2 din 4
2
Vista fura de la MAC
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

windows tot windows ramane la fel cum lupul isi schimba blana dar naravaul…. cred ca nu isi are rostul sa mai vb despre cele doua sisteme de operare. chiar nu se pot compara. la fel cum nu se poate compara un mar cu o aluna. eu sunt bucuros ca am scapat de win si nici nu doresc sa revin. pentru mine ar fi o regresie (subliniez sunt pareri personalale, altcineva poate sa aiba linistit alte pareri, eu nu sunt curios sa le aflu, la fel cum aceea persoana nu este curios sa afle parearea mea).ideea de time machine mi-a placut mult, posibil sa apar si in windows. in rest vom vedea. dar nu am ce reprosa unui sistem de operare care ruleaza pe un imac g3 la 266 mhz cu 256 mb ram si 4 mb video!

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

Apropos de time machine…in Xp exista System restore…care merge foarte bine daca e configurat bine! TM este incredibil de util….leopard o sa aiba foarte mult de castigat cu aceasta aplicatie! Personal abia astept sa-l testez…dar nu stiu ce resurse de HDD cere! Vom vedea…

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Nick - 29 Noiembrie 2006 12:50 PM

Exists…lucreaza pe un OS9 si acolo o sa vezi ceea ce inseamna viteza si stabilitatea macOS! Acelea au fost adevarate SO de la apple…OSX nu este deloc stabil! Imi plac foarte mult topicurile cind se plinge cite cineva ca i-a crapat OSX…
Nu stiu care este experienta ta dar cred ca lucrezi intens cu macOS!

Nick e fan Windows, nu-l luaţi în seamă raspberry
Dacă tu zici că Mac OS Classic era mai stabil decât Mac OS X… sau “Mac OS X nu este deloc stabil”... înseamnă că fie ai avut tu de-a face doar cu praştii de computere, fie n-ai lucrat niciodată la modul serios în Mac OS Classic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
Nick - 29 Noiembrie 2006 01:05 PM

Apropos de time machine…in Xp exista System restore…care merge foarte bine daca e configurat bine! TM este incredibil de util….leopard o sa aiba foarte mult de castigat cu aceasta aplicatie! Personal abia astept sa-l testez…dar nu stiu ce resurse de HDD cere! Vom vedea…

sa fim seriosi cu system restore din xp. nici odata nu a functionat asa cum trebe. oricum nu face arhivare decat la fisierele sistem. mail, foto, etc, nu. am incercat sa readuc de multe ori sistemul pe picioare cu ajutorul lui dar jale a fost. au fost cazuri cand system restore a crapat in timp ce incera o restaurare sau alte lucruri dragutze. si eu astept sa vad cat spatiu ii va trebui sa faca acele archiva. dupa cum am inteles face archivare doar in cazul in care fisierul “x” isi schimba caracteristica. teroretic ar fi in felul urmator: spatiu ocupat de os + programe + fisiere personale x 4 este spatiul necesar pentru archiva.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Oameni buni: Scotty din Star Trek avea dreptate: “The Right Tool for The Right Job”
OSX-ul e bun dar nu e un panaceu universal. Unii gasesc utilitate si ul OS9, altii gasesc utilitate chiar pentru Windows.

Nu va luati de scula celuilalt si nu uitati ca scula voastra preferata nu poate desface orice tip de surub. smile

Si dupa cum ziceam IRIX e cel mai tare sistem de operare ... toate celalalte sunt niste imitatii ieftine ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

Ce cauti pe forumul asta baiete ? ...
Cred ca este cazul sa investesti in MAC ...

idem Tudor

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 12.10.05

N-are rost! sinteti mult prea “fanatici” ca sa acceptati ca alt OS poate fi mai bun ca OSX la capitolul look! Nu sint deloc fan Windows…dar din pacate e singurul care rezolva problemele pe care din pacate OSX nu le poate rezolva! Si aici sint multe - mai ales in compania la care lucrez! OSX rulz…sint de acord cu asta si sint fan OSX….am facut doar o afirmatie legata de Vista pe care o voi sustine pentru ca este parerea mea!

Apropos de OS < x ... pe 8 nu am patit niciodata sa-mi crape Photoshop-ul….in OSx o mai patesc…si soft-ul e cu licenta! Poate ca e G5 si nu intel…sau poate ca e 10.3 si nu 10.4, poate e photoshop. Cine stie! Inainte OS8 se deschidea mai repede ca OSX pe G5 si se stingea mult mai repede! OS 7 l-am rulat pe performa…care era o catastrofa de calculator….ma enerva la maxim! In rest…a fost prima si ultima oara cind am vazut macOS in RO. Poate sint eu nostalgic…

In concluzie…sint fan OSX care sint nevoit sa lucrez si cu Win (mult mai mult decit cu OSX)! Dar asta este….aceste 2 sisteme de operare vor fi tot timpul in discutie cu + si - fiecare dintre ele! Asta e viata - nimic nu e perfect!

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
Nick - 29 Noiembrie 2006 01:38 PM

N-are rost! Sinteti mult prea “fanatici” ca sa acceptati ca alt OS poate fi mai bun ca OSX la capitolul look!

Nu cred că e careva atât de fanatic să creadă că nu poate exista look mai fain decât la OS X. Sigur se poate.
Chestia e că Vista nu e acel sistem. Şi ar fi naiv să credem că designerii de la Apple s-au culcat pe-o ureche — ce zici de CoreAnimation?

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

@Nick si @psergiu, sunt de acord cu voi până la un punct.
Mac (OS X) e un instrument. Perfectibil, nu perfect. [Poate că IRIX e chiar mai “bun”. Poate că Windows e populat de mai multe programe.] Dar ceea ce îl face diferit de toate celelalte e faptul ca nu e doar atât, iar dimensiunea pe care se pare că o treceți cu vederea nu poate să o deschidă nimeni nici pentru cel mai bun prieten, trebuie s-o trăiești. E o altă dimensiune, există. Dacă m-aș apuca să explic de unde vine, ce o compune, n-aș mai trăi în ea. E ca și cum ai încerca să analizezi o poezie, să o desfaci ca să vezi din ce e făcută. Spuneti-mi cum vreți, dar nu aveți cum să-mi luați convingerea și bucuria asta.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

“Măreţul look” Vista se plăteşte:

System Requirements:
.......................
- Support for DirectX 9 graphics with a WDDM driver, 128 MB of graphics memory (minimum), Pixel Shader 2.0 and 32 bits per pixel.

PowerMac-ul meu are 64 MB de VRAM şi efectele vizuale din Tiger n-au nici o problemă cu asta, merg de minune. iBook-ul are 32 MB VRAM şi la fel, toate efectele merg perfect. PC-ul meu care are 64 MB VRAM nu poate să ducă Aero. Nu-i aşa că Microsoft face lucruri grozave?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

in Xp exista System restore…care merge foarte bine daca e configurat bine!

System Restore mergea perfect la mine cand il testam: eram tare bucuros.
Cand am avut chiar nevoie de el: canci. De fiecare data cand am avut nevoie de restaurare nu a mers. (Era tot cu licenta…)

Cate injuraturi a luat Windowsul de la mine, cred ca mai sughita si acum !

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
Tudor - 29 Noiembrie 2006 03:13 PM

“Măreţul look” Vista se plăteşte:

System Requirements:
.......................
- Support for DirectX 9 graphics with a WDDM driver, 128 MB of graphics memory (minimum), Pixel Shader 2.0 and 32 bits per pixel.

PowerMac-ul meu are 64 MB de VRAM şi efectele vizuale din Tiger n-au nici o problemă cu asta, merg de minune. iBook-ul are 32 MB VRAM şi la fel, toate efectele merg perfect. PC-ul meu care are 64 MB VRAM nu poate să ducă Aero. Nu-i aşa că Microsoft face lucruri grozave?

++ ca si PowerMac-ul tau si iBook-ul o sa mearga perfect cu Leopard-ul(banuiesc ca ai cate un G4 pe fiecare)...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

Sa nu uitam virusii, da?
Explicati parintilor sau bunicilor vostrii cum trebuie sa se pazeasca ei de virusi si troieni! Atentie! Nici nu trebuie sa lase toate update-urile de windows sa se instaleze singure! Trebuie sa le aleaga cu mare bagare de seama! Eventual sa se documenteze bine inainte de o asemenea operatiune! And so on…... LOL

Parca spunea cineva ca “daca ar fi sa-i cumpere mamei sale un calculator, acela sigur ar fi un Macintosh”. Maaare dreptate a avut!

Tatal meu invata ABC-ul computerelor pe un Mac. Doamne ce binecuvantare!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

La mine a mers System Restore din XP perfect! Numai pentru problemele induse de sitemul de operare, fireste. Instalam un driver, sistemul o lua razna, System Restore isi facea datoria cu brio.
Un user stergea un folder din sistem sau cu documente, System Restore se uita dulce la mine, dadea din gene si zicea PAS! XP-ul imi zicea sunt prost dar pot reveni la starea de prost fara cap spart.

Acum prefer un sistem de operare destept care sa nu-mi faca el probleme! Prostiile mele imi sunt de ajuns! Crash la OS X, rar de tot, mai mult de curiozitate.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Asta e un topic de masat orgoliile, sau?

2 din 4
2