Ca cititor a mii și mii de pagini de-a lungul anilor, constat că da, e timpul să mă apuc de o webografie care să-mi completeze bibliografia imensă din referințe. Sincer să fiu, nu prea știu cum să fac treaba asta, deși tot caut metode simple de stocare și de referare.
am incercat si eu o indexare / dupa un timp, am constatat ca unele pagini, interesante pentru mine, au disparut… asa ca tot google isi face treaba, atunci cind am nevoie
Ca cititor a mii și mii de pagini de-a lungul anilor, constat că da, e timpul să mă apuc de o webografie care să-mi completeze bibliografia imensă din referințe. Sincer să fiu, nu prea știu cum să fac treaba asta, deși tot caut metode simple de stocare și de referare.
Poți încerca să folosești un serviciu de bookmarking online, ca Del.icio.us sau Simpy. Salvezi URL-urile, le așezi după categorii libere (freetagging), poți importa favoritele sau să exporți ce ai salvat, căutare etc. Simpy are avantajul că salvează și o copie a paginii, în caz că dispare.
Fiind servicii sociale, ai avantajul că poți vedea și ce au adăugat alții sau poți găsi utilizatori similari ție.
Dacă încerci Simpy (care va deveni mai prietenos cu românii după ce reușesc să termin traducerea la care lucrez), aruncă un ochi și la extensia de FF pe care am făcut-o pentru ei: pentru FF 1.5 sau FF 2.0. Clipuri video cu configurarea și utilizarea sunt aici.
Iar pentru pierdut vremea și găsit situri interesante, recomand cu căldură situl (și extensiile pentru FF și IE) StumbleUpon. Îți faci cont, selectezi ce domenii te interesează și când ai timp de pierdut, apeși butonul Stumble până găsești ceva interesant. De obicei se întâmplă din prima. La rândul vostru puteți adăuga situri ca recomandări.
Chiar imi place acest Thread…unde lumea poate face share, la cele mai frumoase si interesante linkuri din Bookmarkurile lor just great. Am sa pun si eu unul.
sper sa nu supar f tare daca in acest post nu va fi vorba de un site.
e vorba despre un film serial la care ma uit. am dat de el intamplator. are 5 serii a cate 10 episoade. vi-l recomand din inima. raman recunscator si dau multe beri celui care-mi poate da niste subtitrari. are multe poante ce pot fi intelese doar de o pers ce cunoaste limba engleza f bine. are multe poante ce tin de un limbaj pe care nu-l invatam la scoala sau in scriiturile de specialitate
aseara, in urma unei discutii cu un amic macuser, m-am inversunat in cautari. in cautari cinematografice, ca sa zic asa. pandesc de mult timp sa obtin/vad prin orice mijloace posibile filme gen “Hartia va fi albastra”, “A fost sau n-a fost”, “Ryna”
M-a bucurat enorma initiativa Cotidianului de a vinde dvd cu “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” ....
daca stau in baza cinematografelor…....ma apuca andropauza ..... doar au prioritate chestiile alea filmate a lu’ Sergiu Rahat Nicolaiescu…..
“Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” l-am vazut la cinema in oradea. in acelasi timp am observat ca rula si la iasi. celelalte nu am vazut sa fi rulat ... poate nu eram in oras, poate n-am fost pe faza…. :(