Cum e mai bine? Persoana fizica sau PFA?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.05.07

Salut,

Vreau sa ma inregistrez ca developer pentru Mac si am nevoie de sfatul vostru.
Este mai bine ca persoana fizica sau ca PFA (am si asa ceva)

Care sunt avantajele si dezavantajele la fiecare?

Mersi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: tulcea
Macuser din: 24.09.09

intrebarea e : care e diferenta dintre salariu si catigurile din incasari ca pfa!
ca salariat ti se impoziteaza banii inainte de a-i vedea, ca pfa o sa platesti un impozit de 16% din venit da odata la trimestru sau pe an. ca salariat o sa te rogi pentru mariri ca pfa faci un contract de prestari servicii in care poti specifica ca sa fii platit in euro la cursul bnr si multe alte conditii care nu le poti pune sa slariat. pe de alta parte trebuie sa fii constient ca o parte din castiguri trebuie sa le indrepti spre asigurari de sanatate…etc. da macar poti alege sa le platesti.

Semnătură 

mac mini cu I mare
mac bookpro 15”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.pfa.ro/articole/pfa+sau+srl+?/pfa+sau+srl+?+ce+alegem+?

(eu am ales srl)
wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.05.07

Ok. Dar din punct de vedere al inregistrarii la Apple cum este?
Este mai complicat sa te inregistrezi ca PFA sau ca persoana fizica?
Care este mai usor de gestionat dpdv al relatiei cu Apple?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Cont de persoana fizica are toata lumea, nu e nicio chestie. Ai putea sa incerci sa-ti inregistrezi compania (nu stiu unde, nu mai tin minte ce pasi sunt la inregistrare) sa vezi ce iese. De gestionat probabil sunt la fel, iti pui datele bancare, accepti conditiile de fiecare data cand le modifica, primesti rapoarte lunare…., primesti banii dupa ce trec prin taxa din sua, si de aici probabil trebuie sa-i declari tu la noi. Cred ca e o dilema mare pentru multi ultimul pas raspberry Mie mi s-a spus recent de cineva care practica dreptul ca daca nu primesti peste 15000 pe tranzactie nu trebuie declarati, ca persoana fizica desigur.

Semnătură 

Mcintoshing…