Autofit text frame in InDesign
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Scurta intrebare. Am un catalog cu multe frameuri si in multe din ele enorm de mult text. Exista o optiune de care nu stiu eu in IND CS4 pe MAC ca sa ii dau frame-ului de text FIT CONTENT TO FRAME, astfel incat sa micsoreze textul cat de mult poate pentru ca sa intre tot in frame? Nu vreau sa maresc frame-ul, ci sa micsoreze automat fontul continutului.

Mersi,
Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revin cu un update. Am gasit asa ceva: http://www.typefi.com/index.php/products/typefi-autofit

Ati lucrat careva cu el?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

eu, unul, nu…
la o primă părere, asta înseamnă să nu poți folosi un stil definit pentru text, mai mult - riști să ai mărimi diferite ale fonturilor de la o pagină la alta
iar mărimea fontului jucată prea mult, parcă nu e prea plăcută ochiului

in fine, încearcă tu și zi-ne experiența ta
wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

Revin cu un update. Plug-inul este dragut si merge bine. Nu face deloc ceeea ce am crezut, adica nu modifica dimensiunea fonturilor ci doar redimensioneaza leadingul si trackingul, dar intr-un mod decent. La un frame de text cu fooooarte mult text, cum am eu, nu prea face fata.

Deci, revin cu intrebarea? Stiti o metoda care sa poata redimensiona automat un font ca sa intre intr-un frame cu o marime data, fara a mari frameul? Clientul este de acord ca va arata urat, dar pe de alta parte este obligat sa foloseasca toata informatia. Nu are rost sa mai discutam despre ce, cum cand si unde. Si eu am fost surprins ca prefera aceasta metoda in loc de a-si edita informatiile si surpriza este cu atat mai mare cu cat e din SUA, unde mereu am crezut ca lucrurile se fac altfel decat la noi. Dar se pare ca au si ei vree-o vorba de genul: La tara mere si cu ciorapi de lana sa mergi la nunta.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

încearcă asta

dacâ-ți intră cel mai lung text intr-un box, restul o sa le faca mai mari
eu nu l-am încercat dar pare apropiat de ce ai tu nevoie
wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc pentru link. L-am incercat si nu merge. In fapt, face cam acelasi lucru ca si TypeFi. Adica, daca textul e mai lung decat frame-ul scriptul mareste automat frameul.

Oricum, multumesc frumos pentru ajutor.

Sebastian

Semnătură 

‹‹ Culoare E 176-4      iWeb ››