Eden e versiunea 11.0 (inca beta) de XBMC - asta o am acum pe aTV si o ai si tu sigur.
Indexare / identificare gresita am la max 4-5 filme din ~200, pe care le-am bagat, intr-adevar, de mana. (sunt sigur ca exista o cale mai usoara, ceva umbland prin fisierele lui, dar n-am cautat inca).
Apropos, indexarea depinde si de sursa pe care o folosesti - cea default (moviedb parca) nu-mi vede toate filmele asa cum face sursa de la imdb (asta am constatat saptamana trecuta, cand am trecut la imdb).
In rest, foarte probabil ca folosesc XBMC intr-o forma mult mai default decat o faci tu. Personalizarile mele sunt minime - mai degraba, daca filmul e identificat corect si am detalii despre el, sunt linistit.
N-am simtit nevoia de alte chestii de instalat - poate, cu ocazia asta, imi zici ce mai folosesti tu, imi deschizi si mie ochii 
Ref. la atvflash, eu zic ca e o investitie ok, indiferent de perioada - eu am update-uri doar pe 1 an.
BoxeeBox nu stiu daca isi merita banii sau nu - probabil ca si-i merita dar pachetul total mi se pare prea scump (~1100 lei) in conditiile in care interfata am testat-o pe Mac si mi s-a parut mai slabutza overall decat XBMC (sau, poate, fiind eu obisnuit cu XBMC, mi-a fost mai greu sa-l folosesc).
Inca o chestie: updateurile prin SSH (in absenta atvFlash) la XBMC nu-mi pierdeau nicio setare facuta. Posibil ca addon-urile sa nu mai fi functionat prin trecere de la 10.1 la 11.0 dar setari video, limba, character set etc. se pastrau fara probleme. Sunt curios cum se va face asta acum, cu atvFlash.