1 din 2
1
Macuseri, ce folie imi recomandati?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

De 1-2 ani, de cand tot schimb pe iPhone-uri (3G,3GS,4), am incercat diferite combinatii: folie ecran, full body, fara, etc. dar nu am cumparat niciodata ceva mai serios gen InvisibleShield, asa ca acum nu stiu ce sa aleg. As vrea o folie fata-spate pt un iPhone 4, care sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Caut ‘protective films’, de ex. IS sau Wrapsol, asa ca va rog nu veniti cu folii de 20lei sau chinezarii,  am una pe ecran momentan si chiar m-am saturat de ele smile

2. As avea nevoie de ceva care in primul rand sa mascheze zgarieturi existente (nu sunt exagerate), dintre care una mai enervanta de pe ecran, care insa nu e adanca (sper). Cam asta ar fi principalul motiv pentru care vreau sa-mi iau o folie de calitate, asa ca e foarte important.

3. Ideal ar fi ca materialul din care e facut folia sa nu fie unul care sa afecteze atingerea, de ex. InvisibleShield am auzit ca e ca o coaja de portocala, si nu toti se impaca cu el.

Cam atat, daca ati putea sa-mi spuneti ce folositi si ce credeti ca mi-ar rezolva problema ar fi foarte tare, multumesc smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Am pus pe telefonul soției Invisible Shield
- Senzația de “coajă de portocală” dispare după o vreme, dar tot nu se simte la fel ca sticla
- Protejează bine - ce zgârieturi și-ar fi tras săracu iPhone dacă nu avea folia ...
- Cu o folie Full Body nu se mai potrivește nici un hard case și o husă care era strâtă înainte, devine prea mică după ce e IS pe aparat.
- După un an, un an și ceva de zile IS se jegărește ÎNGROZITOR - Zagg o schimbă pe gratis, dar costă transportul dus și întors.

Am renunțat la Zagg - e mai ieftin și igienic cu un hard case + folii chinezești 3 la dolar de pe eBay care le schimb la 2 luni.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@psergiu multumesc, intrebarea mea e insa: avea cumva zgarieturi pre-invisibleshield si daca da, poti sa zici ca le-a mascat? Eu unul urasc hard case-urile, de-asta vreau sa incerc acum altceva.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Avea una mică pe spate și nu se mai vedea sub IS.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok mersi, astept si alte sugestii smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Salut. Eu inca nu am iPhone 4 dar vreau sa imi iau de sarbatori si m-am gindit si eu la chestia cu foliile. IS nu imi place ptr ca are aspect de celulita (coaja de portocala). Am cautat simplu cu goagal best protective film for iphone si am gasit niste topuri si niste liste interesante. Mie asta mi s-a parut cea mai faina “Power Support Crystal Film Set”

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@FlorinZ salut, nu cred ca te poti lua dupa ele, de exemplu eu vroiam sa imi iau wrapsol, parea ft. ok totul, pana cand am gasit un post in care un tip a facut o poza cu mai multe folii, si asta la care m-am uitat eu afecta culorile displayului

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Zagg IS pare să fie cea mai solidă (NB: nu am iPhone ci Nokia E7, care e mai nurliu). IS afectează însă forma și haptica obiectului. Plus că nu ferește de șoc – deci tot e nevoie de vre-o cutie, în care însă intră greu fiindcă IS nu alunecă (ceea ce e o calitate: nici nu-mi mai scapă din mînă ca un săpun ud). Da’ m-am întrebat: ei și dacă se zgîrie? Da’ pantofii de lac nu se zgîrie? Da’ pe frac nu se așează praful? Ce facem, lăsăm telecomanda în folie că  „vezi, mamă, n-o prăpădi…”? Nu mai bine mă bucur de forma obiectului, neafectată de materiale cosmice, chiar dacă individualizată prin zgîrieturile mele personale? grin Altminteri, ca să revin la temă: votez pt Zagg (după ce am trecut prin diverse huse care mai de care mai urîte).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@VlAdLittermam nu prea sunt de acord cu tine, eu cred ca o folie nu modifica atat de mult forma si proprietatile iphone-ului, ca si o carcasa, incat sa nu ma pot bucura de el, da sunt de acord ca nu se pun folii chiar pe toate chestiile, dar pe un iPhone, care nu costa 2 lei, se merita, mai ales daca vrei sa il vinzi mai tarziu.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

nu stiu ce ciudatenii de folii aveti voi, dar la mine nu se vede si nici nu se simte la atingere. e o folie simpla, de la orange.
trebuie atentie totusi la unele tipuri de folii care descompun lumina si in loc sa se vada ecranul alb se vad o gramada de punctulete minuscule colorate.

eu il tin doar intr-o husa de piele, fara carcasa.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Eu în schimb sînt de acord că (dar nu cuwink „se merită” folia – numai că nu mă gîndesc de regulă la vîndut. Mai am acasă: primul telefon mobil (motorola, cu clapă). Mac SE II. G3 B&W. Un prieten își mai scrie corepsondența pe un Performa al meu. Undeva în depozitul unei firme falimentare se află PB 145 (ehhh… m-aude careva?! wink Două Psion MXpro (cu folii pe ecran!) – le mai folosesc, sînt mai șmechere ca multe „smart”-chestii. Toate merg. E 7-le o să-și dea duhul sau o să rămînă prin vreun taxi.  Asta-i viața… Scuze, back to topic…poate că iPhone sunt altfel; nemuritoare și fidele grin

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok, sa inteleg ca singura alegere ar fi InvisibleShield? Thx

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 20.10.07

Invisible shield - ramane OK pe partea frontala si pe spate dupa o lunga folosire, insa pe laterale se duce (se innegreste de la murdarie) asa cum a mai mentionat si psergiu.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@Cri00 e ok, eu nu vreau laterale smile, vroiam doar sa stiu daca mai sunt si alte produse asemanatoare / mai bune

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 21.05.08

De 1 saptamana caut o folie buna,sa nu altereze/schimbe culorile.Am luat acum o saptamana griffin(50 lei 3 bucati) ,se vedea incredibil de nasol cu folia,albul se face galbui,display-ul parea matuit.Am scos dupa 5 min si am returnat-o.Cred ca o sa incerc Momax crystal clear.

Semnătură 

I do not fear computers. I fear the lack of them.

Iphone 4s White.
Macbook pro 15’’ 2.2 i7 4GB 750 HDD 1Gb Gpu.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.11.11

Eu am avut o folie de 25 de lei…care s-a dus repede ...dupa aceea am avut o carcasa full-body care isi facea treaba f bine dar imi facea telefonul prea mare/greu si nu mai era asa frumos. Dupa aceeea am cumparat folie Alien Surface (se lauda ca e mai buna decat ZAGG-ul IS). Am folosit-o o perioada scurta…s-a stricat in sensul ca s-a strans praf sub folie si a inceput sa se desprinda. Am trimis-o inapoi si am schimbat-o si mi s-a reprosat ca nu am aplicat-o bine (nu am dat suficient spray). A doua oara am folosit spray-ul cum trebuie si…surpriza…aceeasi problema.
Asadar, in final mi-am luat ZAGG IS care se vede din start ca este mult mai bine taiata si se potriveste asa cum trebuie. Daca se “lipeste” cum trebuie nu o sa ai probleme….

1 din 2
1