Mac Pro / Windows pentru development sau un PC ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.10.05

Buna,

Am sesizat in ultima vreme ca am prin casa multe mac-uri / PC-uri slabute[1] care incep sa mearga cam prea greu pentru gustul mei si pentru ce programare Java fac.

Asadar ma bate gandul sa-mi iau prin ianuarie un sistem desktop puternic pe care sa pot lucra linistit si care sa poate fi upgradat in viitor (adica sa aiba destule sloturi pentru RAM, etc).

Ar fi un Mac Pro bun pentru software development ? Un Quad-Core Intel Xeon 2.66GHz/2GB/250GB pare a fi decent insa voi avea nevoie si de Windows pe el (merge si OSX insa unele chestii sunt Windows-specific la ce fac). Cat de bun e suportul pentru Win (2000 mai ales, XP si Vista optional) ?

Stiu ca e blasfemie insa nu m-ar deranja nici un PC. Ceva de genul asta: http://www.ultrapro.ro/AfiseazaProdus.jsp?cat_id=2297&pr_id=36938 (Quad Xeon 3G/2G/72GB) pare acceptabil si sensibil mai ieftin.

Deci, ce puteti recomanda pentru un desktop puternic folosit mai ales pentru software development/Java. Chestii CPU/RAM intensive.

Mersi.

[1]: Mac Mini G4/512MB, iBook G4/768MB, Dell 1.8Ghz/512MB, NoName Desktop 1.7Ghz/768M

Semnătură 

This signature is intentionally left blank.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Pe MacPro merge Windows. Merge aproape perfect, zboara, insa probleme mici mai sunt, unele in curs de rezolvare oficial de Apple altele rezolvabile prin “tweaks&tricks;”  poti citi aici: http://www.macintouch.com/readerreports/macpro/topic4363.html Deci impusti ambii iepuroi la pret de premianti insa!

Atentie la sistemul de la UltraPro: placa video este un ATI de 16Mb!!! S-ar putea sa te deranjeze asta. Pretul e bun, si sensibil mai ieftin e putin spus… e mult mai ieftin! Daca stai in Windows 80% din timp, go for it! Pe de alta parte, poate fii instalat pe acesta o versiune OSx86 (hacked) insa nu vei avea suport oficial pe partea de OSX.

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Computerul de la UltraPro este ofertat ca server, de aceea are placa aia video jenantă: evident, un server nu e făcut pentru jocuri.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Bine, probabil pana in Ianuarie o sa se cam rezolve toate problemele de Win/Mac Pro. Daca nu un Virtual PC/VmWare cred ca rezolva problema.

Intr-adevar, PC-ul de la UltraPro e server. Nu prea am vazut pe site-urile din Romania desktop-uri/workstation de vanzare cu Quad-uri sau ceva asemanator. Ma tot uit pe site-ul HP unde au un workstation “grafic” xw6200 decent (http://www.roportal.ro/shop/intel/Statie_Grafica_HP_xw6200.htm). Insa HP-ul nu vinde in Romania (mai ales Timisoara) decat prin intermediari. Cel putin eu nu am vazut un “HP store” nici macar in Bucuresti smile

Deocamdata inclin spre PC. De diferenta de bani mai fac un upgrade serios.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Cunoscind eu cu ce te ocupi la servici si acasa,
consider ca o configuratie PC, aleasa cu grija,
pe care sa-ti ruleze Windows dumnezeieste,
si OSX angelic, ti s-ar potrivi mai bine.
Si tehnic, si financiar.
Nu trebuie sa arunci banii pe Xeon dual-core.
Detalii pe PM.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06
fierarul - 26 Noiembrie 2006 05:02 PM

Buna,

Am sesizat in ultima vreme ca am prin casa multe mac-uri / PC-uri slabute[1] care incep sa mearga cam prea greu pentru gustul mei si pentru ce programare Java fac.
[...]

Deci, ce puteti recomanda pentru un desktop puternic folosit mai ales pentru software development/Java. Chestii CPU/RAM intensive.

Mersi.
[...]

Salve mosh,

Eu unul fac dezvoltare (din cand in cand - cand am timp de fapt) pe un MacBookPro - in Java. Sub NetBeans. Merge tzutz, inclusiv profilerul…

Personal, cred ca daca ceva merge incet pe un MBP, atunci e cazul e examinat de ce se intampla asa. Am gasit multe bucati de cod scrise cu picioarele, si care in urma unor re-aranjamente, au adus imbunatatiri semnificative ale vitezei de executie si a memoriei folosite.

Ce sa zic - depande de ce faci… daca stii ca ai chestii computationale intensive, sau citesti fisiere monstruoase - sigur - o sa ai nevoie de putere, dar altfel - poate codul scris nu e chiar…. optimal smile

Ino!~

PS: Nu ma injura - ca nu stiu ce mesteresti tu in Java. E doar o idee.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Si daca si IDE-ul se misca greu cu un Thunderbird deschis si 5 tab-uri in Firefox ce optimizez la codul meu ? NetBeans IDE ajunge pe la 200M dupa ceva utilizare. In restul pana la 512 abia incape restul.

Probabil ca exagerez putin si peste 1G de RAM ar ajuta insa n-as prea avea unde sa-l pun. Toate sistemele sunt cam limitate la slot-uri libere.

Acum referitor la optimizari ai tu ceva dreptata. Conteaza si aia. Insa si acolo sfatul meu initial e sa mai pui hardware. Daca merge, super. Daca nici atunci nu merge bine optimizezi wink You know: throw hardware at the problem !

Semnătură