3 din 4
3
Vista fura de la MAC
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de clasat, poate… grin

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Orgolii? Poate.
Pentru ca, asa cum a zis intr-un fel voll, noua chiar ne place Mac-ul. Nu e doar un sistem in care ne facem treaba, cum e Windows-ul (in care ne facem treaba… mare. Sorry, n-am putut sa ma abtin). Pentru unii e doar cu ce s-au obisnuit, si nu au gasit nici un argument sa treaca in alta tabara. Pentru altii e si o revolta fata de uniformitate si produtie de masa, elitism poate. Altora le place felul in care e organizat, solutiile tehnice, maruntaiele UNIX. Oricum, fie ca e doar placere, fie ca e pasiune, avem sentimente fata de ce inseamna Apple (fara iluzii ca ar fi cavaleri pe cai albi…).
Asta am mai intalnit la Linuxisti, dar acolo mi se pare prea multa tehnicitate, fara atentie la aspect.
La Windowsisti am intalnit multe cunostinte, stiu sa isi bage mana pana la umar in Regstry, mor dupa un frame in plus in nu stiu ce teste, dar parca habar n-au ca lumea e mai mare dacat ce vad ei.
Majoritatea dintre noi am trecut si prin Windows si prin Linux. Unii au la activ si IRIX, PegasOS…

Cat despre faptul ca Vista “fura”, sau mai bine zis se inspira: bine-inteles ca da. Ar fi si pacat sa n-o faca. Toti o fac. Ce deranjeaza e modul cum o fac: de cele mai multe ori fura propriu-zis, sau daca nu, au solutii total ne-elegante (throw hardware at the problem, cum bine zicea cineva pe aici).

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
altero - 29 Noiembrie 2006 06:27 PM

Orgolii? Poate.
Pentru altii e si o revolta fata de uniformitate si produtie de masa, elitism poate. Altora le place felul in care e organizat, solutiile tehnice, maruntaiele UNIX.

Asa e…in plus la mine e vorba si de o revolta impotriva unui sitem de operare la care: 1. crapa explorer-ul din cauza ca dep-ul nu permite afisarea informatiilor despre un film codat avi(mi s-a intamplat astazi la serviciu cand m-a chemat o doamna care avea un film pe care vroia sa-l ruleze si nu stia de ce ii aparea “casuta aia cu Don’t send”), 2. trebuie sa dai restart cand iti schimbi domeniul sau workgroup-ul, cand schimbi numele calculatorului, cand trebuie sa schimbi driverul placii video s.a.m.d.

MacOS-ul e…altceva…de exemplu: mi-a vazut TOATE cele 25 de imprimante de retea de la serviciu fara sa ceara un CD de instalare, mi-a vazut toate cele 3 domenii de lucru si m-am putut autentifica in fiecare fara sa dau restart la sistem s.a.m.d.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

25 de imprimante de retea…. cred ca se cauta printurile in disperare grin

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
dacuBurebista - 29 Noiembrie 2006 07:17 PM

25 de imprimante de retea…. cred ca se cauta printurile in disperare grin

nu se cauta in disperare ca-s impartite pe birouri si fiecare om stie unde trebuie sa se uite dupa foile sale

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Nu-i vorba de orgolii, Fishbone. Ar trebui să fie vorba de împărtășirea bucuriei, dar uite că noi ne irosim în neînțelegeri și în certuri. Apple products come from the longing for simplicity and beauty. Seal spune “you can see the thought, the time and the love that’s gone into it (the iPod)”... E ca atunci când descoperi pentru prima dată o stereogramă (http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm), te uiți, bănuiești că ar trebui să vezi ceva ‘acolo’, te uiți, nu vezi nimic, doar o confuzie de pete de culoare… și deodată VEZI… vezi imaginea aceea în profunzime, vezi ceva acolo unde fizic nu e nimic. Unii n-au răbdare să lase mecanismele fiziologice cerebrale să pregătească imaginea mentală și renunță înainte de a vedea ceva, apoi spun că nu e nimic ‘acolo’. Partea tristă e că Windows copiază (defectuos) pattern-ul acela 2D de culori, fără să vadă măcar imaginea din profunzime, fără să poată să ofere imaginea 3D, vinde reproducerea drept original la prețul pe care ar trebui să-l plătească utilizatorului drept daune—ce glumă proastă!

Altero, știi ce-am descoperit folosind Mac-ul? Că nu-l simt. Nu mă apasă. Pot să investesc în direcții nebănuite până acum câteva luni…

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Aveam de gand sa scriu vreo juma’ de pagina dar renuntz.
altero

noua chiar ne place Mac-ul

Si mie. Si mie-mi place Mac-ul pe bune, nu ma fortez doar ca sa fiu trendy smile
Inainte de toate mentionez ca nu folosesc Vista din nenumarate motive, raman pe XP pentru ca XP e XP si-si face treaba.
Astfel spus, judecand dupa vorbele la multi de aici trag concluzia ca avem de-aface cu Windows disgruntled users at their best. Adica vad clar de ce-ati sarit dintr-o barca in alta. V-ati gandit insa vreodata ca sunteti minoritari? Zic cei care au avut probleme cu System Restore. System Restore works. De asemenea XP are si facilitati de back-up complet, spre deosebire de SR care nu face asta. N-am folosit Time Machine[?] deci nu ma aventurez la comparatii. Spun insa atat. Daca Microsoft ofera o solutie “all-inclusive” sau “all-in-one”, imediat sunt dati in judecata, toata lumea urla monopol. La naiba, ca sunt fortati acum sa ofere Windows fara WMP. Misto asa. Pe de alta parte daca le lipseste cate o aplicatie ici-colo, iarasi nu e bine.
Time Machine. System Restore. Windows Back-up. Nobody gives a shit. Spre deosebire de solutiile 3rd party scumpe la OSX, in lumea Windows-ului, stiti voi, acolo unde’s banii si unde e concurenta acerba, avem de-ales intre o gramada de aplicatii brici. Fostul Drive Image acum Norton Ghost ar fi un exemplu. Back-ups facute on the fly, in timp ce [l]userul isi foloseste sistemul asa cum si-l foloseste de obicei.

Argumentul cu virusii devine obositor si un cliseu deja. Cei cel putin 10% Windows users care nu au probleme cu virusii sunt dublu cat cei 5% useri OSX, luandu-i deja in calcul pe cei care-si pleznesc antivirusi pe Mac sau care se impusca in picior si se duc la Genius Bar. The FUD machine works! Va dau si un exemplu cat se poate de concret. 20 colegi in departamentul meu, all Windows-users mai mult sau mai putin. 1 Mac guy. Niciunul din cei 21 nu am avut probleme cu virusi de ani de zile. Va spune ceva asta, sau?
Deci daca acest topic vrea sa fie informativ trebuie sa punem deoparte “the undying, sincere love for OS X or Y” si sa discutam obiectiv. Bun, Vista fura, imprumuta, se inspira de la OSX. So? Pe mine de unul nu ma face sa ma simt mai bine cu absolut nimic. Eu am ales cutare si cutare pentru nevoile MELE, nu sa dau peste nas la altii.

Si in final, ce nu-mi place pe forumul asta e ca trebuie sa-ti calculezi cuvintele, altfel te vaneaza toti la fiecare ocazie. Era sa scriu de exemplu ca nu-mi instalez Vista deoarece why fix something if it’s not broken, in ideea ca XP just works, ca si OSX. Dar stim cu totii ca asta deschide poarta pentru o gramada de ironii ieftine. XP is broken, you live in the dark, OSX is the way, etc.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member

Fishbone, you’re a disgruntled macuser.ro user smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member

Yes, I hate every one of you bastards! Mai ales pe ala care ma face poser smile
Nu, deci gluma la o parte, postul lui Tudor e unul dintre putinele obiective. Aero papa resurse in prostie, pe cand OSX nu. Bila alba OSX. Next? Cam asa mi se pare mie normal sa decurga o discutie, nu la maniera “am descoperit solutia universala pentru ca mie XP imi facea fite, deci cei fara Mac inca dorm pe sula”. Eu inca sunt uimit de faptul ca am ultima versiune a sistemului de operare pe un “amarat” de Mac la 533MHz care arata mai bine si ruleaza mai bine decat XP pe un sistem 1.2GHz. In timp ce baetii de la Redmond vin cu hardware requirements de 1GB RAM, 128MB RAM pe placa video si alte smecherii. Enough said!

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRank
Member

You’re not a poser, you just didn’t break through, Fishbone.
Young Jedi, be mindful of your feelings!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

“Tipa aia simpatica de la copiatoare, dupa al 5-lea telefon ca nu-si gaseste nu stiu ce document o sa devina “blonda aia proasta careia i-as trage-o numa’ de ciuda”.”

LOL LOL ...HAHAHA!!! cat am putut sa rad la duma asta. Bravo Bro.

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRank
Member

Aia nu era o gluma ... >_<

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Doar o remarca, ca e tarziu si-s obosit deja:
fishbone, ai auzit de SuperDuper? E pe bani (vreo 20 - 30 de USD, parca), dar face clone de discuri pe gratis. Sau CarbonCopyCloner? Asta e free total. Si mai sunt multe, inclusiv unul cu care iti poti face back-up pe benzi DV, folosind camera video.
Asta-i o poveste cu programele scumpe pe Mac, cu penuria lor, cu lipsa concurentei.

Cat despre practicile monopoliste ale lui Microsoft, tu chiar nu stii despre ce e vorba?

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member

Din umilele mele cunostinte programele in domeniul Mac nu sunt la fel de numeroase ca Windows si, multe dintre cele pe bani, sunt mai scumpe. La fiecare program Mac gasesc o gramada de alternative Windows. Aici se cam vede acel procent de 5-10% ... Ma insel? Comparatii?
You do have a point. Super Duper e $28. Ghost e $70. GG Symantec!

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
fishbone - 30 Noiembrie 2006 02:33 AM

Din umilele mele cunostinte programele in domeniul Mac nu sunt la fel de numeroase ca Windows si, multe dintre cele pe bani, sunt mai scumpe. La fiecare program Mac gasesc o gramada de alternative Windows. Aici se cam vede acel procent de 5-10% ... Ma insel? Comparatii?
You do have a point. Super Duper e $28. Ghost e $70. GG Symantec!

de acord cu tine. intradavar pentru win gasesti o groaza de programe. dar aici intervine mult si prost. cand vine vb de instalare unde fisierele .dll sunt suprascrise si nu stii de ce nu merge ca inainte, de uninstall sa nu mai vb, user.dat si system.dat umflati cu steroizi smile. sincer cand am luat primul mac si am dat sa fac uninstall am ramas uimit da ajunge in majoritatea cazurilor sa-l arunc doar la gunoi.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

3 din 4
3