Primul meu MAC - nu stiu inca ce sa cumpar, astept sugestii si oferte
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 22.11.06

Vreau sa imi iau un mac, am tot auzit de ele dar nu stiu exact ce mi-ar fi potrivit.
Ce ar fi mai bun decat ce am eu acum: Compaq P4 cu 2GB ram. Il voi folosi in special la grafica: Photoshop, Ilustrator, Flash, etc.
Un mac mini ar fi suficient?
Si cam care ar fi ierarhia intre: G5, Imac, Mac Pro cu Intel. Ce este mai important intre CPU si RAM? Am buget de 1000 Euro, astept si oferte.

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Ciprian Rusu - 22 Noiembrie 2006 06:54 AM

Vreau sa imi iau un mac, am tot auzit de ele dar nu stiu exact ce mi-ar fi potrivit.
Ce ar fi mai bun decat ce am eu acum: Compaq P4 cu 2GB ram. Il voi folosi in special la grafica: Photoshop, Ilustrator, Flash, etc.
Un mac mini ar fi suficient?
Si cam care ar fi ierarhia intre: G5, Imac, Mac Pro cu Intel. Ce este mai important intre CPU si RAM? Am buget de 1000 Euro, astept si oferte.

Multumesc

- G 3, G 4, G 5 au fost generațiile fostelor procesoare PowerPC, dar anul ăsta Apple a trecut gradual numai pe intel, dar aplicațiile „grele” gen Photoshop încă merg mai bine pe G4 și G5 decît pe intel (nu are așa-numitul suport „universal binary”).
- În general, pt asemenea aplicații memoria este prima condiție, depinde și cît de sus vrei să împingi configurația, respectiv la ce munci pui aplicațiile astea. Oricum, e bine să ai 2-3 giga memorie pt așa ceva, să fii pregătit pt clipe grele.
- Cu suma indicată poți lua un G4 sau G5 „second hand”; pt mactel-uri, Adobe va publica variantele universal binary mai pe la anul, deci astea vor merge mai încet, acum, pe un mactel (prin Rosetta, emulatorul de powerpc pe intel).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Mini G4 nu e suficient si in nici un caz nu o sa se miste mai bine ca un P4 cu 2Gb de RAM. Mini Core duo 1.8 (Intel) daca ii pui 2Gb de RAM (care e si maximul) o sa se miste mai bine in Photoshop ca ce ai tu acum. IN WINDOWS!!!
E o solutie de compromis, pana apare CS3, care va merge nativ in OSX. Ai si avantajul “cool factor” si nivelul de zgomot redus in timp ce iti faci munca. Iti raman bani si de un LCD mare (20”).

Daca te arde si nu vrei Windows, eu zic sa te orientezi catre un iMac G5 cu 2Gb ram. Arata bine si o sa “te tina” inca 2 ani. Era unul de 20” pe forum la 800 Euro. Cu restul de bani pui RAM!!!

In bugetul asta, cam astea is optiunile.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

inca ceva… se pare ca pe viitor o sa fie o revolutie: DEJA un CORE2DUO merge mai repede (Photoshop emulat!!!) ca un G4 1.67.
http://www.macworld.com/2006/11/reviews/mbprocore2duo/index.php

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
D.O.R.U.T.Z. - 22 Noiembrie 2006 03:15 PM

Mini G4 nu e suficient si in nici un caz nu o sa se miste mai bine ca un P4 cu 2Gb de RAM. Mini Core duo 1.8 (Intel) daca ii pui 2Gb de RAM (care e si maximul) o sa se miste mai bine in Photoshop ca ce ai tu acum. IN WINDOWS!!!
E o solutie de compromis, pana apare CS3, care va merge nativ in OSX. Ai si avantajul “cool factor” si nivelul de zgomot redus in timp ce iti faci munca. Iti raman bani si de un LCD mare (20”).

Daca te arde si nu vrei Windows, eu zic sa te orientezi catre un iMac G5 cu 2Gb ram. Arata bine si o sa “te tina” inca 2 ani. Era unul de 20” pe forum la 800 Euro. Cu restul de bani pui RAM!!!

In bugetul asta, cam astea is optiunile.

Chiar am nevoie de Windows, pentru ca am unele aplicatii care ruleaza doar in Windows….asta e n-am ce sa fac. Eu am un Compaq Small Form Factor acum P4 cu 2 GB de ram si de zgomot nu am ce sa comentez: cel mai silentios PC care l-am vazut vreodata. Pe mine ma intereseaza cel mai mult performanta. Daca dau 1000 de euro pe un Mac ma astept sa mearga de cel putin 2 ori mai bine decat ce am eu acum.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca ai nevoie de windows, ia un pc

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 22 Noiembrie 2006 04:19 PM

daca ai nevoie de windows, ia un pc

s-a facut atata valva si prin reviste, pe net, etc. ca windows merge mult mai bine pe mac.
de aia am intrebat? daca nu e o solutie prea stralucita pot sa raman la Mac OS, dar daca se poate…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

eu am lucrat mult timp pe pc. acum lucrez pe un mac intel. sincer nu prea imi vine sa trec pe windows sa liucrez acolo. pe langa ca cs2 merge mai bine pe partea de pc decat pe mac (din cauza lu’ rosetta). si totusi sunt bucuros ca am scapat de pc.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Ciprian Rusu - 22 Noiembrie 2006 04:31 PM

s-a facut atata valva si prin reviste, pe net, etc. ca windows merge mult mai bine pe mac.
de aia am intrebat? daca nu e o solutie prea stralucita pot sa raman la Mac OS, dar daca se poate…

Sa incerc sa explic. Nu viteza e factorul determinant la Mac, ci stabilitatea si usurinta in manipulare. Am vazut oameni lucrind pe PC si alergind de nebuni intre foldere, pentru ca sistemul nu tine minte de unde pleaca o aplicatie sau unde sta un document. Cantitatea de short-cut-uri in OS X e enorma iar capacitatea de automatizare a operatiilor repetitive nu are egal. Dar trebuie sa le stii si sa le cunosti.
Dar mai bine ar fi sa VEZI cum lucreaza un mac! Nu din auzite. S-ar putea sa fii dezamagit. Butoneaza unul timp de o saptamina (sint firme care inchiriaza macuri sau care te lasa sa te joci – istyle) si abia apoi poti spune daca da sau nu. In orice caz, pari un user hotarit de Windows si asta o sa-ti faca dificultati. Toate obisnuintele se vor intoarce impotriva ta. N-ai sa gasesti comenzile si caile obisnuite de acces.
In rest, macul nu e o minune, e un altfel de calculator.