Puneti aici chestiile pe care le-ati descoperit. Fara intebari, pentru probleme specifice deschideti topic dedicat.
Incep eu:
- stiati ca daca aveti mai multe notificari in lockscreen, daca faceti slide pe un anumit email (incepand de la icoana) si nu pe sageata de jos normala, puteti deschide emailul respectiv (sau SMS sau orice alta notificare…)
Acum nu știu dacă ține doar de iOS5 dar am zis că este interesant.
După cum știm, când apeși de 2x pe home apar aplicațiile și este enervant să le închizi pe fiecare în parte, am descoperit că:
Poți închide 2 chiar 3 deodată(dacă apeși în același timp pe mai multe), nu trebuie neaparăt să apesi de 10 ori pentru a închide fiecare aplicatie în parte.
Tot de notificări ține, dacă avem vreun banner care deranjează și nu vrem să lăsăm deoparte ceea ce facem (vezi combinarea unei fete pe messenger) apucăm de iconiță o tragem nițel în jos și o glisăm rapid în sus. Notificarea dispare.
PS Asta e bună în caz de iMessage cînd nu vrem ca expeditorul să vadă că am citit mesajul.
In aplicatia de mesaje cand scrii un mesaj si tastatura este prezenta daca incepi un slide in spatiul ramas unde vezi mesajele anterioare si tragi in jos spre tastatura veti vedea ce fel ea “va cobori”. Majoritatea dintre voi stiti ce enervat era inainte de iOS 5 ce aiurea era ca nu puteai minimiza tastatura asa te usor in Messages.
Custom Vibrations
LED Flash for Alerst (notificari, apeluri etc)
AssitiveTouch - util daca ai stricat ceva hardware (de pilda - butonul de silent, accelerometru, butoane de volum) —-
Toate astea se pot activa in Settings - no need for jailbreak
@dr_junior1980 Era și înainte de iOS 5 dar doar la mesaje si clipuri video. Dacă la muzică nu țineam neapărat să am butoane de delete individuale, faptul că nu au pus funcția asta la Recents e un exemplu de cât de absorbiți suntem de reality distortion field.
Este aceasta functie la Recents ( la asta m-am referit cand am spus apeluri ).
Inainte de iOS 5 stiu ca nu exista posibilitatea sa iti pui “custom tones” in setari la primirea mesajelor.
Acum poti seta orice tip de ton pe care l-ai adaugat inainte in iTunes la categoria “Ringtones/Tones”.
Weather.app acum arată vremea pe ore, dacă apăsăm pe o zi care ne interesează.
Dacă ținem apăsat pe un cuvînt, avem o nouă opțiune, “Define” (doar dacă limba e engleză), care deschide un dicționar. Interesant e că dacă cuvîntul nu există în dicționar, opțiunea nu apare.
Dacă ținem apăsat pe titlul unei piese în “Music”, apare un popup cu descrierea.
Se poate schimba numele utilajului în General/About/Name
Settings->General->Accessibility->Speak Selection, iti da posibilitatea de a face text to speach adica cuvintele, paragrafele iti sunt citite (deocamdata in engleza). Imi place sa-mi fie citite review-urile in engleza in timp ce conduc
E la fel de util ca si dictionarul, cand nu stii un cuvant ii primesti definitia respectiv pronuntia in engleza.