1 din 2
1
Experienta proasta cu Cosmote
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Salut.

Acum o saptamana am decis sa trec de la Vodafone la Cosmote pentru ca Vodafone trimite spam prin SMS (desi am sunat de 5-6 ori sa ii rog sa nu mai trimita, fiecare dintre consultanti spunandu-mi ca au oprit mesajele). Am ales optiunea Smartphone la cartela Cosmote, care are 1 GB trafic inclus. Pe langa faptul ca ei nu pot taia cartela in microSim sa poata fi pusa in iPhone (trebuie sa te descurci singur adica sa te duci la un service gms din cartier) sunt niste hoti extraordinari. Dupa 6-7 zile de folosire am verificat cat trafic consumasem si am ramas socat cand am vazut 600 MB. Iphone-ul imi arata 14 MB received, 4 MB sent (am Wifi acasa, Wifi la munca si Wifi la metrou).

Am sunat la ei si mi-au zis ca ar putea fi de la setarile de APN dar le-am zis ca ei sunt cei care-mi blocheaza schimbarea APN-ului, optiunea practic nefiind prezenta atunci cand cartela Cosmote este in telefon (cand pun cartela Vodafone apare). Mi-au spus ca-mi trimit setarile pe mail si eu le-am spus sa trimita dar n-am unde sa schimb setarile. Asa s-a terminat prima convorbire cu ei. Am inceput sa caut pe net despre aceasta problema si am aflat ca defapt Cosmote rotunjeste consumul la 1 MB chiar daca ai facut trafic de cativa KB. Rotunjirea asta totusi ar trebui sa aiba loc atunci cand o sesiune de net se termina, lucru care nu se intampla pe iPhone, pentru ca acea conexiune la net e persistenta.

Am facut teste si intradevar, fac trafic de 300 KB, astept 2-3 minute si sunt taxat 2-3 MB (in loc de 1 MB, nici aici nu inteleg ce se intampla). Am sunat iar la ei si mi-au confirmat acest lucru si le-am zis la revedere in urmatorul minut. Acum m-am intors la Vodafone.

Ati avut si voi o experienta asemanatoare? Mi-a scapat ceva?

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 22.07.11

Asta e tzara lu chioru !!! toti ne jumulesc .
Eu nu ma plang , am la Orange 6.5 gb cu 11 euro , dar fata de alte tzari e scump.
Nasol…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 04.01.10

@ALBDusty cel mai bun internet cu cea mai buna contorizare mi se pare la Orange momentan.
Ceea ce fac cei de la Cosmote este furt pe fata..

@rowex ai abonament de ai 6.5GB cu 11e? Nu-mi zice ca e si la prepay ceva de genu…ca vreau si eu :D

Semnătură 

Scriitor & poet.
Apple user first of all.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 22.07.11

nu e prepay , e abonament,cei drept e mai de de mult. nu mai gasesti acum la pretul acesta 6.5 gb.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Vitan
Macuser din: 30.09.11

Confirm faptul ca cei de la orange sunt cei mai seriosi…dar au si ei unele neajunsuri.

Semnătură 

->Macbook Pro 13’ early 2013
->iPhone 5 32gb Neverlocked
->iPad 4th gen 32 gb wifi+3g
->Airport Express Base Station 2nd Gen

Proud Apple user since 2007.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Orange au internet bun si optiuni bune dar (uneori) si ei sunt niste tigani.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.02.11

Eu sunt foarte multumit de cei de la cosmote smile Niciodata nu am avut probleme cu traficul, iar cu semnaul 3g stau foarte bine fata de restul

Semnătură 

Videographer
Imac 27 2011
MacBook Pro i7 2011
iPhone 4 neverlocked
iPhone 5 neverlocked
iPhone 6 neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 18.03.08

incredibil,faza asta nu o mai auzisem…
cat de hoti si nesimtiti sunt cei de la cosmote,incredibil…
eu am abonament la Orange si sincer sunt fff multumit de ei.
si acoperirea si netul mi se pare net superioare fata de celelalte companii.

Semnătură 

iPhone XS Max 64GB Black
Watch 4
MacBook 13 Retina Early 2015
iPad Air 3

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.02.11

tocmia nu sunt hoti, ceilalti sunt hoti cosmote iti da telefonul neverlocked smile

Semnătură 

Videographer
Imac 27 2011
MacBook Pro i7 2011
iPhone 4 neverlocked
iPhone 5 neverlocked
iPhone 6 neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Diferenta intre Orange si Cosmo, e unitatea de taxare. La orange taxeaza cu 1 Kb, la cosmo cu 1 MB, chiar daca ai facut trafic de doar 5 kb.

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 06.05.09

Mai exista varianta unui router WiFi-3G portabil + PREPAY cu TRAFIC NELIMITAT. Asa ceva exista la RDS si la Zapp, 20 lei/luna la RDS sau 70 lei/2 luni la Zapp, prepay cu trafic nelimitat !

Semnătură 

0720 940 946

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Bine că ne-ai zis - voiam să trec cu toate telefoanele din familie (6 numere) la Cosmote ... acum mă mai gândesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08

cosmote-ul are costuri ascunse mai ales daca esti pe abonament, sfatul meu este sa te ti de vodafone sau orange

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 11.09.11

Intrebarea e cand ai ziua de facturare? Daca ai facut abonamentul pe 01 ale lunii si prima factura este pe 16 ale lunii este normal sa nu ai toti megii in luna respectiva….din luna viitoare se regleaza! sper sa fie asta problema:)

Semnătură 

iPhone X, MacBook PRO 13-2017, Watch Seria3, AirPods.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 11.11.08
smartco - 06 Decembrie 2011 09:03 PM

Intrebarea e cand ai ziua de facturare? Daca ai facut abonamentul pe 01 ale lunii si prima factura este pe 16 ale lunii este normal sa nu ai toti megii in luna respectiva….din luna viitoare se regleaza! sper sa fie asta problema:)

oricum nu prea ai cum sa strici asa repede mega pe care ii ai mai ales ca tu alegi WI-FI cand este disponibil!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 11.09.11
VamvY - 06 Decembrie 2011 09:04 PM
smartco - 06 Decembrie 2011 09:03 PM

oricum nu prea ai cum sa strici asa repede mega pe care ii ai mai ales ca tu alegi WI-FI cand este disponibil!

de putut poate daca instaleaza jocuri sau face update-uri…

Semnătură 

iPhone X, MacBook PRO 13-2017, Watch Seria3, AirPods.

1 din 2
1