Uninvited guest?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Ok, deci am o linie RDS care intra intr-un switch, o mufa din switch intr-un PC si inca una intr-un Airport Express. (stiu, cam ciudat)

Problema care-i: in finder imi apare la Shared, un individ numit “grasutu” smile) are si icon de PC, si scrie ca e PC server daca dau un Get Info. Evident, nu e PC-ul conectat la switch sau laptop-ul de pe wireless. Plus ca pot intra pe el si ii pot vedea cate documente pe care acesta le-a share-uit (poze, muzici, etc.).

In airport utility nu apar decat 2 clienti (laptop-urile). Reteaua are parola WPA2 personal.
De unde pana unde acest intrus in reteaua noastra? smile) cumva datorita faptului ca blocul are o “cutie” RDS de unde intra cablurile in apartamente, sunt in aceeasi retea cu vecinii?

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
tudorgafiuc - 22 Noiembrie 2011 08:09 PM

sunt in aceeasi retea cu vecinii?

Da.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

PC-ul tău este legat direct la rețeaua publică RDS, în timp ce laptopurile sunt în rețeaua WiFi privată a Airport Express.
În situația ta cel mai simplu și ieftin ar fi să:
- renunți la switch, legi numai AE la cablul RDS;
- pui pc-ul în rețeaua wireless a Airport-ului, nu-ți trebuie decât un adaptor WiFi pe usb;
- ai grijă ca AE să fie setat să “share a single Internet connection” , în nici un caz ca “Bridge Mode”.

Cu ocazia asta mai scapi de un fir prin casă și de vecini din PC.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G