1 din 2
1
Error: secure connection failed
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am intampinat recent acest mesaj de eroare. Am tot cautat pe Google raspunsuri. E plin Google de ele. Acum, asa vrea daca poate cineva sa imi explice ca pentru “nepriceputeni” ca mine mai exact ce inseamna.

Si pentru inceput sa va explic unde si cum a aparut problema.

Inainte de toate, e vorba de un G4 cu OS X 10.4.11.

Lucrez pentru un site (oDesk). Acestia au o aplicatie (oDesk Team Room) care gestioneaza proiectele care le am si inregistreaza intervalul orar in care am lucrat la un anumit proiect. De azi dimineata nu mai merge. De cate ori incerc sa ma conectez la server obtin acest mesaj. Am trimis si un email celor de la oDesk prin care le-am expus situatia si ei cauta, in continuare, o solutie la problema.

Dar m-am gandit sa va scriu si voua pentru ca e clar o problema de la sistemul meu. Am incercat si sa dezinstalez aplicatia, am sters din Preferences tot ce era legat de ea si am reinstalat-o din nou. Am primit aceeasi eroare. Deci, e clar ceva de la sistemul meu. Dar ce?

Nu am facut modificari la sistem, nu am avut updateuri recente, in fapt nu am mai avut vreun update de foarte mult timp. Nu sunt conectat la net prin proxy - sau eu nu am ideee de asa ceva. Am internet de la RDS. Mai am si un notebook cu Windows Vista si pe acel comp, aplicatia lor functioneaza fara probleme. Deci, nu cred ca e de la RDS.

Singura chestie care am facut-o a fost sa dau un applejack_AUTO la inceeputul saptamanii. Dar de atunci am mai lucrat pe MAC si am folosit aplicatia lor. Deci, nu e nici de la asta. Cred.

La un moment dat inginerii de la oDesk mi-au dat un link care sa-l incerc in Safari: https://team.odesk.com/client/receiver. Ar fi trebuit sa imi dea mesajul: “status=S_INVALID errmsg=‘User’ is not specified cache_size=120”. Pe Mozilla imi da acest mesaj de eroare, sau de ce o fi el. Dar pe Safari imi apare ....... Safari can’t open the page “https://team.odesk.com/client/receiver” because Safari can’t establish a secure connection to the server “team.odesk.com”.

De aici am ajuns si pe Google sa caut o solutie, care dupa cum spuneam, pare ca ar fi, dar ma depaseste dpdv tehnic.

Va rog frumos sa ma ajutati. Daca aveti vreo idee.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai încercat de pe un user nou?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

Am incercat sa creez un user nou si cand am incercat sa ma conectez pe odesk, folosind Safari am primit acelasi mesaj de eroare. Intre timp am dezactivat si FireWall-ul. Acelasi rezultat. Am incercat sa intru pe oDesk folosind Safari si de pe Admin, acelasi mesaj de eroare.

Nimic care sa ma ajute.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Safari este actualizat la zi ?
Sună a certificat SSL de Certificate Authority expirat

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu am mai facut vreun update de aproape un an. Ultima oara cand am facut un update, chiar la Safari, dupa download si incercarea de a se instala, a descoperit ca am OS X 10.4.11 si ca nu merge. Ca are nevoie de OS mai nou. Interesant este cum de a mers si apoi a crapat pur si simplu. Si mai mult ce legatura ar avea acel software cu Safari. De ce pe Mozilla pot sa intru la ei pe site fara probleme, iar pe Safari nu?

O reinstalare de OS m-ar ajuta?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Dă un Software Update.

Data & Ora l-ai pus sa le seteze automat ? Ești în Timezone-le care trebuie (Bucharest) ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Software update: none. Cica sistemul meu este up to date.

Date and time zone: Data este setata sa se actualizeze automat (Apple Europe).
Time zone EET: Bucharest - Romania

La Keychan, nu am nici un certificat. Nimic. Nici nu cred ca as fi avut vreodata.

Nu am verificat, asa ca nu as fi chiar 100% sigur de ce spun.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Încarcă “Root Certificates” de aici:
https://www.digicert.com/digicert-root-certificates.htm

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK.

Dupa ce am cautat de curiozitate in KeyChain Access sa vad de ce nu am niciun certificat, am intrat in Preferences si am sdescoperit ca la mine totul era OFF, adica:

GENERAL: totul era debifat. Le-am bifat acum.
FIRST AID: Toate erau si au ramas bifate. Nu stiu ce rol au toate optiunile, dar ma rog.
CERTIFICATES: A. OCSP: Off; B: CRL: Off. Acum sunt toate ON si am selectat optiunea: Require If Cert Indicates. Nu stiu daca e OK. S-a activat si Priority, unde am selectat Require Both.

Daca pana acum nu le aveam, acum sa le ia pe toate. Cred ca trebuie sa invat sa folosesc si FileVault-ul.

Acum, ca sa revin la linkul trimis de @nvmarian (ii multumesc pe aceasta cale, si nu numai lui) am incercat sa le descarc, dar se pare ca deja le am, caci imi apare mesajul: This certificate is already installed as a certificate authority.

Acest emsaj il primesc la toate cele trei downloaduri din Root certificates.

Bun. Acum. Tot nu functioneaza. O sa ii dau si un restart la MAC, caci poate o fi nevoie.

Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salutare,

O ultima intrebare. Credeti ca o reinstalare a sistemului ar rezolva problema. Adica, poate fi din cauza sistemului meu?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
arahnedea - 07 Decembrie 2011 10:39 PM

Acum, ca sa revin la linkul trimis de @nvmarian (ii multumesc pe aceasta cale, si nu numai lui) am incercat sa le descarc, dar se pare ca deja le am, caci imi apare mesajul: This certificate is already installed as a certificate authority.

Le descarci cu Safari sau cu Firefox?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ahhh. Am incercat sa le descarc cu Mozilla. Le-am dat jos cu Safari. Ce fac mai departe?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK. Le-am dat instalare, dublu click pe fiecare, s-a deschis KeyChain si mi-a spus ca cretificate deja exissta. Le-am sters pe cele ce erau deja instalate ssi am reinstalat cele noi, in X509Anchors.

Acelasi rezultat si in aplicatie si in Safari.

:(

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
arahnedea - 07 Decembrie 2011 10:39 PM

Cred ca trebuie sa invat sa folosesc si FileVault-ul.

NU umbla la FileVault smile Fa-ti un bine smile

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

OK. Dupa o zi de munca si cautari disperate dupa o solutie a venit si raspunsul oficial al celor de la oDesk: Sa imi fac upgrade la OS X 10.6.

Asa ca am urmatoarele intrebari:

1. Pot pune pe G4 733MHz, 1.5 Gb Ram un OS mai nou? Daca da, care?
2. In cazul in care nu pot folosi acest MAC cu un alt sistem de operare, ce MAC as putea folosi pentru un OS X 10.6? Ideea este sa fie mai accesibil la pret.
3. Daca sunt persoane care au cumparat de pe ebay calculatoare si care sunt modalitatile de plata/achizitie mai sigure. Nu as vrea sa ma trezesc ca imi cumpar o cutie cu nisip pe post de MAC.

Multumesc foarte mult pentru ajutor lui: nvmarian si psergiu.

Cu respect,
Sebastian

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
arahnedea - 07 Decembrie 2011 11:32 PM

Credeti ca o reinstalare a sistemului ar rezolva problema. Adica, poate fi din cauza sistemului meu?

Am scos de la naftalină 10.4.11 și face exact ca la tine.
Certificatele sunt ok dar Safari 4.1.3 nu se înțelege cu oDesk.
Cred că trebuie să treci la 10.5.

Semnătură 

1 din 2
1