De ieri am inceput un proiect care-mi cam da bataie de cap.
Cred ca majoritatea isi amintesc introducerea unui film produs de UNIVERSAL
Pamantul cu tot cu continente si calotele lui glaciare de la Polul Nord se rotesc cu o anumita viteza, peste care mai sunt nori care se rotesc si ei cu o alta viteza.
After that, apar si literele care sunt pur 3D (nu le poti pacali cu ILLUSTRATOR) UNIVERSAL STUDIOS(sau PICTURES)
Problema mea cea mare, este ca nu am reusit dintr-un plan (earth map) sa fac o sfera care sa se roteasca 360.(sau macar 60)
Intr-un tutorial de AE (After Effects 6.5) am gasit ceva dar se pare ca in versiunea 7.0 nu mai exista efectul cu pricina (effects-3d-cc spherize)
Tot ce am eu este de categoria Distort-Spherize-imi apare o “basica” in mijlocul ecranului careia ii pot mari raza si muta centrul.
Nici pe departe nu m-a pot invarti cu o camera in jurul “basicii” care cred ca seamna mai mult cu “magnifier”-ul din Photoshop.
Acuma, chiar tebuie folosit un 3D adevarat (LIGHTWAVE, MAYA) in care-mi prind urechile pentru a roti pamantul nu mai mult de 60 de grade sau mai exista
vre-un “trick” in 2D care mie imi scapa? In Corel Bryce pot face o “sfera” creata din cercuri (meridiane si paralele) sa se roteasca dar problema e ca cercrile sunt
bare (profil rotund) si nu patrat sau dreptunghi care ar da o mai buna reflexie a luminii.
Problema cu 3D se aplica si la literele care ar trebui sa inconjoare pamantul, asemanator unui tren care vine spre camera vazut dintr-un punct fix de linga sine intr-o curba.
PROJET IS DUE THURSDAY NOV 30!... Orice sugestie (pertinenta) este binevenita…