Deci am gasit un TV Samsung care zice ca e “Wireless Ready” (asta).
Dar eu sunt curios, mai exact, cum beneficiez eu de chestia asta, care cica se cheama allshare.
Tehnologia AllShare de la Samsung conecteaza wireless televizorul dvs. la toate dispozitivele digitale compatibile DLNA, transferand continutul stocat pe acestea direct pe ecranul televizorului.
Dispozitiv digital compatibil DLNA? Am un Macbook si un Airport Express. Pot face cumva sa ma uit pe tv-ul asta la un film, wirelessly? )
Wireless “Ready” înseamnă că mai trebuei să-i cumperi un modul de wireless și să-l montezi. “Ready” ăsta, la fel ca la televizoarele HD Ready, înseamnă că “teoretic poate, dacă mai dai niște bani pe încă o cutie”
Ai cumpărat modul de ăla ?
Hint: vezi dacă poți instala firmware SammyGo pe TV-ul tău - sar putea să aibă suport de adaptoare WiFi USB.
Nu pot sa editez mesajul anterior: aici si aici ar fi niste informatii ref. la cum poti (teoretic, nu stiu daca si practic) sa functioneze un adaptor D-link si pt. 32D550.
După cum am zis - vedeți dacă aveți suport de SammyGO - http://www.samygo.tv/
și nu vă mai chinuiți cu DNLA, transcoding și ale prostii - montați din TV share-ul cu filme de pe calculator și play direct la MKV. Sau legați un HDD la TV și instalați un client de torrent - downloadează singur TV-ul peste noapte ce vreți să vizionați a doua zi.
Deci, pe scurt:
- sammyGO umbla prin firmware-ul tv-ului si aplicandu-l, pierd garantia
- tvmobili si celelalte costa bani
Mda. Alta intrebare: daca pur si simplu, in loc de WiFi folosesc un cablu de retea clasic - intre Macbook si D550-ul asta, am sanse de reusita? Cum se procedeaza?
Legi mac-ul cu un cablu de retea de TV, folosind un cablu cross daca nu ai un router, si instalezi un server gratuit UPNP, sunt mai multe.
XBMC de exemplu. Ar mai fi Kinski, si altele, trebuie sa incerci sa vezi care functioneaza cu TV-ul tau.
Oricum via wireless chiar si in conditii ideale nu prea poti avea rata de transfer necesara pentru niste mkv-uri HD.
Numai sunetul DTS are cam 1.2 MB/sec..
La Mac-uri nu e nevoie de cablu cross-over. Toate porturile Ethernet de la Mac-uri sunt cu Auto-cross-over asa ca merge cu orice cablu.
Doar alea de la PC-uri sunt fara - costa 10 centi in plus optiunea.
Oricum via wireless chiar si in conditii ideale nu prea poti avea rata de transfer necesara pentru niste mkv-uri HD.
Numai sunetul DTS are cam 1.2 MB/sec..
Nu prea iau 1080p-uri, dar m-am uitat acum la un concert 1080p, cu video stream bitrate de 13,1 Mbps si audio DTS de 1510 Kbps. Trimis prin WiFi de pe MBP, fara probleme.
omul e clar ca nu mai vrea sa investeasca, exista 15 solutii mai bune, dar toate sunt pe bani.
teoretic merge si pe wireless, dar nu intodeauna, daca ar fi wireless capabil de transfer sustinut de date nu am mai vedea cabluri nicaieri, dar ziua aia e departe.
... daca ar fi wireless capabil de transfer sustinut de date nu am mai vedea cabluri nicaieri, dar ziua aia e departe.
Ziua aia “a fost” - spectrul radio este unul singur pt toti. Fiecare vecin care isi pune un router WiFi ii bruiaza pe ceilalti. Fiecare dispozitiv care stie de WiFi scade viteza la toate celalalte conectate. Si routerele si dispozitivele se vor înmulți, capacitatea spectrului radio ramane aceiasi. Pana trece toata lumea la 5Ghz, vor fi asa multe dispozitive pe 5Ghz ca o sa mearga la fel de prost ca in 2.4Ghz.
Sârma e sfântă - căutați mai bine metode de a trage cablu ethernet fără să se vadă (știați că toate plintele de parchet au un canal în ele prin care încap 2-3 cabluri ?)