Au ajuns si la mine pe strada cei de la RDS cu fibrele lor optice, ... mi-au schimbat modemul cu unul Huawei si acum m-am blocat!
Nu imi merge netul si nici nu stiu cum sa il configurez! Mentionez ca dupa acest modem am si un router wireless Linksys!
Ajutati-ma cu ceva sfaturi! De unde sa incep conficgurarea si ... etc.
Din cite stiu daca ai fibra nu mai ai router, din acest moment conexiunea se face direct prin cablu de retea.
Referitor la configurare, daca ai fibra atunci ai primit un user si o parola de la RDS, cu aceste date poti configura cu ajutorul routerului conexiunea la internet.
incearca in browser urmatoarea adresa 192.168.1.1, dupa ce ai introdus user si parola ( daca iti cere sistemul aceste date ) poti configura conexiunea la internet, tip conexiune etc. ( la fibra se foloseste conexiune PPPoE )
Din cite stiu daca ai fibra nu mai ai router, din acest moment conexiunea se face direct prin cablu de retea.
Referitor la configurare, daca ai fibra atunci ai primit un user si o parola de la RDS, cu aceste date poti configura cu ajutorul routerului conexiunea la internet.
incearca in browser urmatoarea adresa 192.168.1.1, dupa ce ai introdus user si parola ( daca iti cere sistemul aceste date ) poti configura conexiunea la internet, tip conexiune etc. ( la fibra se foloseste conexiune PPPoE )
la mine a functionat
P.S. Daca totusi conexiunea la internet se face prin modem atunci poate trebuie sa modifici configuratia actuala din router !
@gabriel:
Lasa prima data routerul deoparte, incearca sa conectezi prin cablul Ethernet calculatorul direct la Huawei. Articolul recomandat de altero e inca valabil.
Pui account name-ul si parola date de ei (RDS), important este sa lasi “Service Name” liber, altfel apar probleme, s-au blocat mai multi la asta.
Dupa aceea, daca totul e ok si ai reusit sa te conectezi pe direct, reiei procedura si prin router. La mine la Airport Extreme a mers din prima, sper sa fie la fel si cu routerul tau.
multumesc mult tuturor.
mi-am dat seama cand am gasit hartia cu user si parola.
minunatii care au montat nu mi-au spus nimic de schimbarea asta. dupa aceea a fost usor.
Salut,
nu am sa mai deschid inca o discutie noua avand o intrebare foarte asemanatoare cu a lui Gabriel.
Am in casa “de curand” un modem Huawei si un router D-Link (N) DIR-615 B2 Rev.2.27 (updatarea F/W facuta de mine de la 2.25), un desktop si doua laptop-uri. Internet am la toate. Problema este ca, cu primul laptop un eMaschine am semnal chiar si in cel mai indepartat coltisor in casa(chiar si low) iar cu mac-ul pro “15 (OS X Lion) nu am semnal atat de departe (doar in camera cu routerul sau in camerele imediat urmatoare).
Ma intreb daca pot face ceva in privinta asta. Ma gandesc la ceva setari in Mac, sau noi upgraderi la router(desii nu mai gasesc nimic).
Vezi daca ai optiune pt setat puterea semnalului. Daca nu, ia-ti un router mai bun (si cu mai multe antene) sau inca unul mai ieftin pe care sa-l pui sa acopere restul casei. Routerele pot fi configurate sa para ca sunt aceeasi retea, dar cred ca ai nevoie sa le legi cu cablu (cu accentul pus pe aceeasi retea, nu sa faci inca o retea pt celelalte camere).
mulumesc de raspunsuri.
Imi surade ideea lui Zup, cu un al doilea router, dar tare imi e teama ca o sa scartie. Asa ca cel mai probabil un router cu mai multe antene. sper sa fie si mai puternic.
Ia de undeva unde poti returna produsele, in caz ca nu functioneaza treaba :D Conteaza si cum sunt facuti peretii casei, sa nu stai intr-o mica cusca Faraday