Grecii vor reprezentanţă Apple!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Un grup de greci cer insistent ca Apple să deschidă o filială oficială în ţara lor:
http://www.wewantapplegreece.com/
Mai mult, s-au apucat serios de treabă şi au tradus Mac OS X în limba greacă, au localizat nişte fonturi şi oferă aceste lucruri gratuit:
http://www.hello-macos.org/

Ce ziceţi de asta?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Hop si noi smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sorry, n-am vazut postul asta si am postat si eu la .Ro

Cool grecii astia !

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

I can simpathize. Pana acum 3 luni nu avem Apple Store in Nebraska. Acum s-a deschis unul in Omaha in sfarsit. Din pacate e la vreo 45 minute/85km de drum.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Uite ca asta e o tema pentru joi! Singura noastra problema ar fi reprezentativitatea si seriozitatea. (adica daca ne crede cineva ca si sintem capabili de un astfel de proiect!) BTW, voi deschide o rubrica de mac in Catavencu.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
iaru - 29 Noiembrie 2006 05:55 AM

voi deschide o rubrica de mac in Catavencu.

Asta-i o veste buna !

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ne abonăm la Cațavencu - singura revistă de mac din românia.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 29 Noiembrie 2006 05:55 AM

Uite ca asta e o tema pentru joi! Singura noastra problema ar fi reprezentativitatea si seriozitatea. (adica daca ne crede cineva ca si sintem capabili de un astfel de proiect!) BTW, voi deschide o rubrica de mac in Catavencu.

Yeah, I have been waiting for this for years…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În legătură cu ce scria Cattus aici:

[quote author=“Cattus Thraex”]Dat fiind că, de ani buni, sînt în legătură cu Apple Greece (persoana de contact e o grecoaică, pe care n-am văzut-o, dar care știe un pic română, ca mulți greci), istoria hellenizării MAC OS X e veche. În Grecia, ca și în România, Apple ocupă un segment mic de piață; grecii, spre netă deosebire de români, sînt naționaliști, iar ăia puțini macuser GR sînt, evident, la fel de naționaliști ca și restul grecilor. Acolo mai era și o problemă de drepturile de distribuție, astfel că Apple oferea (oferă?) oficial distribuție MAC OS X Greek numai pt teritoriul Greciei și al Ciprului (nu am priceput de ce, chestie de legislație, acorduri între Apple și dealer-ul local, care ar putea fi același ca la noi).
Faptul că grecii au făcut pasul ăsta nu e de mirare, este chiar de mirare că l-au făcut așa tîrziu.

Apple Greece de fapt e ca şi la noi, un Apple IMC, adică o companie privată din ţara respectivă care reprezintă interesele firmei Apple. Nu este o reprezentanţă Apple în toată regula. Apoi, din câte am înţeles, localizarea în limba greacă este oferită contra cost de către acest Apple IMC Grecia, cost care se adaugă la preţul sistemului de operare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 28 Noiembrie 2006 10:54 PM

Un grup de greci cer insistent ca Apple să deschidă o filială oficială în ţara lor:
http://www.wewantapplegreece.com/
Mai mult, s-au apucat serios de treabă şi au tradus Mac OS X în limba greacă, au localizat nişte fonturi şi oferă aceste lucruri gratuit:
http://www.hello-macos.org/

Ce ziceţi de asta?

Frumos, am semnat și eu, din simpatie pentru greci, pentru Grecia și pentru inițiativă.
E o temă pentru mîine și, mai ales, pt o decizie la aniversarea de la final de ianuarie. Pînă atunci, ceva similar putem compune și noi. Dacă în textul ăla înlocuim Grecia cu România e la fel!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…