Upgrade de la 10.5.8 la Lion, eventual 10.6.6
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 30.12.11

Buna,

de ieri am si eu un Macbook (pe langa iPhone si iPad). L-am cumparat cu scopul de a scrie aplicatii pentru iOS. Din pacate, sistemul este 10.5.8, si fiind prima data cand ating un Mac. As prefera sa-l cumpar, sa nu am probleme cu licentele. Daca ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna daca se poate direct Lion, si cum neavand Mac AppStore.

Multumesc,
Dan

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mda, politica Apple aici e cam ciudată. Dar, dacă nu vor sări administratorii în sus, vă sugerez să vă faceți intrarea în legalitate pe portița din spate! smile
Adică rugați un prieten să vă upgradeze la 10.6. Iar de acolo intrați în AppStore și vă cumpărați sistemul dorit. Veți fi ilegal numai o oră sau două…
P.S.: Nu uitați să vă salvați softul de instalare pe un usb butabil…
Succes.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Salut,

Intii 10.6 apoi 10.7.

Get up to date with the latest version of OS X Snow Leopard to purchase OS X Lion from the Mac App Store. If you have Snow Leopard, click the Apple icon and choose Software Update to install Snow Leopard v10.6.8, the latest version.

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Scrie în profilul de user de forum de unde esti - s-o găsi vre-un macuser prin vecini cu un DVD de 10.6, vă împrieteniți, vă faceți frați de cruce și apoi dacă tot sunteți familie merge să pună 10.6 și pe mac-ul tău. Și după aia cumperi 10.7
Apple își va lua banii pentru OS-ul pe care îl vei folosi, așa că nu văd nimic imoral aici.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Multumesc pentru raspunsuri. Deci trebuie neaparat Snow Leopard prima data.
Sunt din Timisoara, insa nu stiu pe nimeni cu Mac, desi sunt programator :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ha, ha, ha, stai numai să vezi mesaje… smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 30.12.09

In functie de ce configuratie are MB-ul respectiv si daca Lion nu este absolut necesar, as zice sa si Snow Leopard e foarte ok.
Iar solutie sunt… ahem.. multe. smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Intre timp am pus Lion si XCode 4.

Acum daca-l compar cu Windows-ul, este ca si cum ai trecut la avion de la economy la business, totul este dintr-o data mult mai de treaba, rapid si frumos. Insa remarc si fata de Leopard niste lucruri imbunatatite, si Mac App Store chiar imi place, avand in vedere ca eu nu stiu ce programe exista pt Mac, acolo ma duc, si vad, compar preturi etc.

Din punctul de vedere al programarii, venind de pe C# si Visual Studion la Objective C si XCode, sunt impresionat si aici de simplitate si robustete, ceea ce nu ma asteptam, avanmd in vedere ca Objective C este un limbaj de nivel (teoretic) inferior.

Acum sa vad, si cand transcriu codurile smile

Insa un lucru este cert: nu voi mai pleca de pe Mac, oricum nu prea curand, este prea confortabil si frumos smile

Ei, cum ţi se pare? smile