FCP workstation G5
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Salutare congregatie,

Ma bate gandul sa cumpar un PowerMac G5 dual 2.3 (early 2005, varianta cu PCIx: http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g5/stats/powermac_g5_2.3_dp.html)

Are 8 GB RAM, placa video stock (meh) si e la pret bunicel. A nevoie de el la o singura chestie: editare video cu FCP Studio 2 (FCP 6), am gasit pe ebay full box la pret cumva Ok (in jur de $200) si am un prieten care vine din SUA de craciun, asa ca se potriveste bine treaba. As putea sa-l rog sa aduca si o placa video, daca gasesc ceva interesant.

Intrebarile mele sunt:
1. Exista vreo sansa sa construiesc o statie de editare video care sa bata MBP-ul din semnatura cu FCPX?
2. Daca da, ce placa grafica AGP 8x as putea pune pe el in vederea atingerii obiectivului anterior (cu aia stock nici o sansa, o spulbera 8600 GT-ul de pe MBP)

Rugamintile mele sunt:
a. Vreau raspunsuri de la oameni care au lucrat si lucreaza in editare video. Comparatii de benchmark-uri si frecvente de bus-uri stiu si eu sa fac si sunt complet irelevante. Comparam mere cu pere.
b. Intrebarea centrala este daca un editor video ar putea lucra mai bine si mai repede pe scula asta (evident, on steroids, nu cum e acum) lucrand in FCP6 sub Leopard fata de MBP-ul meu cu FCPX sub Lion.

Dupa ce clarificam punctele astea (adicatelea effectiveness) discutam si despre cat costa si daca se merita (efficiency). Oki?

Multumesc mult!

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)