În legătură cu ce scria Cattus aici:
[quote author=“Cattus Thraex”]Dat fiind că, de ani buni, sînt în legătură cu Apple Greece (persoana de contact e o grecoaică, pe care n-am văzut-o, dar care știe un pic română, ca mulți greci), istoria hellenizării MAC OS X e veche. În Grecia, ca și în România, Apple ocupă un segment mic de piață; grecii, spre netă deosebire de români, sînt naționaliști, iar ăia puțini macuser GR sînt, evident, la fel de naționaliști ca și restul grecilor. Acolo mai era și o problemă de drepturile de distribuție, astfel că Apple oferea (oferă?) oficial distribuție MAC OS X Greek numai pt teritoriul Greciei și al Ciprului (nu am priceput de ce, chestie de legislație, acorduri între Apple și dealer-ul local, care ar putea fi același ca la noi).
Faptul că grecii au făcut pasul ăsta nu e de mirare, este chiar de mirare că l-au făcut așa tîrziu.
Apple Greece de fapt e ca şi la noi, un Apple IMC, adică o companie privată din ţara respectivă care reprezintă interesele firmei Apple. Nu este o reprezentanţă Apple în toată regula. Apoi, din câte am înţeles, localizarea în limba greacă este oferită contra cost de către acest Apple IMC Grecia, cost care se adaugă la preţul sistemului de operare.