1 din 3
1
PowerMac G3 sau PowerMac 7300 cu upgrade la G4?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.11.06

Salutare,

Vroiam de mult sa-mi iau un Mac si acum am gasit 2 oferte pt bugetul meu destul de low si pentru experienta mea aproape 0 cu mac-uri. Se dau urmatoare sisteme amandoua la pretul de 500RON:

Power Macintosh G3 400 MHz, 640 MB SDRAM, HDD 12 GB, Zip drive, DVDROM

si

PowerMac 7300 cu G4 400 Mhz 1mb cache,256ram, voodoo 3 3000 16MB, contr scsi cu 2 hdd de 4.2 gb,cd-rom,flopy,retea 100 mb,tastatura si mouse

Tinand cont ca vreau sa rulez OSX, de preferat Tiger, pe el, care dintre ele imi recomandati sa-l cumpar?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Tiger vine pe DVD, cel mai frecvent.
Iti trebuie un HDD mai mare, fara discutie.
O sa te chinuie mult Tiger cu 256MB de memorie.
G3ul te va incomoda in instalarea unor programe (iLife06, de exemplu).

Pentru primul iti mai trebuie doar un HDD pentru documente.
Pentru primul iti trebuie un HDD mare (astea 2 nu te ajuta), plus un DIMM de memorie, preferabil minim 512, nu cred ca te-ar costa prea mult.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI

poate te ajuta…
http://developer.apple.com/hardwaredrivers/ve/index.html
http://www.barefeats.com/altivec.html

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Se gasesc prin Romania upgrade-uri la proc? Am vazut pe Macsales.com un upgrade pt G3 la G4 500Mhz ma costa 170$ cu shipping ceea ce mi se pare ok tinand cont ca si in 7300 as baga tot cam aceeasi bani ca sa-l aduc la aceeasi performanta, dar G3 arata mai frumos smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

In România nu se gasesc upgrade-uri de CPU decat la ocazie daca le vinde cineva :(

pe 7300 s-ar putea sa nu vrea Tiger-ul sa mearga deloc. Si are si bus-ul mai incet fata de PMG3.
pe G3 cu CPU upgradat la G4 (poti sa ii mai pui 4 HDD-uri si pana la 2Gb de ram din cate stiu eu) s-ar putea sa ai sansa sa poti rula si Leopard la anul’

părerea mea.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Pe EveryMac ( http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g3/stats/powermac_g3_400_bl.html ) zice ca G3-ul suporta 1 gigel de ram, ceea ce mie imi ajunge fiindca n-o sa fac cine stie ce procesare video, foto, etc. Intrebarea mea este: pe G3-ul pot sa pun cumva HDD-uri IDE/ATA sau doar SCSI? Daca n-are, se poate pune controller IDE/ATA?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București

La 500 RON au fost in vanzare si G4 pe la 400-500. Cred ca e mai bine decat 7300 si G3.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pentru a instala Tiger, computerul trebuie să aibă neapărat şi Firewire. Dacă nu are, tot poţi pune Tiger dar numai prin intermediul unor şmecherii care necesită existenţa unui al doilea Mac cu Firewire.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Liviu Damian - 23 Noiembrie 2006 07:11 PM

Intrebarea mea este: pe G3-ul pot sa pun cumva HDD-uri IDE/ATA sau doar SCSI? Daca n-are, se poate pune controller IDE/ATA?

\
PM G3-ul are ATA100 on-board. SCSI-ul este o placa add-on. Deci poti adauga HDD-uri PATA fără probleme. Nu știu dacă are limitare de max 120Gb sau nu.
Și da, 1Gb max de ram - 4 * 256 - mea culpa

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Si daca-i pun un adaptor de firewire d-asta de PC nu se pupa?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 23 Noiembrie 2006 09:33 PM

Pentru a instala Tiger, computerul trebuie să aibă neapărat şi Firewire. Dacă nu are, tot poţi pune Tiger dar numai prin intermediul unor şmecherii care necesită existenţa unui al doilea Mac cu Firewire.

Află, din proprie experiență zic, se poate pune tiger, pe UNELE mac-uri G3, chiar dacă nu au firewire, cum ar fi imac g3/350 de la mine de la facultate (spre surprinderea mea, cred că are perioada de tranziție spre FW, iar placa dă info că are fw, deși nu are). Altfel, da, trebuie mac cu firewire sau muți discul pe un mac cu firewire, apoi îl repui în mac-ul fără firewire.
Tiger merge frumușel chiar pe ibook-ul meu g3/300 (evident, cu șmecheria instalării pe alt mac).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Se pare ca m-au luminat cateva beri pe seara asta… mi-am adus aminte ca pe everymac se specifica si porturile disponibile si se pare ca-s un norocos grin G3 la 400Mhz are chiar 2 porturi firewire smile
In principiu raman la asta, si cand o sa fac rost de bani pt un upgrade la G4, probabil ca-l voi face in cazul in care nu voi avea alta varianta.
Orice opinie, sfat, etc. legata de cumpararea unui Mac (in special a acestuia) e binevenita in continuare.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu stiu de citi bani dispui, dar, cu un G3 sau G4 la 400 MHz o sa fii foarte dezamagit. Orice ar spune altii, nu tu video, nu tu viteza, doar mail si messenger, cam scumpa distractia! Ti-as fi recomandat la second hand cel putin un G4 la 800 (abia de aici se misca decent!), dar nu mai vad. Dar asta nu te intereseaza?
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/3235/

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI

Daca stam sa analizam acel powermac G3 400 mhz….numai memoria costa 175 ron.Pe acest calculator merg perfect divx-urile cu mplayer 1.0 precum si mii de alte aplicatii.Nu duci lipsa nici de jocuri gen: MaxPayne,Jedi Knight,Return to castle Wolfenstain,Undying si multe altele care merg foarte bine pe acest calculator.Lucrez pe mac-uri de aproximativ 14 ani si am avut timp sa vad cam ce poate fiecare model.Un powermac G3 400 mhz este mult peste un imac sau un ibook G3 600 mhz .Este si normal pentru ca Powermac G3 400 are si un cache mai mare(de 1 mb) care-l ajuta foarte mult.Sint multe de spus dar cel mai mult conteaza ca te-ai decis sa incerci si un calculator Apple.Bine ai venit printre devoratorii de mere si butonare placuta daca iti ei acel mac.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

eu mai am un imac g3 la 333 mhz, cu 40 gb hdd. 256 ram si tiger s-a instalat fara prb. si merge si acum fara probleme. butoneaza mama la ea. :D

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 24 Noiembrie 2006 03:53 PM

Nu stiu de citi bani dispui, dar, cu un G3 sau G4 la 400 MHz o sa fii foarte dezamagit. Orice ar spune altii, nu tu video, nu tu viteza, doar mail si messenger, cam scumpa distractia! Ti-as fi recomandat la second hand cel putin un G4 la 800 (abia de aici se misca decent!), dar nu mai vad. Dar asta nu te intereseaza?
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/3235/

Momentan dispun de 5milioane, dar daca as gasi o varianta mai buna as putea sa mai fac rost de inca 3. Stiu ca sunt f putini bani pt un Mac, dar tinand cont ca vreau de mult sa-mi iau unul, asta mi se pare cea mai buna varianta momentan… Daca se gaseste cineva pe forum care vinde ceva mai bun in banii astia, I’ll be happy to buy it smile

1 din 3
1