Yahoo messenger vs iChat
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.12.11

salut,

sunt nou pe aici si nu reusesc sa imi dau seama cum pot marii fereastra de video(web-cam). Nici cea in care ma vad eu, si nici cea in care il vad pe interlocutor. Cea in care ma vad eu nu pot nici macar sa o misc fiind “intepenita” in baza listei de contacte.

Am incercat cu iChat, dar acolo nu pot primii si nici da web-ul nimanui. Probabil pt ca ei folosesc Yahoo messengerul sub windows si nu iChat?

Multumesc in avans pentru raspunsuri.

Semnătură 

MacBook Pro 15” (early 2011) i7 2,2GHz, 8GB RAM, AMD HD 6750M 1024MB
iPhone 5, 16GB
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salut,

desi am incercat mai mult programe gen YM, Adium, etc, pe Mac (OS X Lion ) nici unul nu poate face ce face YM pe Windows. Inteleg ca majoritate folosesc Adium, asa ca am sa ma rezum momentan la el. Poate mi-au scapat mie anumite optiuni, dar la mine combinatia Adium pe Mac, si YM pe windows, nu merge mai deloc. Adica nu pot initia un video-call, nu vad pozele celor din lista, etc.
In principiu am nevoie de un program gen YM pentru OS X Lion, care sa fie compatibil cu Yahoo Messenger pe windows, acesta fiind programul folosit cel mai frecvent momentan printe cunoscuti.

Orice sfat va fi apreciat.
Multumesc

Semnătură 

iPhone 5, 16GB
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

YM pentru Mac e in versiune de Beta de mult timp, si cred ca va ramane asa ceva vreme.
Asa ca momentan nu cred ca ai alte optiuni decat sa ramai pe YM cu toate problemele lui care le are pe Mac, sau sa treci pe Skype, singurul program care il vad capabil sa faca orice ii ceri in momentul de fata.
Din pacate in Romania din cate am observat lumea nu prea stie de Skype.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc de raspuns Bogdi_N,

personal folosesc si Skype dar din pacate am inca multi de converitit pentru a nu mai depinde de YM.

Sunt curios sa primesc si alte pareri pt ca pana acum mai tot timpul primeam raspunsul “.. nu exista programul X pt MAC, dar poti folosii fara probleme programul Y care asemanator.”, sau “nu exista app X pt ca nu ai nevoie de ea ! Pe mac noi nu facem asa.. .etc.” Ei bine, nu vreau un soft “asemanator” dar mai slab avand in vedere ca vorbim de Apple. Vreau unul identic sau mai bun, dar nu mai slab. Si DA, eu vreau sa fac “ciudatenii” daca asta inseamna sa te poti adapta extrem de flexibil majoritatii atunci cand e cazul.
Nici cu applicatia Mail nu sunt deloc multumit. Am citit toate comentariile de aici legate de neajunsurile ei pe acest forum si altele si se pare ca nu sunt singurul. iChat se incadreaza si el perfect in lista mea de “stay away”. Daca dintre “veterani ” ma poate contrazice careva, as fi extrem de bucuros.

Fiind inca in stadiul de teste, am sa mai postez parerile mele pro si contra cu tot riscul de a deranjea.

Multumesc

Semnătură 

iPhone 5, 16GB
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Trillian? http://www.trillian.im/mac/

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

YM de Mac atat poate face dupa cum ai vazut si tu. Cred ca ai putea folosi Trillian.
Fereastra ta de webcam se poate mari de sus din meniu (nu mai stiu care exact dar am reusit) o faci big sau small depinde de cum ai tu chef sa vezi. Legat de fereastra celeilalte persoane nu stiu

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Interesanta aplicatia asta Trillian.
A incercato dejea cineva? Cat de compatibila este cu Y!messengerul pe windows?
Optiunea de marire in doua trepte a ferestrei am gasito si eu, dar nu e ceea ce cautam. La marime maxima fereastra nu e mai mare de 10x10cm sa zic asa. In windows o puteam marii pe tot ecranul fara sa pierd din rezolutie.
Cat despre mutarea propriei ferestrei (cea in care ma vad eu) din baza listei de contacte are cineva vreo idee de cum o pot muta de acolo? Pare “intepenita” .

Multumesc de raspunsuri.

Semnătură 

iPhone 5, 16GB
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

webcam-ul tau nu poti sa il misti.asta e ym pt mac.
Trillian am incercat eu demult si mergeea foarte ok pe vreamea aia cu ym de windows. Poti sa incerci sa vezi cum e si daca iti e buna

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M