Ciprian Rusu - 22 Noiembrie 2006 06:54 AM
Vreau sa imi iau un mac, am tot auzit de ele dar nu stiu exact ce mi-ar fi potrivit.
Ce ar fi mai bun decat ce am eu acum: Compaq P4 cu 2GB ram. Il voi folosi in special la grafica: Photoshop, Ilustrator, Flash, etc.
Un mac mini ar fi suficient?
Si cam care ar fi ierarhia intre: G5, Imac, Mac Pro cu Intel. Ce este mai important intre CPU si RAM? Am buget de 1000 Euro, astept si oferte.
Multumesc
- G 3, G 4, G 5 au fost generațiile fostelor procesoare PowerPC, dar anul ăsta Apple a trecut gradual numai pe intel, dar aplicațiile „grele” gen Photoshop încă merg mai bine pe G4 și G5 decît pe intel (nu are așa-numitul suport „universal binary”).
- În general, pt asemenea aplicații memoria este prima condiție, depinde și cît de sus vrei să împingi configurația, respectiv la ce munci pui aplicațiile astea. Oricum, e bine să ai 2-3 giga memorie pt așa ceva, să fii pregătit pt clipe grele.
- Cu suma indicată poți lua un G4 sau G5 „second hand”; pt mactel-uri, Adobe va publica variantele universal binary mai pe la anul, deci astea vor merge mai încet, acum, pe un mactel (prin Rosetta, emulatorul de powerpc pe intel).