6 din 11
6
Raspberry Pi - calculatorul de 25$
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

na, că după ce m-am enervat, azi m-au anunțat și pe mail și pe telefon că au reușit tranzacția, și urmează să vină agregatul
acuma să văd unde am loc să-l montez…
smile

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.05.12
dacuBurebista - 29 Mai 2012 04:51 PM

la mine nu mai ajunge…
farnell e incapabil sa scoata banii din cont, iar eu nu schimb setarile de securitate a contului pentru ei
alte plati internationale le pot face fara probleme, la ei nu se poate
am facut un schimb de mailuri cu reprezentanta din romania, dar fara efect -tot nu sunt in stare sa-mi dea un cont in care sa virez banii
niste stupizi, asta e!
m-au enervat, auzi, cica trebuie sa am minim 500 de lei in cont, cred ei ca sunt un sarantoc adica…
in cont e de 20 de ori mai mult

Problema este ca Farnell nu ti-a cerut parola 3D secure sau ce ai tu, in functie de visa/master card. Poti vorbi la banca sa accepte tranzactia. Asa am facut eu.

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.05.12

Salutari,

In sfarsit mi-a venit si mie!
Cel prin posta s-a pierdut, mi-au trimis altul prin UPS. Si mi-au dat si banii, se pare ca din greseala, revin ei cu info cum sa facem. smile Oricum o sa le platesc si eu intr-o luna la fel cum mi-au trimis si ei produsul.

Ce sa zic, mi se pare super tare prin prisma dimensiunii.
Probleme cu cardul kingston 8GB class 10, merge perfect pe un 2 GB no name, micro sd cu adaptor. smile

Cand am pus prima data debianul cu GUI m-am speriat. Merge extraordinar de greu. Pana dadeai un click dura 30 sec.
Am pus RASPBMC si am intampinat multiple probleme. Pana la urma cu cardul kingston merge foarte greu si dureaza ore instalarea, ramane agatat prin meniuri, etc, cu cardul de 2 lei merge perfect.

Am rulat 1080P DTS, de pe NAS, dureaza un pic pana se sincronizeaza imaginea si sunetul, dar merge.

Ramane sa vad ce fac cu o eventuala carcasa, deocamdata sta agatat prin spatele TV-ului.

Tu ce carcasa folosesti Sergiu?

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Se lucrează intens la accelerarea grafică în X (acum merge în echivalentul unui VESA Mode de pe PC), la optimizarea kernel-ului (eu am 3.2.18 pe el și viteza de acces la cardurile SD e aproape dublă), la optimizarea firmware-ului (rpi-update este prietenul tău) și a sistemului în general (Raspbian este Debian recompilat în totalitate pentru a folosi coprocesorul matematic și instrucțiunile accelerate din RPi - Debian-ul normal este compilat pentru procesoare ARM generice fără coprocesor matematic)

Cu card-urile clasă 10 sunt probleme - standardul se pare că a apărut după ce Broadcom a dezvoltat procesorul așa că pentru RPi cele mai indicate sunt cele de clasă 2-4-6. Oricum toate SD-urile de aparat foto sunt optimizate NUMAI pentru scrieri secvențiale - salvat o poză sau un film repede - la access random - multe citiri si scrieri mici - sunt praștie. Pentru performanțe serioase trebuie un SD card Industrial-grade (care merge ca un SSD) sau OS-ul pus pe un HDD USB.

Carcasa la Pi nr.1 este o cutie de la un cartuș de bandă DLT (vezi poza pe pagina anterioară. Intre timp, au mai apărut și alte piese pe plăcuța aia)
Carcasa la Pi nr.2 va fi cea de la un Miglia TVMax care s-a ars - va sta perfect sub macmini.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Administrator

un mic pachețel…
probabil că în câțiva ani, când vei vea să cumperi un computer personal, o să vină careva să-ți facă o injecție smile

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 27.05.12

Cat de durabile sunt raspberry-urile astea? Rezista la socuri? Ma gandeam cum ar fi sa pun asa ceva la o masina. :D

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Administrator

dacă bușești mașina nu te mai interesează dacă rezistă raspberry wink
altfel e foarte compact
și mic

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRank
Jr. Member

Ma refeream mai degraba la gropile de pe sosele. raspberry

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Pai atata vreme cat nu ai device-ur mecanice de genul HDD sau unitate optica ce sunt predispuse la bube cauzate de socuri, eu zic ca e ok de utilizat chiar si pe masina.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacu: Felicitări pentru colet smile

Dragos12:
Dacă găsești o metodă să-i fixezi card-ul SD în cititor mai bine (scoci), rezistă și pe o motocicletă enduro smile
Are ieșire composite așa că pentru display poți folosi un ecran de ăla pentru camere video de dat cu spatele - sunt vre-o 25 EUR pe eBay. Poți să îi adaugi și o folie de touch-screen la ecran și să o legi la portul de I2C de la RPi.
Se zvonește că ecranele de iPhone 3G,3GS și chiar 4 sunt compatibile cu ieșirea DSI de la RPi - s-ar putea ca luna viitoare, după ce scot modulul de cameră, fundația să prezinte și un LCD cu touch-screen conectabil direct.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.02.12

cel mai ieftin e ala de la OLPC, adica gratis

da tre sa ai 6 ani ca sa primesti unul raspberry

altfel costa si ala vreo 200 de parai…

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRank
Jr. Member

Mersi mult de idee Sergiu! Cred ca ma ambitionez si voi face ce mi-am propus. Vin cu poze. :D

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Mi-au procesat și mie cardul astăzi și mi-au spus că, în principiu, ar trebui să ajungă într-o săptămână.

Acum, până vine, cu ce card să ma pregătesc?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Administrator

1) Alimentator de 5V de minim 700mA (cel mai bine 1A) cu mufa micro-USB (nu mini-USB)
2) Card SD de 2 sau 4 Gb, Clasa 2, 4 sau 6 - cele ultra-rapide, clasa 10, au probleme deocamdata.
3) Cablu HDMI (sau composite)
4) Tastatura & mouse USB

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Conectat pe “composite” la un LCD de 4” LM412 (480x234 pixeli) nu se vede prea bine.
Trebuie un monitor mai mare.

Semnătură 

6 din 11
6