Acum o saptamana am decis sa trec de la Vodafone la Cosmote pentru ca Vodafone trimite spam prin SMS (desi am sunat de 5-6 ori sa ii rog sa nu mai trimita, fiecare dintre consultanti spunandu-mi ca au oprit mesajele). Am ales optiunea Smartphone la cartela Cosmote, care are 1 GB trafic inclus. Pe langa faptul ca ei nu pot taia cartela in microSim sa poata fi pusa in iPhone (trebuie sa te descurci singur adica sa te duci la un service gms din cartier) sunt niste hoti extraordinari. Dupa 6-7 zile de folosire am verificat cat trafic consumasem si am ramas socat cand am vazut 600 MB. Iphone-ul imi arata 14 MB received, 4 MB sent (am Wifi acasa, Wifi la munca si Wifi la metrou).
Am sunat la ei si mi-au zis ca ar putea fi de la setarile de APN dar le-am zis ca ei sunt cei care-mi blocheaza schimbarea APN-ului, optiunea practic nefiind prezenta atunci cand cartela Cosmote este in telefon (cand pun cartela Vodafone apare). Mi-au spus ca-mi trimit setarile pe mail si eu le-am spus sa trimita dar n-am unde sa schimb setarile. Asa s-a terminat prima convorbire cu ei. Am inceput sa caut pe net despre aceasta problema si am aflat ca defapt Cosmote rotunjeste consumul la 1 MB chiar daca ai facut trafic de cativa KB. Rotunjirea asta totusi ar trebui sa aiba loc atunci cand o sesiune de net se termina, lucru care nu se intampla pe iPhone, pentru ca acea conexiune la net e persistenta.
Am facut teste si intradevar, fac trafic de 300 KB, astept 2-3 minute si sunt taxat 2-3 MB (in loc de 1 MB, nici aici nu inteleg ce se intampla). Am sunat iar la ei si mi-au confirmat acest lucru si le-am zis la revedere in urmatorul minut. Acum m-am intors la Vodafone.
Ati avut si voi o experienta asemanatoare? Mi-a scapat ceva?
incredibil,faza asta nu o mai auzisem…
cat de hoti si nesimtiti sunt cei de la cosmote,incredibil…
eu am abonament la Orange si sincer sunt fff multumit de ei.
si acoperirea si netul mi se pare net superioare fata de celelalte companii.
Mai exista varianta unui router WiFi-3G portabil + PREPAY cu TRAFIC NELIMITAT. Asa ceva exista la RDS si la Zapp, 20 lei/luna la RDS sau 70 lei/2 luni la Zapp, prepay cu trafic nelimitat !
Intrebarea e cand ai ziua de facturare? Daca ai facut abonamentul pe 01 ale lunii si prima factura este pe 16 ale lunii este normal sa nu ai toti megii in luna respectiva….din luna viitoare se regleaza! sper sa fie asta problema:)
Intrebarea e cand ai ziua de facturare? Daca ai facut abonamentul pe 01 ale lunii si prima factura este pe 16 ale lunii este normal sa nu ai toti megii in luna respectiva….din luna viitoare se regleaza! sper sa fie asta problema:)
oricum nu prea ai cum sa strici asa repede mega pe care ii ai mai ales ca tu alegi WI-FI cand este disponibil!
oricum nu prea ai cum sa strici asa repede mega pe care ii ai mai ales ca tu alegi WI-FI cand este disponibil!
de putut poate daca instaleaza jocuri sau face update-uri…