis el, si el imi raspunde ca nu il ingrijoreaza deloc problema asta pentru ca sa nu cred ca am sa castig vre-un proces daca se ajunge la judecata. Si mi-a zis sa plec. ?!!!!?!?!?!?!??!
Cu asta cred ca o sa inchei capitolul ERDEeSH, o sa imi reziliez contractul si o sa trec pe ClickNet. Din cate am citit probleme Cu Airport Express si Clicknet nu prea sunt… asa ca… cam asta cred ca e singura rezolvare.