1 din 2
1
Mac/Pc wifi network trouble
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 25.10.06

Salut.

Acum cateva luni am pus pe picioare o retea, acasa, folosind un router linksys WTR54GS.
Mai exact - cablul de net intra in router, intre router si pc e un alt cablu, si mai exista 1 macbook pro pe care il conectez wireless.
Toate bune si frumoase, pana ieri, cand, in mod absolut inexplicabil pentru mine, am observat un comportament cel putin ciudat
al ambelor calculatoare.

Adica: pe mbp nu mai am acces la share-urile de pe pc. Nu mai apar. Daca restartez airportul, reteaua apare pentru 2 secunde, dupa care - POOF! - dispare.
Chestia si mai ciudata e ca am acces la internet fara nici un fel de problema, iar (aici intervine partea chiar dubioasa) daca ma apuc sa caut in users/library/recent servers,
reusesc fara nici un fel de problema sa ma conectez la share-urile pe care le’am accesat deja. Nu la altele, insa.

Pe pc, si mai dubios - in momentul in care incerc sa accesez reteaua din explorer, crapa.

Dupa cum spuneam, toate astea par a se fi intamplat din senin. Refuz sa cred ca un upgrade recent de firmware al mbp-ului ar avea vreo contributie,
insa cine stie.

Idei, sugestii?

multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Networking in Windows este o stiinta ... inexacta ca sa spun asa. Incearca sa recreezi share-urile si incearca alt nume de Workgroup [care evident sa fie la fel pe ambele sisteme].
Acasa am retea intre 5 sisteme dintre care 1 e un Mac G4. Toate sunt wired in afara de 2 laptop-uri wireless. Reteaua in ultimele 6 luni nu mi-a mai creat batai de cap dar pana acum, ca si tine, imi disparea cate un sistem asa din senin.
Ar mai putea fi deoarece sistemul Windows incearca sa se numeasca master browser si creaza conflicte, dar inca nu am ajuns acolo smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Aha. Multumesc pentru pont.

..si o problema - in OSX, unde setez workgroupul ? Am impresia ca se “inscrie” automat, si isi creeaza singur un alt workgroup.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Foloseste SharePoints pentru asta. O fi si altfel, dar eu asa am facut. Mai e bun si la alte si e free.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
psalmplasma - 24 Noiembrie 2006 08:32 PM

..si o problema - in OSX, unde setez workgroupul ? Am impresia ca se “inscrie” automat, si isi creeaza singur un alt workgroup.

Poţi seta workgroup-ul folosind Directory Access (îl găseşti în /Applications/Utilities).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

HA! Asta a mers brici. Se pare ca era o problema de workgroup, pana la urma.

Multumesc frumos smile

Huk - SharePoints e foarte util. Deja mi’era scarba de samba’n terminal smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
psalmplasma - 25 Noiembrie 2006 12:58 AM

HA! Asta a mers brici. Se pare ca era o problema de workgroup, pana la urma.

Multumesc frumos smile

Huk - SharePoints e foarte util. Deja mi’era scarba de samba’n terminal smile

SharePoints e cel mai prietenos, poate chiar cel mai bun.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Mda, merge brici, mai putin o dubiosenie - de pe pc nu am acces in retea (error joining network, no rights to access resources, etc etc) INSA, din fericire stiu adresele fiecarui share in parte de pe mac, iar asa merge foarte bine.
Ciudat, nu? Care ar putea fi problema?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
huk - 24 Noiembrie 2006 09:46 PM

Foloseste SharePoints pentru asta. O fi si altfel, dar eu asa am facut. Mai e bun si la alte si e free.

Draga huk, am si eu o problema. Folosesc la serviciu Share Points. Iti dai seama ca pe la mine circula si se cupleaza vreo 30-40 de insi. Ei, proportia e cam asa: 15 macuri, 15 pc-uri. Dar, in timp ce pc-urile se pot cupla cîte vor, macurile nu pot depasi cifra zece. De aceea se cupleaza ca pc-uri (samba). Da’ ma oftic. Mac la mac sa-si scoata ochii? Cum sa-i dau de cap si sa las mai mult de 10 macuri sa se sharuiasca la mine?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
psalmplasma - 25 Noiembrie 2006 05:43 AM

Mda, merge brici, mai putin o dubiosenie - de pe pc nu am acces in retea (error joining network, no rights to access resources, etc etc) INSA, din fericire stiu adresele fiecarui share in parte de pe mac, iar asa merge foarte bine.
Ciudat, nu? Care ar putea fi problema?

ermm… Ai incercat sa rulezi Network Setup Wizard din My Network Places? Chiar daca ti se pare ca merge, ruleaza-l si raspunde la intrebarile pe care ti le pune. Vezi dupa aia daca ti-a “reperat” problema. smile

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
iaru - 25 Noiembrie 2006 06:35 AM

Draga huk, am si eu o problema. Folosesc la serviciu Share Points. Iti dai seama ca pe la mine circula si se cupleaza vreo 30-40 de insi. Ei, proportia e cam asa: 15 macuri, 15 pc-uri. Dar, in timp ce pc-urile se pot cupla cîte vor, macurile nu pot depasi cifra zece. De aceea se cupleaza ca pc-uri (samba). Da’ ma oftic. Mac la mac sa-si scoata ochii? Cum sa-i dau de cap si sa las mai mult de 10 macuri sa se sharuiasca la mine?

Mmmm… Io zic ca o fi de la licenta de OSX? Ca stii ca OSX pentru uz personal are cateva limitari, fata de OSX pentru uz general pe servere.

EDIT: Iaca pozna: http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-45128.html

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Inorog - 25 Noiembrie 2006 07:23 AM
iaru - 25 Noiembrie 2006 06:35 AM

Mmmm… Io zic ca o fi de la licenta de OSX? Ca stii ca OSX pentru uz personal are cateva limitari, fata de OSX pentru uz general pe servere.

EDIT: Iaca pozna: http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-45128.html

Ino!~

Evident, am un Tiger obisnuit, dar, cu Share Points, am reusit sa sparg citeva din limitari. Ce e amuzant e ca, pentru PC-uri nu exista limitari la intrare, pentru macuri, da.
Sa explic. Sint 15 macuseri in redactie (!!! – multi cu propriile lor calculatoare (7, luate la sfatul meu!!!!). Ei, cind se cupleaza 10, al unspelea e refuzat, cica e limita de sus. Atunci, ii cuplez sub samba, si merge! Nu e nici o problema, da’ ma enerveaza asa, teoretic!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06
Tudor - 24 Noiembrie 2006 11:29 PM
psalmplasma - 24 Noiembrie 2006 08:32 PM

Poţi seta workgroup-ul folosind Directory Access (îl găseşti în /Applications/Utilities).

Ma, nene, niciodata nu reusesc sa tin minte… grin Multumesc!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Inorog - buna idee wink Sa vedem ce iese!

Merci!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
iaru - 25 Noiembrie 2006 05:55 PM

Evident, am un Tiger obisnuit, dar, cu Share Points, am reusit sa sparg citeva din limitari. Ce e amuzant e ca, pentru PC-uri nu exista limitari la intrare, pentru macuri, da.
Sa explic. Sint 15 macuseri in redactie (!!! – multi cu propriile lor calculatoare (7, luate la sfatul meu!!!!). Ei, cind se cupleaza 10, al unspelea e refuzat, cica e limita de sus. Atunci, ii cuplez sub samba, si merge! Nu e nici o problema, da’ ma enerveaza asa, teoretic!

Exact ce zice si la discutia mentionata in URL. Practic AFP are limitare la 10 useri, SMB nu are nici un fel de limitari. De aceea poti sa folosesti SMB in loc de AFP.

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc. Ma oftic. Eu stiu una si buna: mac la mac nu(ar trebui sa)-si scoate ochii! Apple, ma auzi?

1 din 2
1