Harry McCracken de la Technologizer a încercat să folosească un iPad2 + husă cu tastatură drept calculatorul său principal o vreme. Și nu numai că a reușit, dar de trei luni încoace, deabia mai pune mâna pe mac.
Eu unul de când am iPad-ul în casă folosesc cam cu 20% mai puțin mac-ul. Soția mai dă drumul mac-ului rar de tot, doar când are chestii mai complicate de făcut în Office - în rest, doar cu iPadul în brațe. (da, este unul singur și cam ne luptăm pe el)
iPad-ul a reusit sa elimine netbook-urile…astfel a preluat utilizatorii din acest segment. Utilizatorii casnici, fara pretentii deosebite, cu siguranta pot fi multumiti doar cu o tableta, dar trebuie avut in vedere pretul de achizitie (inca) prohibitiv.
Dar, daca utilizezi calculatorul ca instrument de lucru, chiar si casnic…ma indoiesc ca te poti multumi cu un ecran de 1o inch, posibilitate redusa de schimb de fisiere, etc.
In domeniul profinu cred ca e cazul sa discutam..nici nu a fost gandit pentru asa ceva.
De ceva vreme ma tot intreb daca intradevar s-ar merita sa-mi iau un iPad, avand in vedere ca ceea ce fac ( web design + dev ) nu prea se poate face de pe o tableta. Desi nu o sa imi inlocuiasca mbp-ul in curand, e foarte tentant sa vad cat la suta din treaba as putea sa fac cu ea, avand in vedere ca pt. coding cred ca e ok.
Chestia e ca eu am cam renuntat sa folosesc iPadul (ca nu-i al meu), ma enerveaza ca n-am bookmark-urile mele, si toate smecheriile pe care le-as folosi. Cand o da domnu’ sa se poata mai multe conturi pe iPad (fara jalbreak), mai vorbim.
Cred insa ca daca l-as folosi, as scoate Bunicu’ la pensie si i-ar lua locul Stranepotu’
(Bunicu’ = PowerBook din 2003; Stranepotu’ = MacBook Pro din 2009)
Sper ca iPad 3 pe langa 3G sa aiba incorporata si functie de telefon.
Pare ciudat, dar lucrez mult in public relation si ca sa nu mai pun telefonul pe speaker si in rest să putonez pe mini, mai bine butonez pe iPad si vorbesc la el in acelasi timp.
Merge cu Skipe, dar tarifele sunt mai mari decat la Portocala.
Cand va aparea ipad cu functie de voce, sigur mini-uleu va trece pe planul 2 daca nu cumva ajunge langa LC II
La mine primele 2-3 luni nu au fost cine-stie-ce honeymoon. Dupa care am inceput sa ma obisnuiesc cu un alt stil de workflow, dar cred ca marele breaktrough l-am avut odata cu iOS 5, in special datorita gesturilor care permit un switch rapid intre aplicatii si acces la multitasking bar. Ca sa zic asa, daca imi uit laptopu acasa si ma prind in drum spre lucru, nu ma mai intorc dupa el.
Pentru navigare web, e-mail, youtube este ok ipadul. Dar daca ai ceva mai serios de facut iti trebuie calculator. Si totusi nu ma pot abtine cand vad articole din astea… nu vi se pare onanism si masochism sa iei tastatura separata la iPad ? It defeats it’s purpose…pai atunci de ce nu iau direct macbook air si stiu ca am putere de procesara serioasa la indemana + acces la file system etc etc.
nu e ok, nici macar pe aproape. da, poti sa o faci, dar de ce te-ai chinui?
nu este calculator, o sa te lovesti repede de limitarile lui foarte multe:
- lipsa ramului care face ca anumite aplicatii sa fie inchise cand le parasesti, paginile din safari sa se reincarce automat
- lipsa shortcut-urilor pe care le folosesti frecvent cu tastatura (chiar daca-ti iei tastatura)
- lipsa accesului la un sistem de fisiere decent
etc (daca mai ma gandesc posibil sa mai gasesc)
de cand il am nu mai ma dezlipesc de el, dar in mare il folosesc pt dat pe net si citit (+alte mici variatii, gen remote desktop cand am nevoie de ceva rapid, etc).
nu poti sa inlocuiesti un laptop cu el si sa fii la fel de eficient si nici nu cred ca a fost gandit pt asta.
Eram foarte hotarat acum 2.3 luni sa cumpar un ipad pentru facultate.Problema e ca am nevoie de pc/laptop pentru programare,daca avea ipadul un app pentru programare (C,C++,ObjectiveC)eram gadgetul perfect.Cred ca o sa merg pe Air de 11”.
@zup my bad, vroiam sa zic ca e posibil, nu recomandat. Am testat chiar o aplicatie pt. asta pe un iPad 1, si nu a fost chiar foarte placuta experienta, dar in caz de forta majora se poate utiliza. Anyway, se pare ca alte companii nu cred asa, de ex. VMware, prin Appblaster, se asteapta chiar sa rulezi Photoshop pe un iPad si sa-ti faci treaba pe el. Intradevar, o sa-l iau pt. citit in primul rand, dar intr-o oarecare masura se poate utiliza si pentru munca serioasa.