fishbone. Pai, tu compari, compatibilitatea software windows, cu cea MAC. ? ... thats a joke, right ? Este si normal sa coste mai mult. Unele programe sunt facute numai pentru MAC ... si sincer sa fiu, din ce am testat eu, da, sunt mai scumpe… dar…dar .... Sunt mult, repet MUUULT ...mai profesionale si mai stabile, simple, compatibile, decat rebuturile dupa Windows.. (aici nu generalizez). Eu unul as da 50$ in plus ... sau cat dreaq o fii diferenta…depinde de la program la program… Sa stiu ca fac o treaba exceptionala. nu doar buna… De cand lucrez pe mac… *nu de f multa vreme* ... Am vazut aceste diferente, care pentru mine sunt majore. Cum e sa lucrezi intr-un program profi pe Mac, si cum e sa lucrezi pe PC.
Licentzele pentru OSX nu sint cu nici un cent mai scumpe
decit licentzele pentru Win. E posibil sa va deruteze la
Microsoft licentzele OEM, dar versiunile retail au preturi
similare. Mai mult, Office 2004 de Mac include o seama
de proofing tools, care pe Win se vind separat.
Să-mi aduceţi aminte ca o dată pe lună să deschid un topic “Mac vs. Windows” ca să se mai animeze forumul.
Reamintesc celor care se întreabă de ce sare lumea în sus la aceste topicuri, că acest forum este destinat utilizatorilor Mac, nu este unul generalist. Prin urmare probabil că aici veţi găsi pe cei mai înverşunaţi susţinători ai platformei Mac: oameni care au trecut la Mac pentru că au avut probleme cu Windows, oameni cărora nu le place Windows (deşi n-au avut probleme cu el) sau chiar oameni care urăsc Windows-ul la fel cum un stelist urăşte un dinamovist. Adăugaţi în ecuaţie eternul “război” mondial Mac vs. PC şi veţi înţelege că cei care fac aici reclamă Windows-ului nu prea vor fi primiţi cu simpatie. În definitiv, suntem fani Mac şi pentru că nouă chiar ne merge Mac-ul foarte bine, altfel am fi trecut demult (înapoi) la Windows sau Linux.
Licentzele pentru OSX nu sint cu nici un cent mai scumpe
decit licentzele pentru Win. E posibil sa va deruteze la
Microsoft licentzele OEM, dar versiunile retail au preturi
similare.
Mai toată lumea foloseşte Windows XP Profesional, da?
- Microsoft Windows XP Professional English w/SP2 Retail: 953,93 RON (emag.ro)
- Mac OS X Tiger v10.4.3 Retail: 587,00 RON (store.apple.ro)
Cine-i mai scump?
Mai toată lumea foloseşte Windows XP Profesional, da?
- Microsoft Windows XP Professional English w/SP2 Retail: 953,93 RON (emag.ro)
- Mac OS X Tiger v10.4.3 Retail: 587,00 RON (store.apple.ro)
Cine-i mai scump?
Microsoft Windows XP Professional Romanian OEM 547,41 RON (best computers)
Mac OS X Tiger v10.4.8 preinstalat: GRATUIT, iLife GRATUIT. (apple.com)
Sa nu uitam. Nimeni nu da windozele gratis preinstalat. Iar daca nu accepti licenta de XP, Dell iti da inapoi 109 USD din pretul laptopului, deci ala e pretul OSului pe laptopuri.
Eu nu vorbeam de OS-uri, in acest caz comparam mere cu pere. Apple este software SI hardware co. Windows nu. Daca nu ar exista integratorii, Microsoft ar da coltzu. Se zicea de Office. M-am uitat putin la solutia asta. 2004 for Mac e cat 2007 for Windows. Ca un oarecare exemplu. Mintiti-ma ca nu sunt situatii in care omul isi pune un emulator sau bootcamp pe Mac ca nu-si gaseste programul x de pe Win.
Ne intalnim la sectiunea software, baieti, odata ce-mi voi baga mainile adanci in Mac. Spre exemplu o simpla cautare dupa un amarat de remote control a reusit sa faca sa-mi prind urechile. Sa nu mai zic ca top de pagina facea tot un program de la MS de-am crezut ca innebunesc. Pe PC situatia a fost clara, NetOp, RAdmin, etc. De curiozitate m-am uitat dupa ceva facut de Apple si am gasit un produs la $299 care era overkill pentru ce doream eu. Probabil am ratat ceva, va rog sa ma corectati. Intr-un final am gasit VNC for Mac care e free si s-a rezolvat problema.
Am dat de un caz unde am gasit o aplicatie care facea ce vroiam eu si era doar pentru Mac: Handbrake. Am zis mai sa fie, uite ca se poate sa fie si invers. Pana am dat, printre altele, de 3GP Converter and I never looked back.
Dar gata, ca prea ne-am polarizat eu cu Win si voi cu Mac si nu asta era intentia mea. Am vrut putin mai mult balans, dar Tudor are dreptate si ajung sa fi venit aici doar ca sa sustin Windows. What the hell for?
În ceea ce priveşte softul, o singură dată am avut nevoie de un program şi n-am putut să găsesc nimic asemănător pentru Mac. E vorba de un soft pentru editarea mai avansată a subtitrărilor la filme. Cred că Subtitles Workshop se cheamă. L-am rulat în Virtual PC de vreo 3-4 ori. În rest - am găsit tot ce vreau. După o experienţă destul de lungă cu Windows şi Mac OS, părerea mea e că per ansamblu programele pentru Mac sunt de o calitate mai bună decât cele pentru Windows, adică procentajul de gunoaie este mult mai mare pe Windows decât pe Mac.
OSX nu este deloc stabil! Imi plac foarte mult topicurile cind se plinge cite cineva ca i-a crapat OSX…
E prima data cind aud asa ceva!
Orice parere e pertinenta, pentru ca exprima un punct de vedere personal si o experienta personala. Dar sa spui ca X e instabil… asta e ori ghinion, ori nestiinta!
Nu vorbesc de ce fac acasa pe mac. Dar oricine poate veni la mine la serviciu, unde se lucreaza pe rupte, in asalt, sub presiune, sa vada de cind stau (merg) calculatoarele fara sa fie restartate! Asta inseamna ca isi fac treaba. In curind, vor implini un an de la instalare. Nici asta nu spune nimic? Nick, daca i-a crapat cuiva sistemul, sint doua cauze: defectiune hardware sau manevra gresita (operatii haotice de redenumire a sistemului sau userului). Asta nu are nici o legatura cu sistemul in sine!
Asta e proba de foc si orice alta discutie e inutila. OS X nu e perfect, ca altfel n-am avea ce discuta. Si o singura intrebare: poti pune Vista pe un PIII? Si de cita memorie are nevoie? Si cam cite aprobari trebuie sa bifezi intr-o zi?
Un sistem de operare nu e iconitze+transparente. Daca nu stii, acum trei ani, OS X era MUUULT mai transparent. Incet, oamenii si-au dat seama ca se incurca in transparente.
Dar, ca sa ma intelegi la ce ma refer cind vorbesc de sistem, simbata (la niste cursuri) am dat o proba de forta si stabilitate: Ardeam un DVD si deasupra am lansat, fara sa astept terminarea proceselor, Word, Quark, Photoshop, Indesign, Freehand, Illustrator, Google Earth etc, in total 10 aplicatii practic simultan. S-a scremut, e drept, dar a izbutit fara greseala! Iar la sfirsit, DVD-ul a fost terminat si incheiat corect. Asistenta a tacut un pic, iar fata care venise cu un mac 17” (Intel de ultima ora) si care stersese, la sfatul prietenului ei, sistemul X, mi-a cerut pe loc discurile, sa reinstaleze!
Ei, cind am sa vad un alt sistem pentru simpli useri care sa faca asta, atunci am sa zic ca e bine si ca merita sa discutam!